Kundalini Yoga Turiya

Ondanks al onze fouten houdt Moeder Aarde nog steeds van ons!

‘Er is je nooit verteld dat je echte moeder Moeder Aarde is, die eigenlijk je elektromagnetische veld controleert.’

‘ Ik kom van mijn hemelse Vader om op Moeder Aarde te zijn. Ze zal me koesteren en me verzorgen als ik het maar vraag. ‘

– The Siri Singh Sahib, Yogi Bhajan (22 april 1997)

Planeet Aarde ondergaat diepgaande evolutionaire veranderingen (en wij ook), zoals we kunnen zien aan de onvoorspelbare weerspatronen, aardbevingen en smelten van ijs en alles wat er nu gebeurt. Ook door de zonnevlamactiviteit roteert het elektromagnetische veld van de aarde met een hogere snelheid. Het elektromagnetische veld van de aarde bestuurt het hele leven, inclusief ons menselijk leven, en we zijn onmiskenbaar verbonden, net zoals een liefhebbende moeder verbonden is met haar kinderen.

Met al deze aardeveranderingen kan het oude overlevingsangsten oproepen, omdat de grond onder onze voeten letterlijk verschuift en verandert. We moeten echter allemaal diep vertrouwen op dit evolutieproces dat zich ontvouwt, want waar gaan we anders heen? We zijn allemaal op dit aardse ruimteschip dat met een snelheid van 2.000 mijl per uur door de ruimte raast zonder uit te stappen!

Als je je niet synchroon voelt met het elektromagnetische veld van de aarde, zul je je bang en onzeker voelen. Als je jonge kinderen met hun moeder bekijkt, is het kind als een satelliet die een bepaalde afstand om de moeder draait. Als het kind voorbij deze veiligheidsafstand komt, rent het onmiddellijk terug naar de moeder voor de veiligheid. Dus ook, als we energetisch te ver weg bewegen van Moeder Aarde, zullen we ons even onzeker voelen.

We moeten voortdurend onze energie opnieuw kalibreren om deze veranderingen mogelijk te maken om ons emotioneel veilig te voelen in de wereld. Dus hoe vraag je Moeder Aarde om steun? Je spreekt niet met je woorden maar met je frequentie. De paradox van dit tijdperk is dat je moet vertragen om je frequentie te verhogen. Wat ben je echt aan het vertragen? Het verstand. Om te vertragen, heb je geen anti-angstmedicatie, een technologisch gadget of een rustige omgeving nodig.

Het enige dat je nodig hebt, is je adem en die is overal bij je, tenzij je fysiek dood bent. De universele wet is dat de geest de adem moet gehoorzamen – wanneer je je ademhaling vertraagt, vertraag je automatisch de geest.

Als je langzamer gaat, synchroniseer je automatisch met de natuurlijke ritmes van de planeet, want Moeder Aarde heeft haar eigen hartslag. De wetenschap heeft deze frequentie ontdekt en gemeten en wordt de Schumann-resonantie genoemd. Wanneer je langzamer gaat, synchroniseer je automatisch met de hartslag van de aarde, waardoor je je weer veilig en zeker kunt voelen in je leven.

Alleen de geest / het ego protesteert dat vertragen zou betekenen dat je niets voor elkaar krijgt, deadlines haalt en je verantwoordelijkheden ontloopt. Integendeel, als je langzamer gaat, maak je gebruik van je eigen aangeboren intelligentie, waardoor je efficiënter met je energie omgaat.

Wanneer je de geest vertraagt, sta je meer open voor de intuïtieve begeleiding van je Ziel. Je begint slimmere keuzes te maken en wordt daadwerkelijk productiever. Ook wanneer we vertragen, kunnen we de directe ervaring van de waarheid van het Aquariustijdperk ervaren – het doen wordt zonder ons gedaan. Het is een illusie dat we alles in het leven doen – het is GOD die het doet.

Dus begin de steun, liefde en koestering van je echte moeder te ontvangen – Moeder Aarde. Eer haar geest door je hartslag te vertragen en te synchroniseren met haar hartslag om te gedijen in dit Aquariustijdperk.

Onze innerlijke stabiliteit is in deze moeilijke voor ons allemaal  periode enorm belangrijk. Wanneer je je heel onstabiel voelt, trek jezelf dan terug en kom even bij. Een van de beste manieren om jezelf te regenereren is dus door de ademhaling te beheersen.  Er zijn heel veel meditaties die kunnen helpen! Dus haal diep adem ( zeker deze maand), doe pranayama en drink vooral veel water om je nieren te ontlasten -deze staan namelijk onder druk bij stress en onzekerheid. Als je gestrestst voelt, ga dan onder de douche of in bad, water reinigt je elektromagnetische veld – je aura! Water is ook uitstekend om jezelf te gronden. Ga naar buiten, loop met blote voeten! Knuffel een boom.

Yogi Bhajan: Value your breath; it is the direct link with your Creator. Breathe in, mentally utter the word ‘Victory’ and exhale. You’ll find the strength of a hundred angels behind you.

Dit is de tijd om te weten en erop te vertrouwen dat de hogere krachten van het Universum er voor en met ons zijn. Ang Sang Wahe Guru. Verbind met je intuïtie, met je hart, met je hogere zelf. De uitdagingen in jouw leven laten je groeien, iedere verandering is een kans als je bewust genoeg bent om het zo te zien. Wees voornamelijk lief voor jezelf en stem af op de creatieve krachten van het Universum door de ‘sound-current of Infinity’, kortom chant mantra’s!

Yogi Bhajan: The sound current (Naad) has an infinite power on God. It can bind God. It has the power. It is the only power which is given to the human to excel.

Gebruik de kracht van Kundalini Yoga op het pad naar je zielsbestemming, levend vanuit je ware zelf, Sat Nam. Blijf bewust, open en handel met compassie en vriendelijkheid vanuit je hart.

Just be YOU, there is nothing to improve, just to remember! Life is the journey, not the destination.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
Scan de code
Hoi, kan ik je ergens mee helpen?