fbpx
Kundalini Yoga Turiya

In Kundalini Yoga maken we het gebruik van vele mantra’s, ik ben persoonlijk enorm dol op. De uitwerking is enorm krachtig. Een mantra is een woord, een korte zin of een gebed, opgesteld in het Sanskriet. Het zijn altijd mooie, wijze uitspraken, die een positieve boodschap hebben. Hun werking komt voort uit de trillingen van de klanken die door je hele lichaam en energieveld een positieve invloed hebben. Het woord mantra komt uit het Sanskriet en betekent ‘bevrijding van de geest‘.

De laatste tijd heb ik behoefte om mij te verdiepen in mijn eigen cultuur, waar ik altijd een groot weerstand voelde. Blijkbaar is voor mij nu de tijd gekomen om mijn erfgoed te onderzoeken. Vanuit respect en liefde. Ik ben enorme cadeaus tegen gekomen. Er zijn zo veel mooie rituelen, vrouwen cirkels en mantra’s in mijn traditie! Deze worden Agma’s genoemd en net als de mantra’s vanuit de Sanskriet, dragen ze enorm kracht in zich. Er is enorm veel te onderzoeken, ook de oude bewegingen, waar de vrouwen brengen de energie in beweging. Sommige heb ik al beoefend en ben enorm te spreken van de kennis en kracht die er achter zit. Deze oefeningen, de Slavische kriya’s hebben veel overeenkomsten met de Kundalini yoga en ik ben echt blij dat de zogenaamd Heksen Gymnastiek, die nu Slavische Yoga wordt genoemd op mijn pad kwam. Mijn nieuwe avontuur is van start.

Wat zijn Agma’s?

We hoeven niet naar Nepal of India te gaan, verre landen met onbekende maar interessante en krachtige tradities en religies en spirituele praktijken die recentelijk over de hele wereld populair zijn geworden, ook in Europa, in de Slavische cultuur, waar ik vandaan kom  is veel te vinden. Net zoals Tibetaanse monniken hun mantra’s hebben, hebben Slaven in hun eeuwenoude rijke spirituele traditie – Agma.

Boeddhistische en Gurmukhui mantra’s vs. Slavische Agma’s

Mantra in de boeddhistische traditie en vanuit de Kundalini Yoga, herhaald in passende rituelen door monniken en tijdens meditaties en yoga beïnvloeden intern de vibraties op lichaam en geest. Een van de bekendste mantra’s is “Om Mani Padme Hum”. De individuele klanken van de lettergrepen van deze mantra hebben hun betekenis die overeenkomt met zes gevoelens, en de trillingsfrequenties van elk van hen doordringen de essentie van de mens, elke cel, doordringen elke gedachte en elke emotie, waardoor interne veranderingen nodig zijn op het pad naar verlichting.

Trillingen van geluiden en frequenties beïnvloeden de werking van elke cel in het lichaam. Agma of Slavische mantra’s stellen ons in staat om deze krachtige kracht onder de knie te krijgen en deze te gebruiken om ons leven te verbeteren

Agma betekent in de Slavische traditie het woord van kracht, dat wanneer gesproken, het hele energiesysteem activeert en stimuleert om de frequentie te veranderen (precies zoals het geval is bij boeddhistische en Gurmukhi mantra’s) om de transformatie van het lichaam te bevorderen, maar vooral de geest. Systematische herhaling van de woorden van kracht met een overeenkomstige intentie die eraan voorafgaat, brengt je in een diepe meditatieve staat en opent de poorten voor interne transformatie.

Agma’s werden ook gesproken als woorden waarin God zich incarneert en hen vult met zijn oneindige genezende kracht en eeuwig leven, daarom werd hun kracht systematisch gebruikt door Slavische genezers, priesters, sjamanen en iedereen die hulp, genezing en Kracht van de schepper nodig had.

Het geluid van Agma’s is voornamelijk een drager van de frequentie van energie-interactie, en hun betekenis is conventioneel gedefinieerd, toegewezen afhankelijk van de intenties en effecten die het met zich meebrengt. Probeer Agma dus niet te begrijpen. Zeg het, voel erin, verbind en laat het met zijn frequentie doordringen tot elke cel, elke gedachte en emotie.

Luister naar de meest populaire Agma – RADORO DARO SLAWO (onderstaan beschrijving van elk woord):

De opname is gebaseerd op een 432Hz achtergrondtrack. Deze frequentie verbetert de vibratie van de gesproken krachtwoorden verder, waardoor ze sneller en effectiever het meridiaan (energetisch) systeem kunnen penetreren. Het blijkt dat wanneer de frequentie is afgestemd op 432 Hz (natuurlijke en gunstige frequentie), onze hersenen een staat van synchronisatie binnengaan met de Schumann-golf en de aliquotbanden die deze vormen. Deze balans vindt plaats in de natuur, vaak het Solfeggio-kostuum genoemd. Bij 432Hz trilt het gouden PHI-centrum, de eigenschappen van licht, tijd, ruimte, materie, zwaartekracht, magnetisme, biologie zijn verenigd; heeft ook grote voordelen voor het hele cellulaire systeem in het lichaam.

RADORO (РАДОРО)

Herstelt de energie (vitaliteit) balans tussen alle delen van het lichaam door blokkades in de meridiaan kanalen te verwijderen waardoor energie stroomt.

Het herstelt verbroken relaties met zichzelf en andere mensen, helpt bij het opbouwen van hechte relaties.

Het is een vibratie die bevorderlijk is voor geluk en welvaart.

DARO (ДАРО)

Geneest / voorkomt conflicten in de relatie tussen lichaam en geest en herstelt de communicatie met de ziel.

Het is een krachtig wapen tegen het kwaad.

Herhaling van deze Agma brengt enthousiasme en vreugde in het menselijk leven en vermindert interne angsten en zorgen over de toekomst.

SLAWO (СЛАВО)

Het blokkeert de bron (ego) van negatieve emoties en gedachten. Het stimuleert gezond verstand, gezond denken en inzicht in de essentie van problemen.

Het helpt bij intuïtieve aanpassing aan veranderingen in het leven en onderwerping aan interne begeleiding.

Het helpt bij alledaagse activiteiten.

Voegt kracht toe.

Worden of Power moet worden uitgesproken of gezongen volgens de melodie van je hart, toegevend aan hun leiding en actie, minstens 70 keer bij zonsopgang. Het ideale aantal herhalingen is 108.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *