Kundalini Yoga Turiya

Kundalini Yoga en de chakra’s: Aura – The Circumvent Field

“Je oppervlakkigheid of grootheid van de ziel verschijnt in je aura.”
~ Yogi Bhajan

“Alle gebeden, alle mantra’s die we zingen, alle goede woorden die je spreekt, alle goede gedachten die je hebt, ze bouwen maar één ding om je heen en dat is je omzeilingskracht.”
-Yogi Bhajan

The Circumvent Force is een magnetisch veld van energie dat de mens omringt. Wanneer het sterk en helder is, beschermt het negatieve energie tegen penetratie in lichaam en geest. Wanneer de Afleidende Kracht zwak is en uit balans is, wordt de geest ontevreden, het immuunsysteem aangetast en het leven geen stroom.

De persoon wiens Circumvent Force sterk en uitgebalanceerd is, is als een levend gebed. Hun woorden dringen door, hun glimlach verheft zich en hun aanwezigheid is krachtig.
“De grote yogi’s hebben geleerd dat er binnen de kern van de mens een kracht is – als die kracht wordt ontgrendeld, genereert het een sterk magnetisch energieveld. Dit magnetisch veld doet twee primaire dingen. Ten eerste houdt het de geest in een staat van tevredenheid. Het helpt de geest beschermd te blijven tegen negativiteit, zelfs in de meest giftige omgevingen. Het geeft het lichaam ook vitale levenskracht. Wanneer het energieveld sterk en beschermd is, sluit je de gaten aan waar prana, levenskracht, vaak lekt.
Wanneer je zelfs een klein deel van deze innerlijke kracht ontsluit door toegewijde en consistente beoefening, kan het je leven en de manier waarop je leeft drastisch veranderen. Je begint te ontwikkelen wat de yogi’s de ‘Circumvent Force’ noemen. Je kunt het zien als een soort van ‘super-aura’ die de geest helder houdt en het lichaam sterk en energiek houdt. Het is niet moeilijk om te doen, maar de meeste mensen in de moderne tijd weten natuurlijk niet dat het zelfs maar een mogelijkheid is , laat staan dat ze de technieken gebruiken om het te activeren. In onze volgende les gaan we precies dat doen, activeren de aangeboren kracht van de Circumvent Force, zodat je kunt leven met een vaste geest, een energiek lichaam en een diep gevoel van doelgerichtheid voor je leven. “
Hieronder geef aan jullie een mooie meditatie, die makkelijk thuis te beoefenis . Deze maditatie versterkt onze 8ste chakra en dus de aura – de circumvent force.Probeer deze 11 dagen achter elkaar te beoefenen, hoe vaker, hoe beter. Mochten jullie nog iets meer te weten willen komen over de Circumvent , lees nog een stukje van de lezing door Yogi Bhajan!

Yogi Bhajan Lezing: The Aura & Circumvent Force

Fragmenten uit een lezing op een lerarenintensief op 15 september 1971 in Santa Cruz, Californië
De omzeilende kracht heeft een stroom als een licht, die door je hele lichaam gaat in een ovale vorm. Je vibratie – wat je ook zegt, creëert, denkt – is wat we een beschermend schild of omlegingskracht noemen. Wanneer dat in een man zwak wordt, zit hij gevangen door negatieve krachten. Hij wordt fysiek ziek, geestelijk gestoord, geestelijk ter ziele. In dit Universum zijn er positieve krachten en zijn er negatieve krachten, en je eigen vibraties voeden de omzeilde kracht. Dit is heel belangrijk om te begrijpen. Je eigen vibratie voedt de omzeilde kracht, en hoe zwakker het is, hoe zwakker de vibratie waarmee je te maken hebt.
De wet van de ziel is dat je vibratie één moet worden met iedereen. U moet geen reservering hebben. Je moet geen politiek hebben en je moet geen gehechtheid hebben. Je moet stromen. Alleen dan, wanneer je leert vloeiend en zwevend te zijn, kun je stromen en zweven in het kosmische bewustzijn.
Iedereen trilt en deze vibraties wisselen en communiceren beter dan wat je communiceert via de tong. Wat je mentale gedachten ook zijn, dat is je aura en dat is de kleur van je aura. Je aura wordt bepaald door wat je vibreert. Er is een constante kleur die jouw omzeilingskracht is. We noemen het het beschermende schild en wat het beschermende schild is, dat is wat je leven is.
Wat je ook uitspreekt, is een gezonde stroom. Het blijft in deze atmosfeer tot in de oneindigheid en het fietst altijd rond naar jou omdat je het hebt gecreëerd. Daarom, vibreer de naam van God; alles komt naar je toe. Hoe zal het naar je toe komen? Die trillingen zullen de kleur van je aura veranderen; constante verandering in de kleur van je aura zal de kracht van de omzeilende kracht veranderen. De kracht van de omzeilende kracht zal beschermen en beschermen; het zal het bewustzijn van God aantrekken en Moeder Natuur zal je dienen. Je hebt alles wat je nodig hebt.
Er zijn twee manieren. Voor hen die de naam van God weten, heeft God de verantwoordelijkheid om hen te dienen en dient Hij hen door Moeder Natuur. Voor degenen die de naam van God niet gebruiken, moeten ze zich gedoe maken om zichzelf te dienen.
De omzeilde kracht kan worden rechtgetrokken door je te concentreren als een deel van het universum en te mediteren op de Heilige Nam. Het kan elke pit in je leven rechtzetten. Het kan elke tekortkoming dichten. Het is de hoogste, krachtige methode die een man ooit heeft ontwikkeld of die hij kent.
Denk aan een man als een ovaal. En er zijn verschillende kleuren eromheen. De aura verwerpt en reflecteert op verschillende tijdstippen in verschillende kleuren. En hij heeft een ring om hem heen en die ring is erg wit. We noemen het een zilveren voering en het bepaalt hoe sterk deze man is.
Daarom is het erg moeilijk voor je om iets voor me te verbergen. Wat u tegen mij zegt, betekent niets voor mij. Je gaat gewoon ‘gya gya gya’. Ik kan al die kleurenfilm uit je zien komen, ik stoor me niet. Als het vies groen is, weet ik dat je onzin bent; het heeft geen zin om zelfs met jou te bespreken.

  • – Ik weet dat als iemand met alle liefde en een gevuld hart naar me toe komt, ik hem graag zie.
  • – Ik wil dat mijn aura deelt met zijn aura; Ik voel.

De mens kan zijn woorden verbergen. Hij kan gepolijste taal gebruiken. Hij kan zijn echte persoonlijkheid verbergen achter zijn vooraf geplande of geprojecteerde persoonlijkheid. Je hebt altijd twee persoonlijkheden. De ene is je echte persoonlijkheid, de andere is je geprojecteerde persoonlijkheid. Je wordt altijd gekend door je geprojecteerde persoonlijkheid.
Ieder van jullie wil dat zijn echte persoonlijkheid verborgen is. Maar je aura vertegenwoordigt altijd je oorspronkelijke persoonlijkheid. Dus het verschil tussen je oorspronkelijke persoonlijkheid en je geprojecteerde persoonlijkheid kan onmiddellijk een persoon vertellen waar je hoofd is. Het is niet moeilijk. Het kan heel goed worden begrepen en bekend zijn.
Pad van God of pad van spiritualiteit kent drie fasen. Ten eerste is overgave; dat is de eerste fase. Ten tweede is oefening en ten derde is vervulling. Eerst geef je je over, dan oefen je en dan word je vervuld en ga je handelen. In vervulling zijn er twee paden voor je open, twee duidelijke kanalen die je kunt adopteren. Eén is om je ego te volgen, de andere is om je ook in dat stadium over te geven.
Als je je ego volgt, val je terug naar waar je begon; die tijd is een totale verspilling geweest, het heeft geen waarde. Je hebt niets gedaan. Maar als je je op dat moment overgeeft aan Godsbewustzijn, dan ben je voorbij tijd en ruimte gegaan; niets kan je beïnvloeden.
© The Teachings of Yogi Bhajan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
Scan de code
Hoi, kan ik je ergens mee helpen?