Kundalini Yoga Turiya

Geschenken van Moeder Aarde : Damiana- Essentieel kruid voor seksuele genezing

Damiana, bloemig, muskusachtig en zoet, dit is een kruid waar ik dol op ben om op energetisch niveau mee te werken. Afkomstig uit Mexico en de rest van Latijns-Amerika. Het is een heerlijk aromatisch kruid dat al eeuwenlang wordt geëerd door Latins-culturen, waar het in de folklore wordt genoemd vanwege zijn spirituele en vrouwelijke krachten. 

Er wordt aangenomen dat de inheemse Guaycura in de Baja-regio van Mexico de eersten waren die Damiana gebruikten en ze begonnen het kruid te verhandelen met de Azteken. Traditioneel en in de moderne tijd wordt Damiana gebruikt als afrodisiacum, waardoor het libido bij zowel mannen als vrouwen wordt verhoogd. Dit kruid dient als een tonicum voor het zenuwstelsel, de nieren en de geslachtsorganen, en het helpt om hormonen en emoties in balans te brengen terwijl het de bloedtoevoer naar het bekkengebied stimuleert. Het kruid verwarmt en stimuleert, maar kalmeert ook het zenuwstelsel en helpt angst te verminderen.

Damiana gebruiken om energie en creativiteit te vergroten

Is er een manier om onze vrouwelijke energie te vergroten, zodat we dagelijks meer liefde, geluk en creativiteit kunnen bereiken? Ik geloof het wel. Uit mijn eigen ervaring en vanuit mijn praktijk kan ik het alleen bevestigen.

Echter, binnen onze patriarchale manier van leven – hard werken, proberen om de eindjes aan elkaar te knopen, overleven, slagen en deze cyclus herhalen, triggers vaak de “vecht- of vluchtreactie” die het zenuwstelsel kan verlammen. En als we ons buiten ons lichaam voelen, voelen we ons minder opgewonden voor het leven, creativiteit, seks en minder verbinding met onszelf. Het verhogen van onze vrouwelijke energie op die hete dagen kan een gevoel van homeostase geven, zodat onze uitdrukkingen leven, vreugde en liefde doen ontstaan.

In het verleden werd Damiana gebruikt om angst, nervositeit en milde depressie te verlichten, vooral als deze symptomen een seksuele component hebben. Als een goddelijk kind op deze planeet weet ik zeker dat je kunt vertellen, dat angst van het werk, nervositeit rond relaties en het ervaren van een milde depressie over wie we zijn, stressvol is voor ons libido. En laten we eerlijk zijn: Onszelf delen en ons openstellen voor ons eigen lichaam kan lastig zijn, dus een ondersteunend kruid zoals Damiana kan ons een beetje gemak brengen.

Deze vrouwelijke plant met smaragdgroene bladeren en zachte, ronde gele bloemblaadjes heeft het vermogen om ons vrouwelijke in evenwicht te brengen. Het is energiek en opbeurend, opwindend en ontspannend, het is stimulerend, lieflijk en heeft een vleugje sensualiteit. Damiana herstelt vaak het vermogen om een orgasme te bereiken door het genitale gebied snel te stimuleren d.m.v. het verrijken van de zuurstoftoevoer. Gebruik op langere termijn kan het libido en verlangen herstellen, terwijl de seksuele kracht en prestaties worden verbeterd.

Door Damiana deel uit te laten maken van ons holistische praktijk kan het natuurlijke energieniveau tijdens pms, premenopauze en overgang in de menopauze worden ondersteund vanwege haar vermogen om angst, stress, depressie en lethargie te verminderen en de slaap te verbeteren.

Medisch – Fysiek gebruik

Het is aangetoond dat Damiana:

 • Verhoogt het libido
 • Verbetert seksuele prestaties
 • Verhoogt het orgastische potentieel
 • Vermindert angst en racegedachten
 • Boost stemming
 • Reinigt en ondersteunt de urinewegen
 • Kalmeert de maag
 • Ontspant het centrale zenuwstelsel
 • Verbetering van de bloedsomloop in het onderlichaam
 • Mogelijk oestrogeen specifieke borstkanker verminderen

Energetisch eigenschappen

 • Verwarmend, licht drogend
 • Aromatisch, afrodisiacum, antidepressivum, diureticum, tonic
 • Geweldig voor de hart- en sacrale chakra’s

Emotioneel- spiritueel gebruik

Damiana – hoewel meestal gebruikt door vrouwen – is gekoppeld aan de energie van de heilige mannelijke/yang energie. Het ontsteekt en stookt, terwijl het tegelijkertijd helpt om degene te belichamen die het neemt.

 • Regerende planeten: Mars, Pluto
 • Sterrenbeelden: Schorpioen, Ram
 • Element: vuur

Je kunt Damiana beschouwen als sterke vrouwelijke kruid dat je gemak kan geven, creativiteit kan opwekken in je dagelijkse leven, maar je toch kan verleiden tot seks en je sexy voelen in je lichaam. 

Tijdens een Sjamanistisch ritueel zet ik deze plant in om allerlei blokkades in de onderste twee chakra’s op te heffen. De uitwerking op deze tweede chakra’s is enorm mooi, het verleent toegang tot openheid en liefdevol benadering naar eigen lichaam en geest. Het helpt om jezelf open te stellen voor je gevoelswereld. Zeer geschikt voor vrouwen die geen verbinding met eigen lichaam ervaren.

Wil je de werking van Damiana ervaren?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
Scan de code
Hoi, kan ik je ergens mee helpen?