Kundalini Yoga Turiya

Maria Magdalena en de chakras

De Schrift vertelt ons dat Maria Magdalena door Jezus werd genezen van ‘zeven demonen‘ (Marcus 16: 9, Lucas 8: 2), maar wat betekent dat precies? De kerk zou suggereren dat Maria bezeten was door de duivel of dat ze een (seksueel) zondige vrouw was. Ik ben opgegroeid in een  katholieke gezin, we moesten elke zondag naar de kerk en ook een les bij de zusters volgen. Het zat me altijd dwars. Ik kon nooit aannemen wat ze mij probeerden wijs te maken. Het klopte gewoon niet. Moderne Schriftgeleerden zouden nadenken over geestesziekte of lichamelijke ziekte. Fictie en gechannelde schrijvers hebben alle manieren om de betekenis van de zeven demonen te beschrijven. Van alle theorieën die ik heb gelezen, resoneer ik echter het meest met die van Jean-Yves Leloup in zijn uitputtende studie van gnostische geschriften, vooral die welke geworteld zijn in de Magdalena-traditie, inclusief het evangelie dat haar naam draagt. Leloup beschrijft de “genezing van zeven demonen” als een inwijdingsproces in zeven fasen dat Maria, genaamd Magdalena, onder leiding van Jezus voltooide.

In mijn gevoel spreekt Leloup de waarheid omdat dit precies dezelfde conclusie is die ik had getrokken voordat ik zelfs maar in contact kwam met zijn geschriften. In mijn opleiding tot Kundalini Yoga Teacher zag ik meteen de correlatie tussen de zeven chakra’s en de zeven demonen. Tijdens mijn opleiding en gelijktijdige studie van de chakra’s, begon ik te begrijpen dat het onze spirituele verwonding is die de kern vormt van alle emotionele, mentale en fysieke ziekten. Dit is het niveau waarop Jezus genas – door de uiterlijke symptomen heen doordringen naar de diepere spirituele wond. Deze manier van genezen vinden we ook terug in sjamanisme.

Bij Maria Magdalena vond echter niet zozeer een genezing plaats, maar een training en een inwijding. Als we naar de kern van Jezus ‘missie kijken, was het om mensen te ondersteunen om hun meest authentieke zelf te worden – hen te begeleiden om vrij te worden van de innerlijke wonden, angsten en conditioneringen waardoor ze niet wisten wat Jezus ‘ Malkuthah ‘ noemde – een innerlijke tevredenheid, vrede en vreugde. Fantastisch allemaal, dat is ook de streven van Kundalini Yoga.  Maria Magdalena begon aan deze reis om in haar eigen heelheid te komen en is de enige in de Schrift die deze grote taak heeft volbracht – met andere woorden – genezen van zeven demonen.

De zeven demonen waaruit Maria werd bevrijd, zijn wat ik de zeven belangrijkste spirituele angsten ben gaan noemen.
Deze angsten zijn:

  • Er is niet genoeg.
  • Ik ben onbeduidend en heb deze wereld niets te bieden.
  • Ik kan niet leven naar mijn waarheid.
  • Ik ben niet geliefd (liefde moet verdiend worden en kan weggenomen worden).
  • Ik ben niet vrij om mijn waarheid te uiten.
  • Ik ken mijn waarheid niet.
  • Ik ben alleen.

Deze zeven angsten komen rechtstreeks overeen met de zeven chakra’s! Dit zijn de zeven angsten die ervoor zorgen dat we op niet-liefdevolle manieren naar onszelf en anderen handelen en die worden weerspiegeld in gedrag, denkprocessen, mentale, emotionele en fysieke symptomen die aangeven dat de angst aanwezig en actief is. Wanneer we ijverig en volhardend de neiging hebben om onszelf van deze angsten te bevrijden, leren we de waarheid van onze oorsprong in Liefde kennen – met onszelf, het Goddelijke, elkaar en alles wat dat is. Liefde, we komen te weten dat het onze oorspronkelijke natuur is en we leven volledig en volledig vanuit die plaats van Liefde. Wanneer we deze angsten genezen, worden de mentale, emotionele en fysieke symptomen die daarmee verband houden genezen – of we komen op een plaats waar we accepteren dat ziekte soms gewoon een gevolg is van het kiezen van de menselijke ervaring en we vinden acceptatie en vrede met wat is.

Het voltooien van dit proces is wat Maria uniek maakte en haar de titel Magdalena opleverde – wat betekent baken of toren van geloof.  Net als Jezus deelde Maria dit inwijdingsproces met anderen. In het evangelie van Maria probeert ze dit proces te delen met de mannelijke discipelen, die het helaas niet snappen. Wat er over Jezus ‘leringen is gezegd, kan ook over van Maria worden gezegd, ze zijn alleen bedoeld voor mensen met ogen om te zien en oren om te horen en voor degenen die bereid zijn hun kennis achter te laten voor een voller en rijker leven.

Authentiek en vrij  zijn is een proces  die elke van ons kan voltooien.  We moeten ons aanpassen aan de nieuwe realiteit, synchroon zijn met Moeder aarde. Gronden vanuit liefde en vertrouwen.

Tegenwoordig is allerlei kennis enorm toegankelijk.  In de tijd van Maria en Jezus was men meer  in zijn vooruitgang belemmert. De energie was stroperig, en alles duurde lang. Nu zijn we in versneling. Dit kunnen we als voordeel gaan gebruiken.  Wees echter attent wat voor gedachtes je uitzend, vergeet niet de versnelling zorg ook voor manifesteren van wat je niet wilt.

Neem de tijd om jezelf te onderzoeken, niet alleen op je fysieke lag, maar ook op alle andere vlakken. Vergeet niet dat je zo veel meer dan alleen aards bent. Je chakra’s zijn de toegangspoortjes naar al je lichamen.

Om in het leven vooruit te gaan moten we bepaalde deuren kunnen afsluiten. Bewust afsluiten. Je kan niet in twee plekken tegelijker tijd zijn. In het verleden en in het heden. Probeer zoveel mogelijk om in het hier en nu zijn. Dat is je kracht. Heden is je kracht. Het is mooi om plannen te gaan maken, mar de actie is verreist vanuit het heden. Blijf dus ook niet te veel in de toekomst rijzen.

Maak kennis met je chakra systeem om erachter te komen, welke demonen je achtervolgen.

Verlos jezelf van je blokkades, angsten en oude programma’s, maak de weg schoon, zodat je kan ontwikkelen, groeien en opbloeien. En vergeet het niet, het kan, kijk naar Maria Magdalena 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
Scan de code
Hoi, kan ik je ergens mee helpen?