Kundalini Yoga Turiya

De magische mantra

Alle mantra’s zijn magisch. Enkele van de eerste toepassingen van mantra’s waren inderdaad om de elementen te beheersen of latente krachten te doen ontwaken.

Maar er is één mantra in Kundalini Yoga die soms de “Magische Mantra” wordt genoemd omdat het de schijnbare kracht heeft om negativiteit om te keren.

Dat is juist. Als je een bepaalde tijd goed zingt, wordt het onmogelijk om negatief te denken of te spreken. Als er negatieve gevoelens zijn, worden ze gestopt, omgekeerd en omgeleid door de Magic Mantra. Dit kunnen we nu gebruiken! Vergeet niet, er is veel gaande en ook ben je sterk, alsnog kun je wat tools gebruiken om positief te blijven.

Positief blijven is de sleutel nu. Angst maakt je klein en manipuleerbaar. Het lichaam staat voortdurend in de stress modus. Uitputtend voor de nieren en bijnieren. Probeer zo veel mogelijk te ontspannen, zoek naar de manieren om je licht te stralen, om te lachen en dankbaar te zijn. Dit is wat we allemaal nodig hebben.

Een van de leuke tools om een positieve wending in je leven in te blazen is de magische mantra. Zing mee! Zingen is enorm gezond. Je lichaam gaat hoger trillen, ziektes houden niet van de hoge frequenties. Ook voor de zwevende zenuw, de langste zenuw in ons lichaam is zingen fantastisch. Fluiten trouwens ook. Dus doe lekker gek en zing en fluit het weekend door, naar je geluk en positiviteit.

Wat is het?

Ek Ong Kar Sat Gur Prasad

Sat Gur Prasad Ek Ong Kar

Mijn losse vertaling van de mantra is: “Er is één (Ek) Schepper (Kar) van Alles (Ong). Deze waarheid (zat) verheft je (goeroe) tot de hoogste bewustzijnsstaat (prasad). ‘

Met een dergelijke betekenis is de eigennaam van de Magische Mantra de ‘Siri Mantra’ of de Grote Mantra vanwege het vermogen om de bewustzijnsstaat teweeg te brengen die wordt bereikt door wijzen en goden – absolute positiviteit. Merk op dat dit niet de positiviteit van de “positief-negatieve” polariteit is, maar een absolute eenheid die voortkomt uit de positieve ervaring of een zeker begrip van “Ek Ong Kar”.

De Magic Mantra wordt ook wel een Gatka Mantra genoemd. Gatka is een woord voor een sterke houten stok die werd gebruikt voor vechtsporten in de Punjab, maar het verwijst ook naar een houten voorraad die de ossenbestuurder in de spaak van een van de karren zou steken om te controleren of om te keren, de richting van de ossen.

Een Gatka-mantra wordt dus van nature omgekeerd bij het zingen. De laatste vier woorden van de mantra worden de eerste vier woorden wanneer deze wordt herhaald, waardoor het gezang wordt ‘omgekeerd’.

Wanneer we een gezang op een dergelijke manier bewust keer op keer omkeren, zorgen we ervoor dat de geest zijn gewoonte van automatische herhaling doorbreekt, zoals kan voorkomen in terugkerende denkpatronen.

Terwijl de geest zijn autonomie overgeeft door het chanten van de mantra, zijn we in staat om toegang te krijgen tot de diepere intuïtie die verder gaat dan gewone reacties. Meditatie met deze mantra versnelt de ontwikkeling van ons intuïtieve vermogen, om verder te kijken dan wat de geest ons gewoonlijk laat zien.

Met dit nieuwe inzicht in onszelf en de werkelijkheid krijgen we een niet-duaal perspectief dat inderdaad, nou ja, ‘magisch’ lijkt.

Hoewel er verschillende Kundalini Yoga-meditaties zijn die deze mantra gebruiken, is mijn favoriet een eenvoudige.

Verbind eenvoudig de twee zijden van de open handpalmen met elkaar, zodat er geen ruimte is tussen de toppen van de pink en de basis van de handpalmen. Laat de samengevoegde en lichtjes gevormde handen voor het lichaam drijven ter hoogte van het hart. Focus op het derde oogpunt en begin met chanten.

Een ideale tijdsduur is 31 minuten, maar er wordt gezegd dat deze mantra kan beginnen te werken met slechts vijf herhalingen. 

Probeer het 40 of 90 dagen. Je zult in magie geloven…..

Hieronder een van mijn favoriete versies van deze kracht mantra.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
Scan de code
Hoi, kan ik je ergens mee helpen?