fbpx
Kundalini Yoga Turiya

DE GYMNASTIEK VAN DE SLAVISCHE HEKSEN – EEN HOLISTISCH VERNIEUWINGSSYSTEEM

Gymnastiek van de Slavische heksen, Slavische gymnastiek of de Native Yoga. Hoe je het ook noemt, het is een prachtig systeem, dat een vrouw kan helen.

In Polen, waar ik vandaan kom, groeit de belangstelling voor deze yoga vorm enorm. Steeds meer vrouwen ontdekken dat de Slaven in het verleden hun eigen systeem van spirituele en lichamelijke oefeningen hadden.

Slavische gymnastiek is gericht op vrouwen.

Dergelijke gymnastiek wordt ook wel heksengymnastiek, “stilstaand water”, “stergeboorte” en “Bieregini-kracht” genoemd.

Het systeem van deze gymnastiek heeft zijn wortels in de heidense cultuur van de Slavische regio.

Heksengymnastiek is voornamelijk een holistische regeneratie en een systeem voor het ontgrendelen van energie dat is gebaseerd op het Slavische etnische erfgoed.

Vanwege het feit dat dit systeem Slavische wortels heeft, staat het dicht bij de ziel en energie van Slavische vrouwen, maar het is ook bedoeld voor alle vrouwen, ongeacht hun afkomst.

Het is de moeite waard om te benadrukken dat de gymnastiek van de Slaven niet alleen praktisch is, maar ook weinig tijd kost, en dat je sneller voldoening kunt halen uit lichaamsbeweging.

Waar kwam heksengymnastiek vandaan?

Slavische gymnastiek voor vrouwen is een oefening die terug gaat op een eeuwenoude traditie, die van generatie na generatie is doorgegeven, en bewaard is gebleven in Wit-Rusland. Ze bieden een specifieke lichaams- en geesttraining die een vrouw fysieke gezondheid en emotioneel evenwicht biedt. Gymnastiek helpt vrouwen om hun innerlijke kracht te bereiken. Namelijk kracht, wijsheid, open hart en seksualiteit, niet alleen begrepen in het lichamelijke aspect, maar ook als het vermogen om te creëren, waarvan de hoogste manifestatie het geven van leven is. Het wekt onze vrouwelijkheid, intuïtie en creatief potentieel.

Gymnastiek is gebaseerd op de oude overtuigingen van Slavische voorouders, volgens welke het universum was verdeeld in de bovenwereld, midden wereld en onderwereld.

De beroemdheid van deze gymnastiek is toegenomen, nadat Gennady Adamowiczow in Wit-Russische, Oekraïense en Russische dorpen een onderzoek heeft uitgevoerd. Tientallen gesprekken en een analyse van het culturele erfgoed van heidense Slaven bewezen het bestaan ​​van een diepgewortelde cultuur van de Slavische volkeren, van generatie op generatie doorgegeven, van spirituele en fysieke beoefening. De Wit-Russische onderzoeker noemde deze praktijk de gymnastiek van Slavische heksen en in het gelijknamige boek onderscheidde hij 27 oefeningen waarop het is gebaseerd. Elke oefening krijgt een genezende kracht toegewezen binnen een specifieke sfeer van het leven van een vrouw. – Oefening beïnvloedt de manier waarop we de wereld zien. Ze vergroten het zelfvertrouwen, versterken ‘van binnenuit’, stellen ons in staat de kracht en wijsheid die in ieder van ons sluimert, beter te begrijpen.

Hoe is dit mogelijk? 

Elke gemeenschap heeft zijn eigen individuele psychofysische systemen, die de aard, ziel en energie het beste weerspiegelen. In het Oosten bijvoorbeeld wordt tai chi yoga of andere activiteiten beoefend. Slavische gymnastiek onderscheidt zich door zijn zachtheid, bruikbaarheid en het ontbreken van een krachtelement tijdens het sporten. In de Slavische wereld zijn de gemoedsrust van een vrouw, haar spirituele en fysieke schoonheid en een diepe verbinding met haar instinctieve aard altijd van belang geweest. Evenals diepe verbinding met instinctieve aard.

Door te oefenen versterken we spieren, ontspannen gewrichten, wordt ons lichaam flexibel en flexibel door spanningen in het bekken en heupen los te laten, de borst te openen, “de wervelkolom te strekken”, de nek wordt slanker en bereiken we innerlijke rust en emotioneel evenwicht. Een onderdeel van de oefeningen is de zelfmassage van de bijnieren, vaten en organen van het lymfestelsel rond de borst, inclusief de thymus. Beweging heeft een positief effect op het endocriene- en voortplantingssysteem. Ze helpen bij problemen met zwanger worden, vergemakkelijken de bevalling en keren na de bevalling terug naar een goede conditie. Ze verlichten de pijnlijke menstruatie en de daarbij behorende spanningen en bieden ondersteuning in de menopauze.

Door middel van oefeningen maken we contact met ons lichaam en met wat erin is vastgelegd. We lossen fysieke blokkades en spanningen in het lichaam op, door te verwerken wat ze heeft veroorzaakt. Door geconcentreerd te oefenen leren we mindfulness en hier en nu in ons lichaam te zijn.

Op blote voeten en zonder beha

De oefeningen zijn verdeeld in drie groepen, die overeenkomen met de volgende werelden van de Slaven. En dus worden de posities van de Bovenwereld staand uitgevoerd, het Midden op de knieën en de Beneden wereld op de zogenaamde alle vier. Dames die besluiten gymnastiek permanent in hun leven te introduceren, hebben een individuele set van zeven posities, die het liefst elke dag worden beoefend. Deze worden berekend op basis van de geboortedatum en -tijd en de rol is om het leven van een vrouw te genezen in die gebieden waar het vooral nodig is. De beoefening van deze yogavorm impliceert een verbinding met de natuur en het oorspronkelijke, dus je moet het niet in een beha of schoenen beoefenen,  wel je haar loslaten en het liefst een rok dragen. Tijdens de oefeningen komt vrouwelijkheid vrij. Het uitvoeren van de houdingen is niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook voor het vergroten van het gevoel van schoonheid.

Gymnastiek en magie – Is zo’n combinatie mogelijk?

Zoals ik het al schreef, veel van de hedendaagse vrouwen die bijvoorbeeld yoga, tai chi of vechtsporten beoefenen , letten er niet op dat dergelijke oefeningen in veel gevallen een antwoord zijn op de behoeften van mannen.

Slavische gymnastiek is op zijn beurt gericht op vrouwen die zichzelf willen behagen door innerlijke schoonheid uit te stralen.

Oefenen in deze gymnastiek gaat niet alleen over het herhalen van dezelfde bewegingen, maar ook over het vermogen om ze in de juiste staat uit te voeren, d.w.z. intimiteit, ritueel en magie.

Om de energiestroom niet te blokkeren, is het het beste om op blote voeten te oefenen , d.w.z. in direct contact met de aarde, je knieën onbedekt te laten, geen beha aan te trekken en je haar niet te binden.

De gymnastiek van zo’n heks is een oefening om energie te creëren die relaties en het gezinsleven ondersteunt, en de bewegingen moeten soepel worden uitgevoerd totdat het lichaam eraan went.

Hierdoor kun je tijdens het oefenen voelen hoe beweging van de aarde, de zon en het water in je lichaam komt en stroomt.

Er is innerlijke vrijheid, heldere ogen, kalm zelfvertrouwen, optimisme, mooie houding, maar ook gezondheid wordt gecorrigeerd. Er is een sensuele, natuurlijke geur en het vermogen om de eigen capaciteiten te beoordelen.

Hierdoor merken actieve vrouwen snelle effecten en trekt hun houding de aandacht van vrienden.

Voordelen van Slavische heksengymnastiek:

 • Houdingscorrectie, deze vrouwen hebben een rechte ruggengraat, spieren en gewrichten worden versterkt en het lichaam wordt flexibeler, vol charme en kracht;
 • Heeft een positief effect op de algemene gezondheid, normaliseert de bloeddruk, verjongt dankzij de regeneratie van het lichaam en zuivering van energiekanalen, de vitaliteit en elasticiteit van het lichaam kan worden herwonnen;
 • Helpt bij de preventie en behandeling van de zogenaamde vrouwelijke ziekten, zoals PMS, onvruchtbaarheid, menopauze, en dit is mogelijk dankzij de regulering van hormoonspiegels, voorbereiding op de bevalling en het vergemakkelijken van het bevallingsproces;
 • Het metabolische proces wordt genormaliseerd en de lichaamsverhoudingen worden harmonieus;
 • Seksueel genot neemt toe en intieme relaties worden nieuw leven ingeblazen, wat mogelijk is door het ontwaken van interne energie;
 • Je krijgt het vermogen om jezelf te regenereren, in contact te staan ​​met jezelf en eenheid met de wereld, waardoor je in vorm en in een goed humeur kunt blijven;
 • Er is harmonisatie in het gezin op mentaal en fysiek niveau;
 • Het ontdekken van natuurlijke manieren om zichzelf in het leven te realiseren, en dit door te leren over Slavische symboliek en het ontwikkelen van de herinnering aan voorouders;
 • Een gunstig effect op relaties met dierbaren en een groter gevoel van eigenwaarde;
 • Het vermogen om je eigen pad te vinden, niet alleen naar jezelf, maar ook naar een gelukkig gezin, om je eigen doelen en dromen na te streven.
 • Dergelijke gymnastiek van de Slavische heksen dwingt de goede werking van de klieren en een goed beheer van de hormonale balans.
 • De oefeningen zijn gemakkelijk en effectief, rekening houdend met de behoeften van het vrouwelijk lichaam.
 • Men kan zeggen dat het een massage is voor de wervelkolom en gewrichten, en dankzij de oefeningen wordt het lichaam ontspannen, soepel en flexibel, en worden de organen en spieren van zuurstof voorzien en beginnen zo volledig te functioneren.
 • De weerstand van het lichaam wordt verhoogd, waardoor verkoudheid verdwijnt, het lichaam gezonder, dat van nature vrouwelijk en verleidelijk is, de bewegingen harmonieus worden en de conditie van de huid, het haar en de nagels verbetert.
 • Door oefeningen veranderen de kijk op de wereld en de manier van denken geleidelijk, naarmate de vrouwelijke intuïtie wordt geactiveerd en het vertrouwen in haar eigen gevoelens toeneemt.
 • Deze gymnastiek heeft een positief effect op het bekken en de organen van het voortplantingssysteem, en deze oefeningen zorgen er ook voor dat de energie naar de buikholte, heupen en billen wordt geleid.
 • Het positieve effect van lichaamsbeweging op ons lichaam voel je al na een maand oefenen. Het werk van de darmen wordt verbetert en het plezier tijdens geslachtsgemeenschap neemt toe.

2 gedachten over “Heksen yoga”

 1. Beste Beata,
  interessant. Kan ik mij inschrijven voor de heksen yoga?

  Fijn weekend!
  lieve groet,
  Jose

 2. clara andriessen

  Ik zou wel willen weten waar ik dit boek ‘De gymnastiek van slavische heksen’ zou kunnen krijgen? Ik kan het niet vinden op google. Weet jij waar je het kunt krijgen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *