Kundalini Yoga Turiya

Boost je immuunsysteem!!!

In tijden van pandemie is het beste wat we kunnen doen om onszelf te beschermen, een sterk immuunsysteem te behouden.

Yogi’s staan ​​erom bekend dat ze zoveel mogelijk verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen gezondheid en welzijn. Er zijn veel yogische tips en tools om uit te kiezen als het gaat om immuun ondersteuning en onszelf beschermen tegen ongemak, zoals kriya’s voor immuun kracht, ziekteresistentie, reiniging en spijsvertering; en diëten en recepten voor een gezonde spijsvertering en eliminatie.

Immune gezondheid begint in de darmen. Probeer een 40-daagse kriya of ruim je dieet op met bewuste voedselkeuzes. Gebruik de tools van de Kundalini Yoga-levensstijl om je schild van stralende gezondheid en welzijn te ontwikkelen.

Kundalini Yoga-technologie voor deze tijd:

 (al deze kriyas en pranayama ga ik in de online lessen proberen aanbieden. Ook voor mij is het enorm omschakelen. Ik doe mijn best om snel online te komen. Zodra ik zover ben, laat ik het aan jullie weten.)

Immune System Booster: The Inner Sun

Deze geavanceerde immuuntherapie treft virussen en bacteriën. De rechter hersenhelft van de hersenen slaat veel van de diffuse negatieve emoties op die ons tot depressie en een lager functionerend immuunsysteem leiden. Deze meditatie stimuleert het sympathische zenuwstelsel en de rechterhersenhelft om zichzelf aan te passen. Het immuunsysteem krijgt nieuwe kracht en wordt niet geblokkeerd door innerlijke conflicten.

Pranayam om je immuunsysteem te stimuleren Deze oefening brengt energie naar uw immuunsysteem om infecties te bestrijden. Het is een heel helende oefening.

Breath of Ten-meditatie om ongemakkelijk te worden

Deze meditatie ziet er heel eenvoudig uit, maar het zal je bioritme en je magnetische veld veranderen, dus het zal het commandocentrum activeren en je immuunsysteem vragen om wakker te worden.

Kriya voor ziekteresistentie

Om aanhoudende verkoudheid en ziekte te voorkomen, is het essentieel om de spijsvertering en eliminatie goed te laten functioneren. Voeg daarbij een sterke stofwisselingsbalans en je zult een hartelijk gevoel krijgen. Deze kriya ontwikkelt deze capaciteiten. Het geeft fysieke kracht en bouwt ziekteresistentie op.

Zestien takt ademhaling om de gezondheid weer op te bouwen

Wanneer correct toegepast, kan deze kriya je klierstelsel volledig herbouwen. Het kan ook het lichaam van gifstoffen ontdoen en je cellen opnieuw opbouwen.

Sat Kriya De algemene lichamelijke gezondheid wordt verbeterd doordat alle inwendige organen door deze oefening een zachte ritmische massage krijgen. De ritmische samentrekking en ontspanning produceren golven van energie die het lichaam laten circuleren, energie geven en genezen.

The Liberated Heart Meditation

Je observeert alles wat er gebeurt zonder woede of vijandschap. De afwezigheid van deze reacties maakt alle prana-energie beschikbaar voor de richting van de geest. Het 8: 8-ritme werkt op de verbinding tussen de hartchakra en het immuunsysteem.

Ontgifting

We ontgiften continu, verwerken voedsel, gedachten en alle vormen van energie. Het probleem is dat we meer ophopen dan we verwerken en dat we onder de as van de stofwisseling en de overblijfselen van oude emoties raken. Deze set beweegt systematisch de energie van lichaam en geest om je licht en vitaal te houden.

De longen zuiveren

Deze oefening biedt de mogelijkheid voor een goede gezondheid. Het helpt de galblaas, milt, lever, nieren en alvleesklier. Het is erg goed voor het hele klierstelsel.

Reinig de bloedbaan Dit is een Jupiter-meditatie die de bloedbaan kan reinigen en vermoeidheid en spanning kan verlichten als u diep en krachtig ademt. Het is deze bewuste adem die je grote opluchting kan geven.

The Navel Center and Elimination

De opeenhoping van afvalstoffen in het spijsverteringskanaal voorkomt een goede opname van voedingsstoffen en biedt een broedplaats voor bacteriën en ziekten. Deze kriya werkt het hele eliminatiesysteem uit.

Nabhi Kriya voor spijsvertering

Als de spijsvertering traag en uit balans is, verheugt de ziekte zich. De meeste verkoudheden en griep komen voort uit een onevenwichtige energie die begint in het spijsverteringskanaal. Om een ​​goede spijsvertering te stimuleren en de concentratie te verbeteren, moet het Navelpunt worden gestimuleerd en moet de energie worden verdeeld via de twee belangrijkste naden die aan weerszijden van het Navelpunt passeren. Alle facetten van deze kriya doen dit.

Kriya voor lagere wervelkolom en eliminatie

Deze kriya geeft flexibiliteit aan de wervelkolom en verbetert de verteringskracht en eliminatie van afval en gifstoffen.

Laat de lever leven

Een uitdagende kriya voor de lever. “Wie deze set zal doen, zal voor het leven worden ingesteld.”

Apana Kriya – eliminatie-oefeningen Met deze kriya kunt u uw spijsvertering volledig beheersen en uw huid een jeugdige uitstraling geven. Veroudering begint niet alleen met jaren; het begint met voedingstekorten, darmproblemen, onbedoelde emotionele en fysieke stress en een onbuigzame wervelkolom die de stroom van meridianen verstoort, evenals de verjongende stroom van uw ruggenmergvocht.

Aërobe capaciteit en efficiëntie Meditatie

Ziekte ontwikkelt zich wanneer het lichaam minder zuurstof krijgt, minder afval elimineert en de hersenen, organen en klieren hun functioneren verminderen. Uiteindelijk valt het systeem uit. Deze kriya helpt die afbraak te voorkomen en behoudt uw vitale capaciteit naarmate u ouder wordt.

Ziekteresistentie en harthulp

De vier oefeningen in deze kriya werken om de eliminatie, ziekteresistentie, uithoudingsvermogen, zenuwstelsel, hart, bloedsomloop en uitstraling te versterken.

De sleutel om de onbeperkte oneindige kracht in   jezelf te ontgrendelen Stimuleer je immuunsysteem en je hartspier. De milt wordt geactiveerd. Eet eenvoudig voedsel, stimuleer de levensadem door de Pavan Guru en begrijp dat je lichaam een ​​tempel is waarin je ziel, Atma, woont en een vertegenwoordiger is van Parmatma, God.

10 Ayurveda-tips om je immuniteit voor coronaviruspreventie te verbeteren

Hier enkele ayurvedische inzichten zodat je jezelf op de beste manier kunt ondersteunen in de situatie waarmee we nu worden geconfronteerd met betrekking tot het coronavirus. Deze ayurvedische tips zijn bedoeld als preventieve maatregelen die je kunt nemen om jezelf gezond te houden en je immuunsysteem te ondersteunen.

1. Houd een positieve mentaliteit

Geef je over aan de onzekerheden die deze keer met zich meebrengt en probeer uitdagingen rustig aan te gaan. Meer dan ooit is het belangrijk om vast te houden aan een ondersteunende dagelijkse routine van meditatie en yoga. Waar een kalme geest de zelfherstellende krachten ondersteunt, ondermijnt angst die.

2. Dieet

Het is erg belangrijk om je Kapha in balans te houden om de kanalen open te houden, die de longen ondersteunen, en om je pitta, die een rol speelt bij koorts, in evenwicht te houden. Verminder zuivel (yoghurt!), Kaas, gefrituurd voedsel, vlees, vis, het verwarmen van kruiden zoals chili en zuur en zout voedsel. Verhogen: verse (gekookte) groenten en verhoudingsgewijs meer groene groenten zoals spinazie, basmatirijst, mung dal (bonen), granen, wat geweekt fruit. Veel vitamine C

3. Tongschrapen en gorgelen

Het idee achter tongschrapen is om micro-organismen effectief te verwijderen en je organen te stimuleren. Doe dit als onderdeel van je ochtendritueel. Gorgelen met gembersap en wat zout geeft het virus minder kans om tot rust te komen. ( ik zelf gebruik etherische oliën van doterra)

4. Drankjes

Een droge mond moet worden vermeden en het drinken van thee en warm water wordt geadviseerd. Neem elke 30 minuten een slok. Op deze manier is de kans groter dat je het virus door je keel naar de maag spoelt, waar maagzuur het zal behandelen. Als je niet regelmatig meer water drinkt, kan het virus gemakkelijker de luchtpijp binnendringen en in de longen terechtkomen. Neem helemaal geen ijskoude drankjes!

5. Zorg goed voor je longen

Voer regelmatig stoominhalatie uit waarbij u wat Kapha-reducerende essentiële olie toevoegt die niet te scherp is, zoals eucalyptus, tijm, echinacea of ​​een ‘ademvrij’ mengsel dat u in winkels zult vinden. Zeer effectief: neem wat ajwain-zaden – rooster ze voorzichtig in een bakvorm met deksel erop en inhaleer (voorzichtig) de rook.

6. Houd je neusvliezen sterk en schoon

Het gebruik van neusoliën kan de immuniteitstaken van de neus helpen versterken. Eenmaal geïnfecteerd, kan de virale lading zich van de neus naar beneden in de keel en longen verspreiden, dus het is belangrijk om de neusmembranen sterk en schoon te houden. Je kunt kant-en-klare nasyam-olie gebruiken die ‘anu taila’ wordt genoemd en dagelijks twee warme druppels in elk neusgat doen en ’s ochtends inademen.

7. Versterking van de immuniteit

Maak een thee met de volgende kruiden: Kurkuma (vers), Gember (vers), Tulsibladeren (gedroogd verkrijgbaar als thee), Korianderzaad, Guduchi (alleen poeder beschikbaar), Komijnzaad, Zoethout (stengel – niet in geval van hoog bloed druk). Neem alle ingrediënten in gelijke verhouding, behalve Gember ½ verhouding. Het beste is om binnen 24 uur 1,5 – 2 liter thee te drinken (Dr. Ravi, Poonthottam).

Ik gebruik ook veel knoflook en etherische olien, zals OnGuard, DDR Prime en Frankinsence.

8. Vertraag, help anderen en steun de wereld

‘Dana’ – geven van wat je hebt – wordt in Ayurveda en yogateksten genoemd als een belangrijke ‘spirituele’ remedie, zowel op individueel als op collectief niveau. Dana is niet exclusief bedoeld als financiële donatie, elke donatie vanuit ons hart is inbegrepen. Bied je hulp en ondersteuning aan iedereen in nood, deel nuttige informatie of inzichten, geef mensen om u heen een glimlach of breng voedsel naar mensen die het nodig hebben. Seva- sefless service!

9. Kruiden die je zullen ondersteunen

De Chinese regering heeft onlangs duidelijk gesteld dat de beheersing van de Corona-situatie daar werd ondersteund door een aanpak met meerdere aspecten, waaronder de traditionele Chinese geneeskunde. Kruidengeneeskunde kan nuttig zijn om de gezondheid te ondersteunen en om bepaalde symptomen tegen te gaan. Dit is onze ayurvedische shortlist:

– Guduchi – immuunbeschermer en koortsverlagend (capsules)

– Tulsi – goed bij koorts en goed voor longen (capsules)

– Gember – goed voor je Agni (spijsvertering) en reinigt je lichaamsvloeistoffen

– Zoethout – beschermt slijmvliezen, ondersteuning van het immuunsysteem (vermijd bij hoge bloeddruk) (capsules)

10. Holistische benadering

Ayurveda pleit voor meerdere preventieve benaderingen om gezond en gelukkig te blijven in lichaam en geest. Het adviseert altijd om gebruik te maken van een gepaste levensstijl, goede eet- / drinkgewoonten, het gebruik van kruiden en specerijen in voedsel en contemplatie in je leven te integreren. Blijf kalm en blijf gezond!

Bekijk mijn video met de meditatie voor de immuun systeem.

Beoefen deze Kundalini Yoga meditatie om je immuunsysteem te versterken en de verdeling van de rode en witte bloedcellen in evenwicht te brengen.

Deze Kundalini Meditatie staat ook bekend als “Kundalini meditatie voor de moeilijke tijden die voor ons liggen”. Het is zeer effectief in het openen van de vierde, vijfde en zesde lotus. Het brengt de verdeling van de rode en witte bloedcellen in evenwicht, wat het moeilijkst te controleren is. Het is het gebied dat je totale gezondheid verdedigt.

Als je lijdt aan een zwak immuunsysteem, kan je deze meditatie als een  medische meditatie beoefenen en het dagelijks beoefenen gedurende 40, 90 of 120 dagen achter elkaar om er ten volle van te profiteren.

Je kan deze meditatie ook beoefenen als je een aantal zware tijden voor de boeg hebt, bijvoorbeeld grote veranderingen in je leven of je hebt over het algemeen begeleiding en duidelijkheid nodig voor het nemen van een belangrijke beslissing.

Ik hoop dat deze meditatie je zal helpen genezen en je helder en mooi zal maken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
Scan de code
Hoi, kan ik je ergens mee helpen?