Kundalini Yoga Turiya

Volle maan in het teken van de Leo

We zijn 09-02-2020 bij de tweede volle maan van het jaar. Veel mensen kunnen de aanwezigheid van de Volle Maan beginnen te voelen voordat deze zelfs aankomt.

Tijdens verschillende fasen van de maan zijn verschillende delen van ons onderbewustzijn meer aanwezig. We hebben meer toegang tot deze ‘ongeziene’ delen. De volle maan gaat ook over voltooiingen en eindes. Dit is wanneer de maan het krachtigst is. Daarom kunnen mensen het vaak nog meer voelen dan een nieuwe maan. Het licht schijnt fel, en vaak op dingen die we niet willen zien. De Volle Maan stemt zich af op je innerlijke jij en kan als je gids fungeren. De maan is vol wanneer hij tegenover de zon staat.   

Tijdens de volle maan staat de maan in één teken en de zon in het tegengestelde teken. We willen met beide energieën werken. Dus we werken met het vuur van de volle maan in Leeuw en de lucht van de zon in Waterman. Als we aan Leo-energie denken, gaat het om gepassioneerd, moedig en zelfverzekerd te zijn. Sterk gericht op alles wat je wenst. Het is een tijd waarin je het leven van je dromen kunt creëren. Het is erg gericht op zichzelf en hoe je kunt creëren wat het beste is voor jou. Aan de andere kant heb je de zon in Waterman, die over de gemeenschap gaat. Het gaat over inventief zijn en hoe het eruit ziet om deel uit te maken van het grotere collectief. Waterman is een teken dat geassocieerd wordt met progressief, origineel, onafhankelijk en opstandig. Zeer verbonden met het grotere geheel en de buitenwereld, want iedereen wil opstaan. 

Zoals ik eerder voor de Volle Maan heb geschreven, licht op de dingen die we soms niet zien, vaak de dingen die we proberen verborgen te houden. Velen noemen dit onze schaduw. Hoewel dit ongelooflijk emotioneel kan zijn, is het ook een tijd van geweldige release. Wanneer we geen aandacht besteden aan onze schaduw en er geen vrienden mee worden, wordt het feitelijk krachtiger om ons te blokkeren voor de dingen die we echt willen. De Volle Maan is een prachtige tijd om stil te worden, om eerlijk te zijn met jezelf … Laat het licht je de dingen tonen waar je je voor probeerde te verbergen. Van daaruit kun je leren ze te integreren en zo hun krachtige greep op je los te maken.

Als je de kracht van deze volle maan echt wilt benutten, bekijk dan mijn video met een mooie meditatie om het hart centrum te openen. Kriya voor het creëren van zelfliefde.

Kriya voor het creëren van zelfliefde

Oorspronkelijk onderwezen door Yogi Bhajan op 4/5/94

Ook bekend als Reverse Adi Shakti Kriya

“Love doesn’t rule you. What rules you is fear, phe­nomenal fear. Through this kriya, love can be invoked and fear can be reduced.”

Yogi Bhajan

Deze kriya helpt om het hart te openen, een positieve relatie met het zelf te creëren en jezelf beschikbaar te stellen om liefde te ontvangen.

Deel 1

Deze oefening wordt Reverse Adi Shakti Kriya genoemd. Hier zegen je jezelf mentaal en hypnotiserend. Deze zelfzegen moet het magnetische veld beïnvloeden en corrigeren. Er wordt gezegd dat het doen van deze oefening pijn doet als je veel woede hebt. Zelfhulp is erg moeilijk voor degenen die boos zijn. Na deze oefening gedurende 5 minuten kunnen je spieren pijn gaan doen.

Houding: zit in kleermakerszit met een rechte rug en houd je rechterpalm zes tot negen centimeter boven het midden van je hoofd. De rechter palm is naar beneden gericht en zegen je. Deze zelfzegen corrigeert de aura. De linker elleboog is gebogen met de bovenarm in de buurt van de ribbenkast. De onderarm en hand wijzen naar boven. De linker palm kijkt naar voren en zegent de wereld.

Ogen: De ogen zijn gesloten en richten zich op het midden van de maan in het midden van de kin.

Adem : Adem lang, langzaam en diep met een gevoel van zelfgenegenheid. Probeer de ademhaling tot één ademhaling per minuut te brengen: Adem 20 seconden in, houd 20 seconden vast, adem 20 seconden uit.

Tijd: ga door gedurende 11 minuten. Adem vervolgens diep in en beweeg langzaam en direct in positie voor Oefening 2.

Deel 2

Deze oefening komt ten goede aan alles tussen de nek en de navel. Het geeft kracht aan het hart en opent het hartcentrum.

Houding: strek je armen recht naar voren uit, parallel aan de grond, met de handpalmen naar beneden gericht. Strek tot het uiterste.

Ogen: De ogen zijn gesloten en gericht op het maancentrum in het midden van de kin.

Adem: de adem is lang, langzaam en diep.

Tijd: ga 3 minuten door. Adem vervolgens diep in en beweeg langzaam en direct in positie voor Oefening 3.

Deel 3

Houding: strek je armen recht omhoog met de handpalmen naar voren gericht. Ellebogen zijn recht.

Ogen: De ogen zijn gesloten en gericht op het midden van de maan.

Adem: de ademhaling blijft lang, langzaam en diep.

Tijd: ga 3 minuten door.

Om te eindigen: Adem in, houd je adem gedurende 10 seconden vast terwijl je je armen naar boven strekt (probeer zo veel te strekken dat je billen worden opgetild) en span alle spieren van je lichaam aan. Uitademen. Herhaal deze reeks nog twee keer.

“Can you spare seventeen minutes for yourself in twenty-four hours? This meditation will totally change you from the inside out. It will give you self-consciousness, self-experience, self-love and then you can love everybody. Become total.”

Yogi Bhajan

Deze set is te vinden in Zelfkennis samengesteld door Harijot Kaur, p. 11, verkrijgbaar bij KRI .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
Scan de code
Hoi, kan ik je ergens mee helpen?