Kundalini Yoga Turiya

Breath of Ten meditatie (ademhaling) om je innerlijke intuïtie te ontwikkelen

Pranayama-meditatie – 11 minuten

De adem van tien meditatie combineert een Pranayama-oefening met mindfulness. Tijdens deze meditatie is er een kans om je innerlijke energie te benutten en echte ontspanning te bereiken. Meesters geloven dat deze oefening kan helpen om je lichaam van ziektes te bevrijden en je te helpen gezonder te worden. De magnetische energietherapie die Prana is, is een krachtige bron van vitaliteit en kracht.

Tijdens de Prana-activiteit vult de ruimte tussen de handpalmen zich met energie. Het is essentieel om de verbinding tussen de handen niet te verbreken terwijl je bezig bent met de meditatie. Door soepele en weloverwogen bewegingen kunnen de handen de kracht van de energie gaan benutten en gebruiken voor zowel mentale als fysieke gezondheid. De energiekracht is overal sterk.

Mensen komen om hun eigen redenen naar de wereld van Pranayama-meditatie. Studenten laten hun negativiteit en twijfel aan de deur bij het beoefenen van deze activiteit. Om een hoge en ware meditatieve staat te bereiken, is het geheim om de geest op zijn doel te concentreren en daar nooit vanaf te breken. Door regelmatig te oefenen, kan de student beginnen te profiteren van de talloze voordelen en beloningen van deze specifieke activiteit.

Voordelen van de Breath of Ten meditatie

  • Ontspanning
  • Beheert ziekte
  • Ontwikkelt intuïtie
  • Verhoogt innerlijke helderheid
  • Kan helpen om de gezondheid te verbeteren
  • Zorgt voor gemoedsrust
  • Helpt de chakra’s in balans te brengen

Hoe de Breath of Ten meditatie te doen?

Wanneer je voor het eerst begint met de adem van tien meditatie, kan het enige oefening vergen. Dit is een lastige Pranayama-oefening, dus hoe meer je je concentreert en focust, hoe beter.

Begin door in kleermakerszit te zitten of in een willekeurige positie waarin u zich prettig voelt. Zorg ervoor dat je rechtop zit.

Buig je elle bogen langs je zij zodat je handen voor je zijn. Houd ze parallel, handpalm tegen handpalm, alsof je op het punt staat te klappen. Beweeg je handen langzaam naar elkaar toe en stop wanneer er ongeveer 20 cm tussenruimte is. Beweeg op deze manier voortdurend je handen in en uit.

Zorg ervoor dat je je concentreert op de energie die je tussen je twee handpalmen hebt. Centreer je concentratie op dat gebied.

De timing van je ademhaling valt samen met je bewegingen. Adem de eerste vijf slagen door de neus in en maak vijf klappende bewegingen. Vervolgens moet je vijf slagen door de mond uitademen en de vijf klappende bewegingen voltooien.

Houd een doorlopend ritme aan terwijl je beweegt. Ga door met deze meditatie gedurende 11 minuten.

Om de ademhaling van tien meditaties te voltooien, adem diep in en houd 20 tellen vast. Terwijl je dit doet, duw je je handen tegen je gezicht. Uitademen. Adem nogmaals in en houd je adem 20 tellen vast en druk je handen op je hartcentrum. Uitademen. Adem een laatste keer in, houd 20 tellen vast en druk je handen op je navelpunt. Laat los en ontspan.

Tip voor beginners: Begin met 11 minuten de tijd te nemen om deze meditatie te voltooien. Tijdens je reis kan je deze periode verlengen tot maximaal 16 ½ minuut.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
Scan de code
Hoi, kan ik je ergens mee helpen?