Kundalini Yoga Turiya

9 Kristallen om je yogapraktijk kracht bij te zetten

Het opnemen van kristallen en edelstenen is een leuke en gemakkelijke manier om de kracht van je yoga- en meditatiebeoefening te vergroten. Door de hele geschiedenis heen worden kristallen gewaardeerd om hun schoonheid en om hun helende krachten op de geest, het lichaam en de ziel. Zelfs als je niet in de magische krachten van deze stenen gelooft, kunnen kristallen dienen als krachtige symbolen van ons innerlijk licht en edelstenen kunnen worden gezien als representaties van onze verborgen schoonheid.
Hoewel er veel verschillende soorten kristallen en edelstenen zijn die je kunt gebruiken in je yoga- en meditatiebeoefening, heb ik negen extreem krachtige opties gekozen die je kunt gebruiken om vrede, liefde, geaardheid, bescherming en kracht te bevorderen.
De beste kristallen en edelstenen voor yoga en meditatie
Kristallen en edelstenen voor yoga en meditatie zijn er in vele soorten en maten. Kleine getrommelde stenen zijn de meest toegankelijke, betaalbare en overvloedige stenen, maar je kunt uiteindelijk een breder kristal gebruiken dat prominent in jouw oefenruimte of thuis kan worden weergegeven.

Kristalkwarts voor diepe meditatie

Kristalkwarts, oftewel helder kwarts, is een zeer populair en veel voorkomend kristal dat wordt gebruikt om helderheid van geest, innerlijke kracht en spirituele groei te bevorderen. Deze veelzijdige helende steen versterkt de energie of intentie van andere stenen en kan worden gebruikt om alle chakra’s in lijn te brengen. Kristalkwarts is vooral gunstig voor het verdiepen van iemands staat van meditatie.

Fluoriet voor focus en concentratie

Fluoriet is een beschermende en stabiliserende steen die uitstekend is voor het bevorderen van aarding, focus en concentratie en het verwijderen van rommelige gedachten en negatieve denkpatronen. Deze harmoniserende en in evenwicht brengende steen helpt chaos te overwinnen, kalmte rusteloosheid en lost illusies op.

Amethist voor innerlijke vrede

Amethyst is een steen van vrede, stabiliteit, helderheid, geduld en innerlijke kracht. Dit heilige kristal opent en activeert de kruinchakra en helpt de geest van negatieve gedachten zuiveren. Mediteren met dit kristal zal duisternis verwijderen, intuïtie bevorderen en innerlijke rust bevorderen.

Rozenkwarts om de hartchakra te openen

Rozenkwarts opent de hartchakra voor alle vormen van liefde. Gebruik deze kalmerende en kalmerende steen om het gevoel van eigenwaarde te vergroten, schuldgevoelens weg te nemen en emoties in balans te brengen. Rozenkwarts is een uitstekende keuze om u te helpen bij het oefenen van hart openende rug buigingen en compassiegerichte meditaties.

Citrien voor succes

Citrien wordt geassocieerd met overvloed, voorspoed, succes, luchthartigheid, vreugde, geluk, wijsheid en vrede. Deze steen kan worden gebruikt om optimisme te inspireren en de creativiteit te vergroten. Gebruik de kracht van citrine’s warmte, helderheid en inspiratie om door een uitdagende yogastroom te komen.

Maansteen voor intuïtie

De maansteen, die in India als heilig wordt beschouwd, is een zachte, vrouwelijke steen die intuïtie, wijsheid en gevoeligheid bevordert. Deze steen met veel geluk moedigt vrede, harmonie, vertrouwen en balans aan. Voeg maansteen toe aan je oefenruimte als je de energie van de maan wilt kanaliseren om te helpen de geest te zuiveren en je ziel te centreren.

Hematiet voor aarding

Hematiet is een beschermende steen die de wortelchakra activeert om je te helpen geaard te blijven. Het wordt vaak gebruikt als een krachtige talisman om negatieve energie te absorberen, de concentratie te verhogen, stress of zorgen te verminderen en het vertrouwen en de kracht te vergroten. Als je worstelt met staande of uitgebalanceerde houdingen, overweeg dan om deze steen in je oefening op te nemen.

Tijgeroog voor kracht en moed

Tiger’s eye activeert de solar plexus chakra om kracht, vertrouwen, concentratie en moed in je oefening te brengen. Het is ook bekend dat deze steen aarding heeft en grote helende krachten heeft, vooral voor het spijsverteringsstelsel.

Zwarte toermalijn ter bescherming

Zwarte toermalijn heeft sterke beschermende eigenschappen die alle negativiteit van je afduwen en je energielichaam zuiveren. Deze grondsteen bevordert een positieve houding, geeft zelftwijfel en angst vrij en bevordert fysieke genezing en gecentreerdheid. Voeg wat algemene goede vibes toe aan je yoga- of meditatieoefening door deze steen te gebruiken.

Hoe helende kristallen te gebruiken

Er zijn talloze manieren om edelstenen en kristallen te gebruiken in je yoga- en meditatiebeoefening. Probeer mijne suggesties in de onderstaande lijst of experimenteer en ontdek de beste methoden voor jou. Welke manieren je ook kiest om jouw kristallen en edelstenen te gebruiken, vergeet ze niet voorzichtig te hanteren en op te slaan op een schone en veilige plaats.

  1. Kies een of meerdere kristallen en plaats ze rond je yoga mat of meditatiekussen . Als je ze boven aan je mat plaatst, krijgen ze de meeste aandacht in je oefening, maar ze in een kristalpatroon rondom je plaatsen kan ook heel krachtig zijn. Plaats een paar edelstenen op je meditatiealtaar of op de vensterbank van je yogaruimte. Laat deze stenen je tijdens je oefening eraan herinneren om je te concentreren op hun krachten.
  2. Terwijl je een houding aanhoudt, mediteer je op een enkele steen en de betekenis die het vertegenwoordigt.
  3. Draag een kristallen hanger aan een reeks edelsteen mala kralen tijdens je training.
  4. Draag een kristal in je yoga tas om je mat te voorzien van zijn krachten en te dienen als een herinnering aan je intenties .
  5. Plaats een of meerdere kristallen op je lichaam tijdens shavasana . Het voorhoofd, de handpalmen, het hart en de buik zijn allemaal receptieve plaatsen om stenen zachtjes te plaatsen voor genezing.
  6. Als je verschillende soorten kleine stenen hebt, kun je ze samen in een buidel plaatsen en ze gebruiken voor waarzeggerij. Denk aan een vraag als: “Wat zou mijn intentie of focus in de praktijk van vandaag moeten zijn?” Neem dan één kristal uit de buidel om de steen te onthullen waarop je je kunt concentreren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
Scan de code
Hoi, kan ik je ergens mee helpen?