Kundalini Yoga Turiya

HO’OPONOPONO – De magische mantra uit Hawaii. Ervaar de eenheid met het universum door ho’oponopono

Ho’oponopono is een sjamanistische methode uit Hawaii die ervoor zorgt dat ons ego op 1 lijn komt met ons Ware Zelf. Je spreekt het uit als Ho o pono pono.

Velen van ons zijn gevangenen van ons onderbewustzijn. Het zijn de programma’s van het onderbewuste die het merendeel van ons handelen en onze gedachten beinvloeden.

De oplossing? Vrijkomen van de ketenen van het onderbewuste. Door een paar simpele zinnetjes te zeggen maak je contact met het bovenbewuste en worden de programma’s die het onderbewuste domineren definitief weggebrand.

Als je de genezingsmethode van Ho’oponopono kent en tegelijkertijd denkt dat het niet werkt, betekent dit dat je iets verkeerd doet, en niet dat de techniek slecht is….

Wat zit er verborgen onder de mysterieuze naam Ho’oponopono?

Laten we bij het begin beginnen

Ooit bestond op de Hawaii een faciliteit voor geesteszieke en gevaarlijke criminelen. Dr. Hew Len werkte daar, hij paste toe een volledig ongebruikelijk behandelingsmethode voor zijn patiënten. De instelling was angstaanjagend – patiënten waren agressief, reageerden niet op behandelingsmethoden en wilden niet samenwerken met artsen of personeel.

Er was een enorme rotatie van werknemers, omdat niemand lange tijd op deze plek kon blijven; veelvuldig ontslag en vakantie werden geregistreerd. Het personeel bewoog zich met hun rug naar de muren omwille van hun eigen veiligheid, ondanks het feit dat gevangenen – patiënten – boeien aan hun voeten hadden.

Dr. Hew Len kwam elke dag naar het ziekenhuis, maar hij ontmoette geen patiënten.

Hij sloot zichzelf een paar uur in zijn kantoor en gedurende die tijd – door het bekijken van de foto’s van criminelen – herhaalde hij vier ‘magische’ woorden. En dat was alles.

Hij deed dit voor twee jaar.

Geleidelijk aan begonnen de patiënten hun gedrag te veranderen – ze werden minder agressief en ze konden hun boeien uittrekken, al snel mochten ze rondlopen in het resort, wat voorheen verboden was, en het ziekenhuispersoneel stopte zo vaak met het nemen van vakanties en ontslagen.

Na twee jaar, toen Dr. Hew Len zijn praktijk beëindigde, moest het departement voor geesteszieke criminelen worden gesloten omdat er niemand meer te genezen was.

De meeste patiënten waren gezond en werden overgebracht naar faciliteiten met minder strenge striktheid, en sommige werden vrijgelaten.

Tegenwoordig horen steeds meer mensen over de ongebruikelijke methode van Ho’oponopono, die voortkomt uit de Hawaiiaanse traditie en vertrouwt op spirituele reiniging van negatieve situaties.

De meesten van jullie weten waarschijnlijk wel, welke vier “magische” woorden Dr. Hew Len zei, en hoe hij de hele eenheid van geesteszieke patiënten genas.

 I AM SORRY,PLEASE FORGIVE ME, THANK YOU, LOVE YOU

Toen Dr. Hew Len zichzelf op zijn kantoor sloot, gebruikte hij alleen foto’s van zijn patiënten – en door zijn verantwoordelijkheid te nemen voor hun ziekte, genas hij ze door die vier hoog-vibrerende zinnen op hen af ​​te stemmen.

Dus – we beoordelen niet en geven geen schuld aan iemand anders, alleen nemen we verantwoordelijkheid voor onszelf – dus nemen we de controle over de situatie.

Dan beginnen we te herhalen: “Het spijt me, vergeef me alstublieft, dank je wel, ik hou van je” – totdat de situatie verbetert.

Dag? Een week? Drie maanden? Het hangt allemaal af van hoe ernstig het probleem is en welke energierelaties het heeft met andere sferen van ons leven. We zien niet met het blote oog wat er momenteel wordt schoongemaakt, en het kan gebeuren dat we, voordat we ons gaan bezighouden met wat we zouden gaan doen, iets heel anders onderweg moeten worden gerepareerd.

Daarom zullen geduld en vertrouwen nuttig zijn in de praktijk van Ho’oponopono.

In het boek “Zero Limits” van Joe Vitale , kunnen we lezen over de theorie van Dr. Hew Len , die een zeer belangrijke rol gespeeld in het populariseren van deze methode niet alleen in Amerika, maar over de hele wereld.

Een belangrijk element van zijn theorie is het overnemen van de verantwoordelijkheid voor de situatie die we willen helen. Ik citeer een paar citaten uit het boek die je dichter bij datgene brengen wat hij bedoelde.

“Als er iemand is die je niet leuk vindt, betekent dit dat je deze situatie zelf hebt gecreëerd. Het feit dat je je eigen realiteit creëert, betekent dat je deze persoon ook in je leven hebt gebracht. “

Als we de wet van aantrekking begrijpen en accepteren als feit, dat we scheppers van ons eigen leven zijn, zou het onverstandig zijn om te erkennen dat het anders is, toch?

“Dus je zegt dat als ik een probleem met iemand heb, ik eraan moet werken, niet hij? – Als u een probleem heeft met iemand, heeft deze zaak betrekking op u, niet hem! – antwoordde Dr. Hew Len. –

Het werkt als volgt: er verschijnt een herinnering en u reageert erop. Dit is jouw probleem. Het heeft niets te  maken met een ander mens. ‘

Het is ook logisch.

We kunnen niet zeggen dat iemand ons van streek heeft gemaakt. Wij werden boos.

Een andere persoon in onze plaats kan heel anders reageren.

Als we boos worden, betekent dit er IETS pijnlijk in ons is aangeraakt.

Het is op deze manier dat Dr. Hew Len anderen genas.

Hij nam de verantwoordelijkheid voor iemands ziekte en genas zichzelf.

“Toen een vrouw me ooit vertelde:” Ik vraag me af of ik naar New York moet gaan. Ik zal daar betere kansen krijgen. ” Toen hoorde ik de macht van God: “Het maakt niet uit waar ze zal gaan, zou haar problemen mee te gaan met het!” .

Ken je het?

Dit motief wordt vaak gezien in relaties.

Mensen denken dat hun mislukte huwelijk of relatie de fout van de partner is en dat wanneer ze die veranderen, alles op magische wijze wordt geregeld. Hoe groot is hun verbazing als de volgende partner extreem lijkt op de eerste, en de problemen beginnen zich te herhalen.

Dit komt omdat onze ziel genezing nodig heeft, en alleen op deze manier kunnen we beïnvloeden wat er buiten gebeurt.

 Het beoefenen van Ho’oponopono bestaat uit het uitdrukken van vier hoog-vibrerende zinnen:

I AM SORRY,PLEASE FORGIVE ME, THANK YOU, LOVE YOU

Deze woorden moeten zonder onderbreking worden uitgesproken, hoe langer en vaker hoe beter.

De effecten die op deze manier kunnen worden verkregen, zijn vaak verrassend. Van fysieke genezing (zelfs van ongeneeslijke ziekten) tot zelfherstellende persoonlijke, financiële en andere problemen. Ho’oponopono reinigt wat slecht en schadelijk is .  Vaak zijn er voor het genezen van een bepaalde situatie bijwerkingen, zoals een slecht humeur of een verslechtering van een bepaald geval.

Er zijn veel theorieën over de reden waarom deze methode werkt. We zullen ook veel boeken op de markt vinden. Ik denk dat er in elke theorie een kern van waarheid is, maar ik heb de mijne aangenomen, waar ik nergens over heb gelezen.

Het is heel simpel – alle vier de zinnen hebben een positieve en hoge vibratie (energie). Wanneer een persoon voortdurend woorden van hoge vibratie spreekt, stijgt hij zelf naar hetzelfde niveau. Met hoge vibraties trekken we alles aan dat goed en gezond is, en het slechte en schadelijke afwijzen. Dat is de reden waarom het lichaam herstellende is en problemen zijn opgelost.  Dat zijn de consequenties van emaneren met hoge vibraties.

Alles is energie – dat weten we – woorden hebben een duidelijke trilling. Het kan laag of hoog zijn, mogelijk neutraal.

Houd er rekening mee dat alle vier de zinnen liefde bevatten. Als we ons verontschuldigen, bedankt, we zeggen dat we houden van – we voelen liefde.

En wat is liefde?

De hoogst mogelijke vibratie.

Als iemand tot de rand gevuld is met de energie van liefde – geen wonder dat hij dezelfde transformatie aan het maken is en de energie verandert – het probleem is opgelost, de ziekte verdwijnt, de relatie verbetert.

Alleen al om tot de rand met liefde te vullen, heb je meer dan 5 minuten per dag nodig – onthoud dit voordat je tot het idee komt dat Ho’oponopono niet werkt …

Het werkt. Op 100%.

De Ho’oponopono-methode is een uiterst eenvoudige maar effectieve helende techniek en ik moedig jullie allemaal aan om het regelmatig te oefenen.

Stel je voor wat er zou gebeuren als alle mensen op aarde vier hoog strevende woorden tegelijkertijd zouden herhalen?

Aarde trillingen zouden onmiddellijk worden verhoogd.

Dit betekent dat er minder lijden zal zijn in de wereld – minder oorlogen, minder ziekte, minder haat en meer liefde.

Iedereen zou zich beter voelen.

Waarschijnlijk is zo een moment waarop alle mensen op aarde op hetzelfde tijd de Ho’oponopono mantra herhalen onrealistisch, maar het genezingsproces op grote schaal, is al begonnen.

Zeker nu, tijdens de corona tijden kunnen we het gebruiken om onze angst en oude patronen, die tot deze situatie toe leden zuiveren. Door eerst de verantwoordelijkheid te nemen voor wat is en liefdevol loslaten.

Hieronder plaats ik een versie van Ho’oponopono, die ik op youtube gevonden heb, deze speciaal gemaakt is voor de corona virus.

1 gedachte over “HO’OPONOPONO – De magische mantra uit Hawaii. Ervaar de eenheid met het universum door ho’oponopono”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
Scan de code
Hoi, kan ik je ergens mee helpen?