Kundalini Yoga Turiya

Arcline- De kern van de Aura- onze bescherming en projectie

In de Kundalini Yoga traditie gaat men ervan uit dat je niet maar een lichaam hebt, maar wel tien. Ieder lichaam heeft een andere specifieke functie.

Hier zijn alle 10 op een rij:

 • 1e – Ziel Lichaam
 • 2e – Negatieve Geest
 • 3e – Positieve Geest
 • 4e – Neutrale Geest
 • 5e – Fysiek Lichaam
 • 6e – Arcline
 • 7e – Aura
 • 8e – Pranisch Lichaam
 • 9e – Subtiel Lichaam
 • 10e – Stralend Lichaam

Elke lichaam heeft zijn doel: bijvoorbeeld het fysieke lichaam, nummer 5, als jouw voertuig op deze planeet of de aura, het zevende lichaam, als bescherming om je voertuig heen. Het zesde lichaam is de zogenaamde Arcline, soms beter bekend als de ‘halo’-de booglijn.  De Arcline wordt beschouwd als de kern van de Aura, en beide fungeren als onze  bescherming en projectie

In juni – de zesde maand in het jaar, is de perfect tijd om je aandacht te besteden aan je Halo. Het zesde lichaam van bewustzijn.

Maar wat is de booglijn eigenlijk?

Ik help je om een beeld te scheppen over je zesde lichaam.

Je kent ze wel, al die afbeeldingen van heilige mensen met zo’n stralenkrans om hun hoofd. Nu kan het natuurlijk zijn dat de schilders dachten dat het een leuke toevoeging aan hun schilderij was….maar er waren destijds ook al mensen die in staat waren deze Arcline waar te nemen. En nee de Arcline is geen exclusief ding, die alleen voor Jezus, Maria of anderen heiligen bestemd waren. Iedereen heeft er een. De vrouwen zelfs twee. Maar wat is die Arcline nou precies?. Om het te vertalen naar onze tijd zou je het het beste kunnen zien als jouw persoonlijke schotelantenne, satelliet,  die niet alleen signalen ontvangt maar ook uitzendt.

De booglijn dient als balans en poort tussen het fysieke en het kosmische rijk en tussen woord en daad. Als ze uit balans zijn, zijn onze waarden mogelijk niet in overeenstemming met onze acties en zullen we moeite hebben met focussen.

Het ontvangende aspect van de Arcline, die van oorlel naar oorlel in een boog om je hoofd zit, gaat over het intuïtie, het aanvoelen van mensen en situatie, het doorkrijgen van informatie ter bescherming van jezelf, je intuïtie.

Het uitzendende aspect gaat over projectie en manifestatie. Jouw ideeën stuur je als het ware in de vorm van vibraties de ruimte in via deze schotelantenne waardoor bijvoorbeeld ineens de juiste mensen op je pad komen die je kunnen helpen met het realiseren van je plan. Of ineens duiken erom je heen allerlei tekenen op die je verder helpen. Het hebben van een sterke Arc Line is dus heel handig.

Vrouwen hebben een tweede Arcline die zich voor het lichaam uitstrekt van tepel tot tepel, wat de veilige verzorgende ruimte creëert die nodig is als ze ervoor kiezen om kinderen te krijgen en borstvoeding te geven. Een sterke Arcline geeft de kracht om de mensheid te dienen. Met een zwakke Arcline voel je je gemakkelijk overbelicht door de ellende of het verdriet van anderen; en wanneer overweldigd door alle pijn in de wereld, kan men niet effectief handelen.

Het immuunsysteem en de booglijn De booglijn is de energetische structuur van het zesde lichtlichaam en is onze verbinding met het goddelijke. Het  bevat ook een afdruk van ons karmische record. Als er duidelijkheid is over intentie en projectie, is de Arcline helder en het universum levert. Om die staat van helderheid te bereiken, moet je standvastig zijn in je beoefening en een verbintenis tot verbinding met het hogere zelf. Het immuunsysteem is verweven met de Arcline vanwege de relatie tussen ziekte en onze karma’s. Ziekte leidt het immuunsysteem op om op de juiste manier op uitdagingen te reageren, net zoals het universum ons ertoe aanzet uitdagingen aan te gaan. Wanneer een persoon in staat is om zijn ziekte een zegen of geschenk in zijn of haar leven te zien, hoe uitdagend de ziekte ook is, wordt de Arcline vrijgemaakt van die karmische schulden. De Arcline wordt helderder en helderder wanneer er een bewuste overgave of vertrouwen is in het Oneindige. Elke yoga of meditatie die de Arcline versterkt, beschermt ook het lichaam en helpt om ziekte te transformeren.

Het voortplantingssysteem en de Arcline Seksuele vereniging is de meest nabije ervaring die wij mensen hebben om verbinding te maken met het goddelijke. Wanneer heilig benaderd wordt, kan het samengaan van mannelijke en vrouwelijke energieën tijdens seks een moment van bevrijding, ontzag en transformatie zijn. Dit samenvoegen gebeurt ongeacht het geslacht van de deelnemers. De wereld van seksualiteit en spel is enorm en creatief, en wanneer elke partner met eerbied en respect wordt behandeld, kan de subtiele anatomie van het lichaam worden ondersteund en gevoed.

Vanwege de afscheidingen van de pijnappelklier en de hypofyse die optreden tijdens vrijen, kan het lijken alsof een persoon gloeit na seks. Deze gloed is de onzichtbare subtiele anatomie van de Arcline of halo die van oor tot oor over en rond het hoofd bestaat. Het wordt versterkt door meditatie, service, pure, devotionele liefde en seks. Elke seksuele ontmoeting laat een afdruk achter op de Arcline van een vrouw.

De Arcline en de borsten. Naast het feit dat vrouwen borsten hebben, hebben ze ook een subtiele anatomische functie in het hartcentrum – de Arcline van tepel tot tepel. Een vrouw is uitgerust met deze extra Arcline om haar de ruimte te geven om de volgende generatie te creëren en te koesteren. De bescherming van de tweede Arcline geeft haar toegang tot diepe bronnen van mededogen, liefde en dienstbaarheid. Deze Arcline bevat ook de herinnering aan liefe relaties enBorsten zijn een belangrijk secundair geslachtskenmerk voor vrouwen en worden weerspiegeld door de subtiele anatomie van de Arcline. Borsten spelen een rol bij het voeden van kinderen, als de vrouw ervoor kiest om die te hebben, en de Arcline vertegenwoordigt het enorme potentieel van een vrouw om genezende, medelevende gemeenschappen en gezinnen te creëren. De levensstijl van Kundalini Yoga helpt om de bagage van eerdere seksuele ontmoetingen op te ruimen. zoals koude douches, het drinken van de ontgiftende kruiden in Yogi Tea en krachtige yoga kriyas helpen de borsten, lymfevloeistof en Arcline te zuiveren en dragen bij aan de gezondheid van een vrouw.

Het voortplantingssysteem en het subtiele lichaam Het subtiele lichaam is het lichte lichaam dat verbonden is met het voortplantingssysteem vanwege zijn vermogen om buiten ruimte en tijd te bestaan en een erfenis achter te laten. Het subtiele lichaam draagt de ziel naar de hemel op het moment van de dood. Hoewel het levend is, zorgt het voor de ervaring van meesterschap en kalmte wanneer het wordt gevoed met een gestage spirituele discipline. Het subtiele lichaam toont zijn kracht in stilte en het vermogen om te communiceren zonder te spreken. Als een getrouwd stel al vele jaren samen is, kan soms een blik of een knipoog al de communicatie zijn die nodig is om de ander te vertellen wat er gebeurt.

Naast een bescherming tegen negativiteit, beschermen een sterke Aura en Arcline je ook tegen ongemak en ongelukken. Ze geven je gevoeligheid voor je omgeving en waarschuwen je. De  Aura vertelt je over omstandigheden in de huidige tijd en ruimte, en de Arcline vertelt je over omstandigheden die ver van je verwijderd zijn in tijd en ruimte (hoe  sterker  je Arcline en je bewustzijn van de Arcline, hoe completer deze berichten zullen zijn). Als je een sterke Aura hebt, kun je zijn wie je bent boven ieders verwachtingen. Je bent slim, opbeurend, gracieus en magnetisch. Je fysieke aanwezigheid werkt. Je verheft van nature omgevingen en omstandigheden om je heen.

De Arcline leidt en bestuurt de Aura. Het gaat over persoonlijke integriteit – wanneer je innerlijke realiteit overeenkomt met je uiterlijke projectie. Je moet jezelf kennen en consequent projecteren wie je werkelijk bent in plaats van wie je denkt dat je zou moeten zijn. Hier word ik aan herinnerd:  ” Wijsheid is anderen kennen, Verlichting is jezelf kennen .” Met een  sterke  Arcline beheers je het woord, heb je een sterke focus en concentratie, en ben je constant en  consistent  in gedachten, woorden en acties.

‘Het is de  kracht  van je Arcline waarmee je leeft. De kracht van je lichaam, je doen en je  projectiekracht  liggen in je Arc Body.’ ~ Siri Atma

Om het zesde lichaam in evenwicht te brengen, maak je de hypofyse (ons zesde chakra) wakker door meditatie, pranayama en drishti (staren) naar ons derde oog. In Kundalini yoga zijn er diverse kriyas om de booglijn te versterken en meditaties voor de karma.

Oefeningen om de Arcline te versterken:

1) Integriteit:

Spreek voor een volle maancyclus niets anders dan de waarheid. Lieg vooral niet tegen jezelf.

2) Sodarshan Chakra Kriya (totale zuivering van de chakra’s – een pranayama en mantra-meditatie):

Zit in kleermakerszit (met gekruiste benen), met een lichte Jalandhar Bandh (kinvergrendeling) en de ogen staren naar het puntje van de neus.

Adem in door het linker neusgat. Adem inhouden. Terwijl je je adem inhoudt, zing je 16 keer in stilte Wha-Hay Guru en pomp je je navel in elke ‘Wha’, ‘Hay’ en ‘Guru’ voor in totaal 48 pompen in één adembehoud. Adem uit door het rechter neusgat. Herhaling. Begin met 3 minuten en werk dan langzaam naar 11 en dan uiteindelijk 31 minuten.

Om de Aura te versterken:

1) Draag wit:

dit vergroot uw aura automatisch met 12 inch.

2) Water:

Drink het, wees erin, elimineer het – dit verandert je energieveld onmiddellijk.

3) Kirtan Kriya (een mantra-meditatie):

Chant “Sa Ta Na Ma” terwijl je je duimpunt opeenvolgend in je 1e, 2e, 3e en 4e vingertop drukt – duim in de 1e vingertop terwijl je “Sa” zingt en spoedig.

Zing deze geluiden hardop (stem van de mens) gedurende 2 minuten, fluister dan (stem van de minnaar) gedurende 2 minuten, dan stil (stem van het goddelijke) gedurende 3 minuten, fluister dan gedurende 2 minuten en ten slotte hardop gedurende 2 minuten voor een totaal van 11 minuten meditatie. De duim en vingertoppen ‘spelen’ de mantra gedurende de gehele duur.

“Sa” betekent Bestaan ​​/ Oneindigheid, “Ta” betekent Geboorte, “Na” betekent Leven en “Ma” betekent Dood / Hergeboorte. Dit zijn de kiemgeluiden van “Sat Nam”: True Name / Identity.

1 gedachte over “Arcline- De kern van de Aura- onze bescherming en projectie”

 1. It is in reality a nice and helpful piece of info.
  I am happy that you just shared this helpful info with us.
  Please keep us up to date like this. Thank you for sharing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
Scan de code
Hoi, kan ik je ergens mee helpen?