Kundalini Yoga Turiya

Reboot jezelf!

Laten we praten over rebooten. Als je nieuwe software of nieuwe programma’s voor je computer heeft, moet je deze meestal opnieuw opstarten. Opnieuw opstarten kan lastig zijn: je moet de computer een tijdje uitschakelen, je kunt hem niet gebruiken, alles staat op pauze, maar zodra het opnieuw opstarten is voltooid, werkt de computer op een nieuw niveau, hij kan dingen doen die voorheen niet mogelijk waren. Het heeft een betere snelheid, meer mogelijkheden, optimale prestaties. Dit was allemaal niet mogelijk geweest zonder de herstart.

In zekere zin is dat wat er vandaag met ons gebeurt: we ondergaan een herstart. De wereld is op pauze gezet met het virus. We kunnen niet zoals normaal naar het werk gaan, we kunnen niet doen wat we vroeger deden, we zitten in deze wachtperiode, rebirthing place. Het goede nieuws is: de herstart betekent dat de universum, de scheppende energie, God, noem het hoe je het prettig vind, iets nieuws doet, het heeft nieuwe software die gedownload wordt, nieuwe ideeën, nieuwe kansen, nieuwe perspectieven. Het bereidt je voor om te gaan waar je nog nooit bent geweest, om dromen te verwezenlijken waarvan je dacht dat ze niet mogelijk waren. Het is een transformatie, niet allen jou transformatie, maar van ons allemaal, ook van onze Moeder Aarde.

De sleutel is: je kan niet terug naar de normale gang van zaken. Ga niet alles weer op dezelfde manier doen. Als je niet openstaat voor verandering, zal het opnieuw opstarten niet werken. Je moet opnieuw evalueren hoe je je tijd doorbrengt: haal je het meeste uit het leven, jaag je je dromen na, vervul je jou doel? Of ga je de dag gewoon niet opgewonden door, zit je vast aan een baan waar je niet tevreden mee bent? Dit is het moment om aanpassingen te maken. Sta open voor iets nieuws.

Maak contact met je ziel en de goddelijke in jezelf.

Blijf niet vastzitten in het oude, kom met een nieuwe mentaliteit, met een duidelijke visie, met een betere productiviteit. Het is tijd om opnieuw te focussen, opnieuw uit te lijnen. Vraag jezelf af: wat werkt er in mijn leven? Wat werpt zijn vruchten af? Waar ben ik enthousiast over? Wat zorgt ervoor dat ik ’s ochtends opsta met plezier en vol liefde? Wat is de reden dat we niet gepassioneerd zijn, wat maakt dat we niet zo effectief zijn als we zouden moeten zijn?  De reden is dat we nog steeds met oude software werken. Je moet uit je comfortzone komen en je naar een nieuw niveau strekken. Het kan betekenen dat je een nieuwe bedrijf start, nieuwe dingen probeert tijdens je werk of andere manieren om dingen in je persoonlijke leven te doen. Ook je oude patronen onder de loop nemen. Zoek naar de nieuwe open deuren en wees bereid weg te lopen van deuren die sluiten, dingen die stilstaan. Dingen en situaties die je niet meer dienen.

Het is gemakkelijk om ons op ons gemak te voelen, niet de reboot te willen wagen, maar zop den duur zal het ons van onze bestemming afhouden, wanneer de universum ons vooruit helpt en we proberen te blijven waar we zijn, komen we in problemen.  In het leven kunnen we niets en niemand vast houden, alles is aan het veranderen en transformeren. Alles is in een beweging. Er is geen genade voor het oude. De gunst ligt bij het nieuwe, de zegen, de toename, het gemak wacht op je bij je volgende toewijzing. Durf te transformeren, durf een andere vorm aan te nemen. Wees soepel als water dat is. Water op zichzelf is vormloos, het neemt elke vorm, die nodig is.

Wat je vijf jaar geleden succesvol heeft gemaakt, houdt je misschien niet succesvol. Je doet hetzelfde, je weet dat de goddelijke energie je heeft gezegend, het heeft je begunstigd, maar nu is het een nieuw seizoen, je bent aan het herstarten, de universum laadt nieuwe software, het zet nieuwe kansen op een rij, het neemt je mee naar een nieuw niveau. Durf het te vertrouwen! Het zal nieuwe denkwijzen, nieuwe attitudes en nieuwe toewijding vereisen. En het nieuwe ziet er misschien niet uit als het oude, het gebeurt misschien niet op dezelfde manier in dezelfde tijd met dezelfde mensen.

De wereld verandert. Je moet open blijven staan voor nieuwe ideeën, nieuwe manieren om dingen te doen. Onderzoek je leven: wat is effectief? Wat zorgt ervoor dat je groeit? Wat beweegt je naar jou doel?

Er is een nieuwe software nodig om je naar nieuwe plaatsen, naar nieuwe niveaus te brengen.

De oude software was goed voor die tijd, maar de software van gisteren zal je niet meenemen naar de toekomst die in petto is. De houding van gisteren, de ideeën van gisteren, de manier waarop dingen gisteren zijn gedaan. Het gaat niet meer werken. Sta je open voor verandering, nieuwe dingen uitproberen, innovatief zijn, de nieuwe software accepteren? Of zit je vast in wat in het verleden werkte, comfortabel, niet willen strekken, doen wat je altijd al hebt gedaan? Vergeet het niet, stilstaand water bederft. Zo is het ook met ons mensen.

Ik had een oud  telefoon, was ook altijd er op tegen om een nieuwe update te doen, het was nooit leuk. Met de nieuwe update moest ik altijd weer wennen en veel nieuwe dingen leren. En toch minstens twee keer per jaar kreeg ik een bericht op mijn telefoon dat er een software-upgrade beschikbaar was, en die zou die avond op mijn telefoon worden gedownload. De waarheid is: mijn telefoon werkte prima, ik had geen problemen, geen klachten, maar de fabrikant voert voortdurend verbeteringen door die de telefoon effectiever maken: meer gegevens bewaren, betere foto’s maken, sneller en slimmer. De nieuwe software houdt de telefoon up-to-date. Het is op dezelfde manier met de Goddelijke energie: het heeft je niet gemaakt en gezegd: “Oké, je bent klaar, je bent alles wat je gaat worden”, het is constant onze software aan het upgraden, geeft ons nieuwe ideeën, nieuwe vaardigheden, nieuwe perspectieven. Nu is het aan ons om de download over te nemen.

Dus wees vooral niet bang, maar open voor de verandering.

Op mijn telefoon staat: “Om deze update te ontvangen, druk op ‘ja'”. Nu kon ik denken: “Mijn telefoon is in orde, ik ben er blij mee, ik heb de update niet nodig”.

Ik vraag me af hoeveel van ons de nieuwe software niet willen gebruiken? We zijn tevreden met het oude, zitten vast in wat was, we willen geen hinder ondervinden, maar we moeten uit onze comfortzones komen. Druk op “Ja” voor die nieuwe houding, “Ja” voor de nieuwe manier waarop je jezelf ziet, “Ja” voor dat nieuwe talent, nieuwe kansen, nieuwe visie. De universum wil je brengen waar je nog nooit bent geweest, talent naar buiten brengen waarvan je niet wist dat je het had, je wijsheid en ideeën geven, creativiteit op grotere manieren. Laat je software bijwerken!

Begin nieuwe dingen te proberen. Durf stappen te zetten. Het enige dat sommige mensen tegenhoudt, is dat ze weglopen van het nieuwe software, ze blijven steken in wat was, in een poging om dingen gaande te houden. Dit is een nieuwe dag, het is tijd om wat wijzigingen aan te brengen. Laat los wat niet werkt en stap in de nieuwe gunst, nieuwe vriendschappen, nieuwe manieren om dingen te doen.

Soms zitten we vast in tradities en oude denkwijzen, die zijn overgeleverd. Daarom is het belangrijk om opnieuw te evalueren waarom je iets doet: waarom voel je je beperkt? Waarom denk je dat je dat bedrijf niet kunt leiden? Waarom kan je niet in dat mooie huis wonen? Waarom kun je die verslaving niet doorbreken? Kan het zijn dat jouw software besmet met een virus is? Laat je door wat is doorgegeven de grenzen voor je leven bepalen? Laat jezelf herstarten. De virussen die je hebben tegengehouden worden opgeruimd. Heb vertrouwen dat alles goed komt. Er is geen reden om voor het nieuwe bang te zijn. Het is alleen een idee van iets engs, die we vanuit onze onderbewuste in de toekomst projecteren.

Nu mag je deze nieuwe software ontvangen – je bent op een wonderbaarlijke manier gemaakt, je bent met gunst gekroond, je hebt zaden van grootsheid, je zit vol met kan-doen-kracht, je zult nieuwe normen stellen, en gaan waar niemand in jou familie is geweest. Laat oude denkwijzen, beperkingen die werden doorgegeven, verslavingen, middelmatigheid je er niet van weerhouden om op te stappen naar wie je moest zijn.

Na verloop van tijd kunnen we allemaal deze dingen in onze hardware hebben, dingen die ons vertragen, virusjes en oude bestanden die onze toekomst vertroebelen – deze herstart is een tijd om alles op te ruimen. Ik vraag je om niet terug te gaan naar normaal, niet terug te gaan naar de manier waarop je dingen deed. Kom hogerop in de manier waarop je mensen behandelt: wees vriendelijker, respectvoller, vergevingsgezinder. De mensen die  je lief heb zullen er niet voor altijd zijn. We kunnen al het geld van de wereld verdienen, allerlei soorten succes hebben in onze carrières, maar als we geen goede relaties hebben, is het leven niet leuk. Liefde in ons leven is de aller belangrijkste.

Laat deze herstart je inspireren om een betere echtgenoot, een liefdevollere vriend, een vriendelijkere collega te zijn. Kom hoger in je houding: niet meer klagen, fouten zoeken, het negatieve zien. Het leven is een geschenk, wees dankbaar voor wat je heb, kijk rond naar alle zegeningen die je gegeven zijn. Breng meer tijd met je hogere zelf door. Mediteer, keer naar binnen en geniet. Het is een groot reset, een rebirthing. Een nieuwe kans.

Dit is een tijd om opnieuw uit te lijnen, om opnieuw te focussen. Wees bereid om te veranderen.

Let Go & Let God

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
Scan de code
Hoi, kan ik je ergens mee helpen?