Kundalini Yoga Turiya

De wetenschap achter de aromatherapie & ITOVi

Etherische oliën gebruiken voor emotioneel en fysiek welzijn

Heb je ooit iets geroken terwijl je over straat liep en dan onmiddellijk teruggevoerd worden naar een herinnering, een plaats of een situatie? Die reactie komt van elk van onze reukzenuwsystemen. Van alle vijf menselijke zintuigen is geur de meest directe manier om toegang te krijgen tot onze stemming, ons geheugen, emoties en zelfs fysiologie. Daarom is aromatherapie zo krachtig. Hoewel het lijkt alsof je gewoon iets ruikt, is het eigenlijk een directe manier om je humeur en dus je gezondheid op elk moment te beïnvloeden. Opzettelijk gebruik van etherische oliën kan jouw perspectief radicaal veranderen en negatieve emoties of stress onderbreken, waarvan we weten dat dit de belangrijkste oorzaak van ziekte is. Aromatherapie is niet alleen een rage of trend. Wetenschappelijk onderzoek naar etherische oliën ondersteunt het gebruik ervan in de natuurlijke gezondheidszorg en luidt een nieuw tijdperk in. Over nog eens tien jaar

Of je je nu overweldigd voelt, energiek en gemotiveerd moet zijn, of de hele dag kalmerende en vredige gevoelens nodig hebt, etherische oliën kunnen buitengewoon nuttig zijn bij het beheersen van de stemming. We zullen de wetenschap en theorie bespreken achter hoe het werkt. Je leert hoe je een paar oliën kunt gebruiken die je in staat zullen stellen met natuurlijke oplossingen voor de gezondheidszorg.

Wat zijn etherische oliën?

Essentiële oliën worden gewonnen uit de wortels, schors, zaden, bladeren en bloemen van planten. Het zijn natuurlijke verbindingen die in planten voorkomen en zijn sterk geconcentreerd, waardoor ze extreem krachtig zijn. Daarom is één druppel voldoende om een ​​therapeutisch effect te bereiken!

Elke etherische olie heeft zijn eigen unieke chemische samenstelling, die bepaalt waarvoor het nuttig is. Sommige chemische elementen maken bijvoorbeeld een etherische olie zoals Citroen nuttig voor het reinigen, terwijl andere een olie zoals Helichrysum gunstig maken voor de huid. Als het gaat om aromatherapie, kunnen etherische oliën worden gebruikt om specifieke emotionele reacties te creëren, afhankelijk van hun chemische samenstelling.

Hoe bëinvloeden etherische oliën emoties? De wetenschap van emotionele aromatherapie

Je hebt misschien beweringen gehoord over hoe etherische oliën mensen hebben geholpen zich te concentreren, te ontspannen, energie te krijgen, echt kalm te worden of door de trauma’s heen te werken. Maar is het mogelijk dat alleen het inademen van olie mensen op zo’n sterke manier kan beïnvloeden? Hoe beïnvloeden etherische oliën emoties? Door de jaren heb ik wat onderzoek gedaan en ben veel met de oliën gaan werken. Je komt ze bij mij overal tegen. In de yoga studio, tijdens de les, op de massage tafel, tijdens de coaching, heling of de iTOVI meting. Ik ben me heel bewust van hoe etherische oliën emoties, stemming, gezondheid en motivatie beïnvloeden.  

Essentiële oliën beïnvloeden je emoties rechtstreeks via het neus.

Wanneer een etherische olie wordt ingeademd, gaat het door de neus en wordt het verwerkt door het reukzenuwstelsel, het deel van de hersenen dat verantwoordelijk is voor het beheersen van ons reukvermogen. Van daaruit verbindt de aromatische route zich met het limbisch systeem – een gebied van de hersenen dat structuren omvat als de amygdala, hippocampus, thalamus, hypothalamus, basale ganglia en cingulate gyrus.

Het limbisch systeem is waar herinneringen en emoties worden opgeslagen en verwerkt. Het limbisch systeem is verantwoordelijk voor gedrag, motivatie, geheugen en leren.

 Terwijl het aroma door aromatische paden reist, worden herinneringen geactiveerd, wat een emotionele reactie op gang brengt.

Het limbisch systeem regelt ook het autonome zenuwstelsel, dat verantwoordelijk is voor het reguleren van onvrijwillige lichaamsfuncties zoals bloeddruk, ademhaling, hartslag en spijsvertering. Dat is de reden waarom bepaalde etherische oliën, zoals peper, het adrenalinegehalte verhogen, terwijl andere etherische oliën, zoals roos, de plasma-adrenalinespiegels verlagen.

Op basis van het unieke chemische profiel van elke etherische olie, weten we dat elke olie een specifieke emotionele reactie zal stimuleren. Omdat echter geen twee mensen hetzelfde zijn en elk individu unieke triggers en herinneringen heeft, kunnen reacties op specifieke essentiële oliën uiterst persoonlijk zijn. De geur van lavendel, een olie die bekend staat om zijn kalmerende effecten, kan bijvoorbeeld wenselijk zijn voor de ene persoon en weerzinwekkend voor de ander.

Welke delen van de hersenen krijgen de boodschap?  Deze informatie wordt doorgegeven aan de amygdala, hypothalamus, hippocampus en andere delen van de hersenen. Deze afzonderlijke componenten maken deel uit van het collectieve limbische systeem.

Wat controleert het limbisch systeem?

Het limbisch systeem is verantwoordelijk voor emotie, gedrag, motivatie, geheugen en leren.

Daarom communiceer je, wanneer je kleine moleculen etherische oliën inademt, rechtstreeks met je gevoelsgebied van de hersenen.

Hoe reageren de hersenen op deze olfactorische stimulatie?

Als je etherische oliën ruikt, kan je lichaam reageren door endorfine (wat kan helpen bij het ontspannen), serotonine (wat helpt bij het kalmeren) en zelfs noradrenaline (wat een stimulerend middel is) af te geven.

Deze reacties betekenen dat het inademen van etherische oliën jouw lichaam kan helpen kalmeren, ontspannen of energieker worden.

Allemaal door gewoon te ruiken (en je kan zo veel meer met de oliën)!

Emoties beheren met essentiële oliën

Essentiële oliën kunnen in principe worden onderverdeeld in een van de twee categorieën voor gebruik in aromatherapie: opbeurend en kalmerend. Kalmerende etherische oliën bestaan ​​voornamelijk uit bloemen-, boom-, kruiden- en grasoliën vanwege hun chemische samenstelling. Opbeurende etherische oliën bevinden zich meestal in de Citrus-, kruiden- of muntfamilie, aangezien deze planten oliën produceren met verkwikkende, opwekkende en stimulerende aroma’s.

4 basisoliën

Hier zijn vier basisoliën die je meteen kunt gebruiken om de stemming thuis, op het werk, op school of onderweg in evenwicht te brengen:

Lavendel – kalmerend en ontspannend; vermindert angstige gevoelens, kalmeert sterke emoties en verlicht spanning

Wierook – vernieuwend en rustgevend; stimuleert rust, vermindert mentale afleiding, focust de geest

Pepermunt – stimulerend; stimuleert en wekt de zenuwen en de hersenen, waardoor concentratie en studie worden verbeterd; verlicht snel mentale vermoeidheid en zorgt voor een energieboost

Bergamot – opbeurend, rustgevend, harmoniserend; creëert een vredige omgeving wanneer het stressniveau of de spanning hoog is.

Hoe etherische oliën aromatisch te gebruiken

Door het aromatische gebruik van etherische oliën kan je genieten van hun geur terwijl je voordelen ervaart zoals gezuiverde lucht en emotioneel evenwicht. Hier zijn een paar basismanieren om oliën aromatisch te gebruiken:

 • Gebruik een etherische olie diffuser.
 • Maak een roll-on om je oliën overal mee naartoe te nemen.
 • Plaats een druppel in je hand, wrijf je handen tegen elkaar, kom over je mond en neus en haal diep adem. Omdat de oliën krachtig zijn, is één druppel alles wat je nodig hebt! bijtend is en irritatie
 • Aanbrengen of het lichaam of zelfs innemen. (Let op hiervoor heb je de oliën mat een CPTG certificaat nodig! Niet alle oliën zijn zuiver genoeg)

Wierook etherische olie is bijvoorbeeld geweldig voor het bevorderen van meditatie en focus, terwijl het ook buitengewoon gunstig is voor de huid – het bevordert de genezing van de huid en wordt sterk aanbevolen voor puistjes, littekens en fijne lijntjes. Lavendel is ook een geweldige olie voor de huid en kan worden gebruikt om huiduitslag en brandwonden onmiddellijk te verzachten. Gefractioneerde kokosolie is een uitstekende dragerolie omdat het bij kamertemperatuur vloeibaar blijft en ongeparfumeerd is, zodat je geniet van het aroma van de etherische olie.

Dit is slechts een korte introductie tot aromatherapie. Er zijn veel manieren waarop je een verhoogde stemming, ontspanning, verhoogde focus, kalmte, meer rust kunt ervaren door essentiële oliën te gebruiken. Onthoud dat het reuksysteem is hoe we met de hersenen praten om onze gemoedstoestand te veranderen.

Een fantastisch manier om met de oliën te werken is de iTOVI meet apparaat. Ik ken het al jaren, en heb hiermee aan mijn ontwikkeling en gezondheid gewerkt. Met de oliën, die er vanuit de meting voortkwamen, heb ik gemediteerd of ingenomen. Heel snel kon ik mijzelf door de blokkades heen werken en mijn fysieke gezondheid bevorderen. Ons onderbewuste geest is enorm. Daaruit komen veel programmaatjes, die in achtergrond draaien en ons belemmeren in het leven. Mediteren met de oliën uit de meting zorgt voor een versnelling. Je krijgt beter inzichten en de geuren helpen om de reis naar binnen af te leggen. Soms kan het zelfs confronterend zijn.

Wat is iTOVI?

De iTOVI-scanner combineert weerstandsmeting (bio-impendantie) in het lichaam middels een druksensor, lichaamstemperatuur en bluetooth®-technologieën om gepersonaliseerde wellnessevaluaties te genereren. Bio-impedantie is een technologie die gewoonlijk wordt gebruikt om de lichaamssamenstelling te meten door weerstand tegen elektrische frequenties. Alle delen in je lichaam hebben een unieke energiesignatuur die trilt op bepaalde frequenties. Een frequentie is het aantal keren dat een golf zichzelf herhaalt binnen een seconde en wordt een oscillatie genoemd. iTOVI heeft elke unieke frequentie gemeten en geregistreerd. Via de elektroden op de iTOVI-scanner worden deze frequenties de huid ingestuurd, waardoor een meetbare respons van het lichaam wordt opgewekt.

Tijdens een iTOVI-scan geeft het apparaat kleine elektrische stromen door de huid om de weerstand van het lichaam tegen frequenties te meten, die elk de natuurlijke energiesignatuur van verschillende supplementen en oliën zijn. Het doorgeven van elektrische frequenties induceert een meetbare respons van het lichaam die vervolgens wordt vastgelegd en weergegeven in het iTOVI-rapport.

Bio-impedantie vertrouwt op het autonome zenuwstelsel van het lichaam om reacties op te wekken. Het autonome zenuwstelsel is het centrale commandocentrum van het lichaam, verbonden met elk ander deel van het lichaam en kan worden gebruikt om reactionaire resultaten te geven. Er zijn veel manieren om resultaten te meten (bijv. bloeddruk, doorbloeding, huid- of lichaamstemperatuur, ademhalingspatronen, oogdilatatie, zweetklieren, huidvochtigheid, enz.) Een specifieke manier om de reactie te meten is dat het weefsel meer of minder bestand is tegen elektrische stroom. Veranderingen in temperatuur kunnen ons ook helpen begrijpen hoe het lichaam reageert. Tijdens een iTOVI-scan worden honderden frequenties een voor een naar het lichaam gestuurd. Het lichaam heeft een unieke reactie op elk van deze frequenties. Terwijl het lichaam reageert op de elektrische stroom, meet iTOVI deze reacties.

De manier waarop iTOVI de reactie van het lichaam berekent, is uiterst nauwkeurig. Het gebruikt een complex algoritme om de gegevens van de reacties te ordenen. Een algoritme is eenvoudig een verzameling wiskundige vergelijkingen. Dit proces wordt vaak het vertaalproces genoemd. Het iTOVI-algoritme vertaalt wat jouw lichaam met je communiceert. Tijdens het uitvoeren van één scan, voert de iTOVI-scanner het algoritme meerdere keren uit om het ware antwoord van het lichaam te vinden.

De iTOVI-scanner is zeer nauwkeurig bij het meten en weergeven van reacties van jouw lichaam. iTOVI’s algoritme volgt de frequentiepatronen die het ziet en neemt een algehele welbevinden momentopname op het moment van de scan.

Terwijl de iTOVI-scan wordt uitgevoerd, reageert je lichaam op frequenties en slaat de scanner deze wijzigingen op, waarbij supplementen en essentiële oliën worden geïdentificeerd die overeenkomen. Naarmate de scan eindigt, worden deze frequenties vastgelegd, geanalyseerd en gecompileerd tot een gepersonaliseerd iTOVI-rapport. Op basis van de informatie verzameld tijdens elke sessie, zal de iTOVI-app de oliën of supplementen aanbevelen waarop je lichaam de sterkste reactionaire reactie had. Deze aanbevelingen worden in jouw rapport gepresenteerd, waarbij elk product wordt besteld op basis van de kracht van zijn reactie. Het gebruik van de aanbevolen olie of supplement zal de frequenties van je lichaam in zijn optimale staat terugbrengen.

Reden waarom we reageren op een product kan onder verschillende categorieën vallen.

Producten die onder de Emotionele categorie vallen, kunnen van invloed zijn op het welzijn, de houding en de gemoedstoestand. Het kan ook zomaar zijn, dat je geen emoties merkt bij jezelf, maar kleine onverklaarbare fysieke klachten hebt. Deze kunnen opgelost worden door het product of door behandelingen ter plaatse.

Producten die onder de categorie Milieu vallen, kunnen de reactie op onze directe omgeving beïnvloeden.

Producten die onder de categorie Fysiek vallen, kunnen onze fysieke gezondheid en welzijn beïnvloeden.

Als je binnen een korte tijd een herhalingsscan uitvoert, houdt de technologie rekening met jouw eerdere scans en aanbevelingen. Dit is erg belangrijk. Naarmate de scanner meer informatie verzamelt over de reacties van je lichaam, worden de resultaten intuïtiever. In de loop van de tijd beïnvloedt informatie uit het verleden de scan steeds minder, waardoor de aanbevelingen kunnen worden beïnvloed door je huidige behoeften.

Wat ook  een enorm interessant is, is de uitgebreide kennis over de “spirituele” werking van de oliën

Bj elke scan kan gekken worden naar boodschap  van de oliën. Geloof me, de schattenkist van informatie gaat open.

Hiermee kan je aardig vooruit met persoonlijk ontwikkeling, blokkades opheffen en balans in je leven.

Alles is een frequentie

Wist je dat alles wat leeft heeft een frequentie, of het nu gaat om bloemen, planten, bomen, kruiden, mineralen, gesteenten, kristal, edelsteen, dierlijk, vloeibaar, menselijk leven en zelfs etherische oliën. Elk type cel, elk individueel orgaan en elk individueel systeem heeft zijn eigen specifieke frequentie waarop het vibreert.

In 1992 werd de eerste frequentiemonitor, het Frequency Monitoring System, gebouwd door Bruce Tainio van Tainio Technology, een onafhankelijke afdeling van Eastern State University in Cheny, Washington. Tainio stelde vast dat het menselijk lichaam overdag een gemiddelde frequentie van 62-68 Hz had en dat een gezond menselijk lichaam een frequentie van 62-72 Hz had. Als de frequentie van het menselijk lichaam onder 62 Hz zakt, wordt het immuunsysteem aangetast. Tainio stelde vervolgens vast dat de:

 • De hersenfrequentie van een genie is 80-82 MHz
 • De hersenfrequentie is 72-90 MHz
 • Normale hersenfrequentie is 72 MHz
 • De totale menselijke lichaamsfrequentie is 62-78 MHz
 • Het menselijk lichaam vanaf de nek is 72-78 MHz
 • Het menselijk lichaam vanaf de nek naar beneden is 60-68 MHz
 • Zowel de bijschildklieren als de schildklier zijn 62-68 MHz
 • De thymusklier is 65-68 MHz
 • Het hart is 67-70 MHz
 • De longen zijn 58-65 MHz
 • De lever is 55-60 MHz
 • De maag is 58-65 MHz
 • De pancreas is 60-80 MHz
 • Aflopende kleur is 58-63 MHz
 • Oplopende dubbele punt is 50-60 MHz
 • Botten zijn 38-43 MHz
 • Emotionele / spirituele frequenties zijn 92-320 MHz
 • Ziekte in het lichaam begint bij 58 MHz
 • Verkoudheid en griep bij 57-60 MHz
 • Candida overgroei op 55 MHz
 • Op 52 MHz ontvankelijk voor Epstein Barr
 • Bij 42 MHz ontvankelijk voor kanker
 • Op 25 MHz begint de dood
 • Voedsel (indien biologisch gekweekt en gegeten wanneer vers geplukt vers voedsel en kruiden kan een hogere frequentie hebben):
 • Verse kruiden en voedingsmiddelen bij 20-27 Hz
 • Gedroogde kruiden en voedingsmiddelen bij 15-22 Hz
 • Verwerkte, genetisch gemodificeerde en ingeblikte voedingsmiddelen bij 0 H.

In de vroege jaren 1900 vond Dr. Royal Rife de Rife Frequency Machine uit. Hij ontdekte dat elke ziekte een frequentie heeft en dat frequenties kunnen helpen voorkomen dat de ziekte zich ontwikkelt en dat andere frequenties de ziekte zouden vernietigen. Een stof met een hogere frequentie zou een stof met een lagere frequentie vernietigen.

Hoe passen essentiële oliën van therapeutische kwaliteit in de frequentieschaal? Ze beginnen bij 52 Hz en gaan zo hoog op de schaal als 320 Hz. Een laagfrequente etherische olie (EO) wordt aangetrokken door een laagfrequent deel van het lichaam, zoals de structurele / fysieke gebieden zoals de botten. Een middenfrequente EO wordt aangetrokken door een middenfrequent deel van het lichaam, bijvoorbeeld vanaf de nek naar beneden. Een hoogfrequente EO wordt aangetrokken door een hoogfrequent deel van het lichaam, bijvoorbeeld vanaf de nek.

Als we onze optimale frequentie dagelijks zouden kunnen handhaven, zou ons immuunsysteem de ontwikkeling van symptomen en ziekten voorkomen. Maar aangezien de meesten van ons emotionele uitdagingen, stress, uitputting en al die leuke dingen in het leven ervaren die niet echt gewenst zijn, daalt onze lichaamsfrequentie waardoor we vatbaarder worden voor verkoudheid, griep, allergieën, enz.

Sinds het begin der tijden hebben we het antwoord gekregen voor het verhogen van de frequentie van ons lichaam om ons lichaam te helpen een frequentie boven het ziekteniveau te handhaven en het is in de vorm van onvervalste therapeutische essentiële oliën (deze zijn niet hetzelfde als de alledaagse aromatherapie-oliën die worden geproduceerd voor geurstoffen en ander gebruik).

In de “Essential Oils Desk Reference – 7 th Edition” wordt besproken hoe ongezonde stoffen frequentieveranderingen kunnen veroorzaken. Twee personen werden getest en hun frequenties waren beide 66 MHz. Een kop hete koffie werd aan de eerste persoon overhandigd en terwijl hij deze vasthield, zakte zijn frequentie in 3 seconden naar 58 MHz. Deze persoon zette de kop koffie neer, inhaleerde een aroma van etherische oliën en binnen 21 seconden keerde zijn frequentie terug naar 66 MHz. De andere persoon nam een slok koffie en zijn frequentieniveau zakte binnen 3 seconden naar 52 MHz. Deze persoon inhaleerde geen etherische oliën en werd ook niet gebruikt in zijn hersteltijd en het duurde 3 dagen voordat zijn frequentie terugkeerde naar 66 MHz. Een ander interessant ding dat in deze studie werd gevonden, was dat:

 • Negatieve gedachten verlagen de frequentie van het lichaam met 12 MHz
 • Positieve gedachten verhogen de frequentie van het lichaam met 10 MHz
 • Meditatie en gebed verhoogde de frequentie van het lichaam met 15 MHZ

Dr. David Stewart verklaarde in zijn boek ” Healing Oils of the Bible ” dat er 6 manieren zijn waarop etherische oliën ons ondersteunen:

 • Als vechters tegen onvriendelijke microben
 • Als balancers van lichaamsfuncties
 • Als verhogers van onze lichamelijke frequenties
 • Als antioxidanten die onze systemen zuiveren
 • Als opruimers van negatieve emotionele bagage
 • Als verheffers van ons spirituele bewustzijn

Dus hoe verhoog je de frequentie van je lichaam? Ik gebruik de Pure Therapeutic Grade Essentiële Oliën van doTerra. Ik gebruik graag mijn iTOVI-scanner om mijn “onopgeloste” biopunten te achterhalen.

Voorbeelden van aantal essentiële oliën en hun frequenties.

 • Roos: 320 MHz
 • Helichrysum: (Strobloem) 181 MHz
 • Wierook: 147 MHz
 • Ravensara: 134 Mhz
 • Lavendel: 118 MHz
 • Mirre: 108 Mhz
 • Kamille: 105 MHz
 • Citroenmelisse: 102 MHz
 • Jeneverbes: 98 Mhz
 • Sandelhout: 98 MHz
 • Pepermunt: 78 MHz
 • Basilikum: 52 MHz

Let op:
iTOVI scan is not a diagnostic tool, however it does help to create a wellness plan to improve your life!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
Scan de code
Hoi, kan ik je ergens mee helpen?