Kundalini Yoga Turiya

De kracht van klank

Alles in het leven is op subtiele wijze met elkaar verbonden en komt voort uit een gezamenlijke bron van bewustzijn. Zuiver bewustzijn is de fijnstoffelijke energie die alles bezielt. Het is ook de hoogste werkelijkheid die een mens kan ervaren. In contact met dit bewustzijnsniveau komen we in aanraking met een kwaliteit van heldere aanwezigheid en Zijn. Liefde, heelheid en innerlijke vrede vloeien voort uit deze diepe, innerlijke plek.

Doorgaans staan wij niet in contact met onze innerlijke kern. Onbewuste emotionele problemen, hinderlijke mentale overtuigingen en conditioneringen op allerlei niveaus veroorzaken blokkades in ons energiesysteem. Dit kan tot allerlei symptomen en zelfs lichamelijke ziekte leiden.

Het doel van een  sound healing en in balans komen is om de verbinding met deze diepe universele levenskracht te herstellen. Om je weer in contact te brengen met de oorspronkelijke en natuurlijke staat van heelheid die al in jou aanwezig is.

Albert Einstein zei: ‘Wat de materie betreft, hebben we ons allemaal vergist. Wat we materie hebben genoemd, is energie, waarvan de vibratie zo is verlaagd dat deze voelbaar is voor de zintuigen. Alle materie en wezens trillen met specifieke snelheden en alles heeft zijn eigen melodie.

Met de trilling kunnen we ook genezen. Hiervoor kunnen we het gebruik van de klank maken. In mijn praktijk werk ik graag met allerlei instrumenten, zoals: windmolens, energy chimes, klankschalen, gong, stem vorken, chakra buizen, drum enz. Ik ben namelijk al lang van de kracht van klank overtuigd.

Wat zijn Solfeggio frequenties en waarom zijn ze bijzonder?

Solfeggio frequenties zijn negen tonen die zijn afgeleid van numerologie die eeuwen geleden werden gebruikt. Aangenomen wordt dat deze frequenties positieve verschuivingen teweegbrengen naar degenen in de buurt ervan.

Het geheim van de frequenties ligt in het feit dat elk van de Solfeggio frequenties terug te leiden is tot de zeer krachtige nummer 3, 6 of 9.

Om te kunnen zien dat de frequenties zijn gebaseerd op deze nummers wordt er gebruik gemaakt van de reductiemethode uit de Phytagoriaanse getallenleer. Deze reductiemethode word gebruikt om grote nummers terug te brengen naar een enkel cijfer.

The originele Solfeggio frequenties zijn: 396 Hz, 417 Hz, 528 Hz, 639 Hz, 741 Hz and 852 Hz.

369 Hz = 3+6+9 = 18 = 1+8 = 9

417 Hz = 4+1+7 = 12 = 1+2 = 3

528 Hz = 5+2+8 = 15 = 1+5 = 6

639 Hz = 6+3+9 = 18 = 1+8 = 9

741 Hz = 7+4+1 = 12 = 1+2 = 3

852 Hz = 8+5+2 = 15 = 1+5 = 6

Nikola Tesla zei: “If you only knew the magnificence of the 3, 6 and 9, then you would have a key to the universe.”

396 Hz Solfeggio frequentie

Helende geluidsfrequentie 396 Hz heeft gunstige effecten op schuldgevoelens. Deze frequentie reinigt het schuldgevoel dat vaak een van de fundamentele obstakels voor realisatie vormt. Trillingen van muziek verlossen je van schuldgevoelens en angstgevoelens. Deze Solfeggio frequentie wordt ook gebruikt om te ontwaken en verdriet om te zetten in vreugde.

Voordelen van 396 Hz Solfeggio frequentie:

 • Het geeft kracht aan je doelen.
 • Het elimineert schuldgevoelens, zelfs het schuldgevoel dat diep in het onderbewustzijn zit.
 • Het helpt je de angst te overwinnen die gewoonlijk het grootste obstakel is bij het realiseren van onze dromen en doelen.
 • Bevrijdt van onbewuste negatieve overtuigingen en gedachten.
 • Gebruikt om Wortelchakra in evenwicht te brengen.

417Hz Solfeggio frequentie

417 Hz is een van de prachtige Solfeggio frequenties waarvan bekend is dat ze alle negativiteit in ons wegvaagt. Het is een frequentie die verandering kan brengen; het markeert het begin van een nieuw begin in het leven, en het is zo krachtig dat het negatieve gebeurtenissen kan omkeren en ongedaan maken.

Voordelen van de Solfeggio frequentie van 417 Hz:

 • Verwijdert negatieve energie uit het lichaam.
 • Verwijdert negatieve energie uit huis en kantoor.
 • Verwijdert negatieve gedachten en gedragspatronen.
 • Maak situaties met een negatief resultaat ongedaan.
 • Vergemakkelijkt verandering in jou en anderen.
 • Om uit een trauma te komen.
 • Wordt gebruikt voor het balanceren van Sacraal Chakra.

Solfeggio frequentie van 528 Hz

Solfeggio frequentie van 528Hz, staat bekend als de liefdesfrequentie, wondertoon, frequentie van transformatie. Het staat bekend om zijn krachtige transformatie-effecten op het menselijk lichaam, omdat het helpt het stress hormon cortisol in ons lichaam te verminderen, gevolgd door de gunstige effecten van een verhoogde hoeveelheid energie. Het helpt ook bij het balanceren en afstemmen van de Zonnevlechtchakra, wat helpt bij meer zelfvertrouwen en zelfrespect. Wanneer we deze 2 krachtige bronnen van geluid en trillingen combineren, is wat we krijgen totaal wonderbaarlijk.

Voordelen van 528 Hz Solfeggio frequentie:

 • Bevordert het verminderen van stresshormon cortisol in ons lichaam.
 • Het brengt transformatie en wonderen in je leven.
 • Geneest chakra’s die worden gevolgd door de gunstige effecten van een grotere hoeveelheid energie.
 • Het helpt ook bij het balanceren en afstemmen van de Zonnevlechtchakra, wat helpt bij meer zelfvertrouwen en zelfrespect.
 • Gebruikt voor het in evenwicht brengen van de Zonnevlechtchakra.

639 Hz Solfeggio frequentie

De Solfeggio frequentie van 639 Hz stelt ons in staat harmonieuze interpersoonlijke relaties te verbinden en in evenwicht te brengen. Dit wordt gebruikt om harmonie te brengen in familie, vrienden en in sociale kring. Deze oude Solfeggio frequentie verbetert communicatie, begrip, tolerantie en liefde.

Voordelen van een frequentie van 639 Hz omvatten:

 • Maakt het mogelijk om harmonieuze interpersoonlijke relaties te creëren.
 • Deze toon kan worden gebruikt voor het omgaan met relatieproblemen – die in het gezin, tussen partners, vrienden.
 • Over cellulaire processen gesproken, de frequentie van 639 Hz kan worden gebruikt om de cel aan te moedigen te communiceren met zijn omgeving.
 • Verbetert communicatie, begrip, tolerantie en liefde.
 • Gebruikt voor het in evenwicht brengen van Hartchakra.

741 Hz Solfeggio frequentie

741 Hz Solfeggio frequentie wordt gebruikt voor het oplossen van problemen en het ontwaken van intuïtie. Het reinigt de cellen van verschillende soorten elektromagnetische straling. Deze toon zal leiden tot een puur, stabiel en spiritueel leven. Deze Solfeggio frequentie is nuttig om een gezonder en eenvoudiger leven te leiden.

Voordelen van 741 Hz Solfeggio frequentie:

 • Reinigt de cellen.
 • Verwijdert gifstoffen en ontgift de cellen en organen.
 • Reinigt het lichaam en huis, werkruimte tegen schadelijke elektromagnetische straling.
 • Zuivert lichaam en geest.
 • Bevordert expressie en oplossingen.
 • Gebruikt om Keelchakra in evenwicht te brengen

852 Hz Solfeggio frequentie

Solfeggiofrequentie 852 Hz wordt gebruikt om het bewustzijn te vergroten en terug te keren naar spirituele orde. Deze frequentie wordt gebruikt als middel om een persoon open te stellen voor communicatie met de alomvattende geest. Het stelt de cel in staat zichzelf te transformeren in een systeem met een hoger energieniveau

Voordelen van 852 Hz Solfeggio frequentie:

 • Helpt om terug te keren naar spirituele orde.
 • Wekt intuïtie op.
 • Wekt innerlijke kracht op.
 • Verhoogt de celenergie.
 • Wordt gebruikt om het derde oogchakra in evenwicht te brengen.

963 Hz Solfeggio frequentie

963 Hz Solfeggio Frequentie wordt geassocieerd met ontwakende intuïtie en activerende pijnappelklier en wordt ook wel Pure Miracle Tones genoemd. Het wekt onze kruinchakra (Sahasrara) en verhoogt de positieve energie en trillingen en helpt ons om verbinding te maken met onze bron. We zijn gemaakt van vibratie en energie. Wanneer kruinchakra ontwaakt en opent, bereiken we de hoogste trillingsstaat en het opent de toegang tot die oneindige kosmische energie. Deze frequentie verbindt je opnieuw met de geest en wekt elk systeem in zijn oorspronkelijke en perfecte staat. Het stelt je in staat om Eenheid te ervaren en je te verbinden met de spirituele wereld.

Voordelen van 963 Hz Solfeggio frequentie:

 • Het wekt elk systeem tot zijn oorspronkelijke, perfecte staat.
 • Wanneer het op een cel wordt toegepast, maakt het een soort “cellulaire verlichting” en transformatie van de cel naar een hoger niveau mogelijk.
 • Helpt ons terug te keren naar Eenheid – naar onze bron. Als je jezelf niet verbonden voel met de rest van de wereld, kan deze frequentie helpen.
 • Gebruikt voor het balanceren van Kruinchakra

Er bestaat een verband tussen klachten en de manier waarop we leven en denken. Stress, onverwerkte emoties en onbewuste gedachten kunnen diverse psychische en lichamelijke problemen veroorzaken. Al deze ervaringen genezen vanzelf zodra we ons lichaam, onze geest en onze emoties weer verbinden met een hoger en verfijnder energetisch niveau.

Een sound healing legt een verbinding met de oorsprong van je klacht en brengt deze in contact met het universele veld van levensenergie. Voor jou ontstaat hierdoor een mogelijkheid tot zelfgenezing. Je lichaam resoneert mee met deze subtiele, helende energie en herstelt op zijn eigen manier, in zijn eigen tempo.

Er ontstaat ruimte voor iets nieuws. Vaak treden onverwachte wendingen op en vindt diepe genezing plaats. Pijn kan op een zachte manier oplossen en klachten krijgen de kans om te verdwijnen. Belemmerende overtuigingen veranderen in opbouwende gedachten en gevoelens. In alle gebieden van je leven kunnen positieve wijzigingen optreden. Je energie kan weer vrijelijk stromen.

Even over mijn instrumenten:

Klankbuizen Healing Energy 7 Chakra’s

Zeven Energy Healing Klankbuizen, een voor elke chakra. Ze zijn gemaakt van een bijzondere aluminiumlegering van hoge kwaliteit, waardoor er een prachtige en lang doorklinkende toon ontstaat. Zorgvuldig afgestemd op de juiste frequenties, met een groot helend effect.

Men zegt dat de chakra’s ‘krachtcentra’ of energiespiralen zijn die op bepaalde plekken in het fysieke lichaam de lagen van subtiele lichamen doordringen in een steeds groter wordende waaiervorm (de waaiers in een hartvorm). Deze snel ronddraaiende spiralen van subtiele energie worden beschouwd als de centra van ontvangst en doorgave van levenskracht.

Deze Chakra Set bestaat uit een zevental klankbuizen die gebruikt kunnen worden voor het chakrastelsel. De set is gebaseerd op de waarden van de rondgang van planeten in ons zonnestelsel, dus NIET op de muzikale toonladder. Ze werken meer op de kosmische complexiteit van onze chakra’s, onze niet-zichtbare, subtiele lichamen. Ze werken ook op de energiebanen (meridianen). De planetaire omloop rond de zon werd gebruikt om exacte formules te berekenen waarop deze stemvorken werden gestemd. Hierdoor staan ze direct in verband met ons ‘kosmische zelf’. Dit zelf is eeuwig, niet met onze ogen waarneembaar en beïnvloedbaar via lagen, toonreeksen, energiepoorten en op meerdere energieniveaus.

Eerste, BASIS CHAKRA /Muladhara – 194,18 Hz. Verband met instinct, veiligheid, overleving en ook met het menselijk kunnen op zich. Dit centrum bevindt zich in het bekkenbodemgebied tussen de geslachtsorganen en de anus.

Tweede, HEILIGBEEN CHAKRA /Svadisthana – 210,42 Hz. Dit chakra staat in verbinding met de teelballen of eierstokken, die de verschillende geslachtshormonen aanmaken tijdens de reproductieve fase. Deze frequentie stimuleert de seksuele energie en handhaaft communicatie op erotisch niveau. Ook goed voor de cyclus van de vrouw en bij verstoring van het klierstelsel en het lymfestelsel. Ook is er in het algemeen verband met urogenitale systeem en de bijnieren. De kleur is oranje.

Derde, ZONNEVLECHT CHAKRA /Manipura – 126,22 Hz. De Solar Plexus klankbuis heeft dezelfde frequentie als de centrale ster in ons zonnestelsel, de zon zelf. Werkt gunstig op de stelsels van stofwisseling en spijsvertering. De kleur is goudgeel.

Vierde, HART CHAKRA /Anahata (Het kosmische OM) – 136,10 Hz. De Hart klankbuis is gestemd op de OM-vibratie en resoneert met het Aardejaar, ofwel de tijd die de aarde nodig heeft om een keer rond de zon te gaan, een jaar van 365 dagen. Hier word je ontspannen van. Werkt effectief op het immuun stelsel en de bloedsomloop. De kleur is blauwgroen. Stimuleert spiritualiteit en devotie.

Vijfde, KEEL CHAKRA /Vishudda – 141,27 Hz. Deze klankbuis heeft dezelfde frequentie als de planeet Mercurius. Gerelateerd aan communicatie en groei door expressie. Werkt op de keel/halsstreek, de schildklier die het schildklierhormoon aanmaakt, dat de groei en ontwikkeling in het lichaam regelt. De kleur is blauw.

Zesde, VOORHOOFD CHAKRA /Ajña (Derde Oog) – 221,23 Hz. Heeft dezelfde frequentie als die van planeet Venus. Deze stemvork ondersteunt de pijnappelklier (epifyse). Deze klier is gevoelig voor licht, en produceert het hormoon melatonine, dat de slaapcyclus reguleert. De kleur is helder roze met lichtgroen.

Zevende, KRUINCHAKRA /Sahasrara – 172,06 Hz. De klankbuis voor de kruin heeft dezelfde frequentie als het platonische jaar (25.920 zonnejaren). Wordt algemeen beschouwd als het chakra van zuiver gewaar zijn. We kunnen een vergelijking maken met de hypofyse, die hormonen afscheidt die de rest van het hormoonstelsel aansturen en ook, via de hypothalamus, verbonden is met het centrale zenuwstelsel. De kleur is helder violet of zon-wit. Het speelt een rol bij contact met het universele bewustzijn, meditatie en eenwording. Geeft vreugde en geluksgevoelens.

Klankstaven Engelen Healing

Alles in het leven is op heel subtiele wijze met elkaar verbonden en is afkomstig vanuit een gezamenlijke bron van bewustzijn. Puur  – Zuiver bewustzijn is de fijnstoffelijke energie die alles bezielt. Het is ook de hoogste werkelijkheid die een mens kan ervaren. In contact met dit bewustzijnsniveau komen we in aanraking met een kwaliteit van heldere aanwezigheid en Zijn. Liefde, heelheid en innerlijke vrede vloeien voort uit deze diepe, innerlijke plek.

De geluidstrillingen die deze Energy Chimes voortbrengen zijn rijk aan natuurlijke boventonen, die de genezende en harmoniserende uitwerking bevatten, waardoor helderheid, concentratie en diepe ontspanning ontstaat.

Energy chimes worden gebruikt voor healing en ontspanning. De ongelooflijke resonantie helpt bij het richten van de aandacht tijdens de meditatie. Ook perfect voor de heling energiewerk en bij het in balans brengen van de chakra’s.

De klankstaven zijn gemaakt van een bijzondere aluminiumlegering die rijke, hoge, heldere en lang doorklinkende tonen voortbrengt. Deze worden toegepast bij healing, vanwege de bijzondere klanken in zuivere frequenties.

Deze Energy Chimes zijn gebaseerd op de zuivere Engelen frequenties:

 • Angel Energy Chime 4096 Hz
 • Angel Energy Chime 4160 Hz
 • Angel Energy Chime 4225 Hz

Stem Vorken

De’C & G Tuners’ bestaan uit twee ongewogen stemvorken. Ze zijn gestemd in de toonladder van Pythagoras, ook wel de ‘normale’ toonladder genoemd en kunnen worden ingezet op het gehele lichaam. Ze laten een bijzonder interval (afstand tussen hoofdtonen) horen, dat in de muziek en de klanktherapie de ‘Perfect Fifth’ (de perfecte kwint) genoemd wordt. In India geloven ze dat deze kwint een klank creëert waarmee de god Shiva de godin Shakti oproept voor de ‘Dans van het Leven’. In de polariteitstherapie staat de klank voor het fysieke lichaam in beweging, en de stroming van de subtiele energie in dat fysieke lichaam. Ook wordt gedacht dat dit de klank is waarmee de Griekse zonnegod van muziek en genezing, Apollo, op zijn heilige lier tokkelde. Dat deed hij om boodschappers in de vorm van dolfijnen naar het orakel van Delphi te lokken. De Chinese filosoof Lao Tze noemde dit interval ‘de klank van universele harmonie’, die de krachten van yin en yang in balans houdt.

Deze twee ongewogen stemvorken zijn gestemd in C (256 Hz) en G (384 Hz).

Kristallen Klankschalen

Er zijn zeven toonhoogten die overeenkomen met de zeven hoofdkleuren van de regenboog, die weer gerelateerd worden met de zeven hoofdchakra’s, energiecentra langs de wervelkolom. Elk chakra heeft een eigen resonantiefrequentie. De zuivere tonen van kristallen klankschalen zorgen voor een geluidstrillingsveld dat de energiecentra en de corresponderende organen in het lichaam laat mee-resoneren. De kristallen klankschalen werken direct op de chakra’s en zorgen voor meer evenwicht en een verhoogd bewustzijn en genezing in deze chakra’s.

432 Hz is de natuurlijke “stemtoonhoogte” in het universum. Die toon zit verweven in de natuur, in de wiskunde, in de planeetbanen, in het hele universum. De schalen zijn afgestemd op deze frequentie en zijn gemaakt uit zuiver kristaal kwarts.

Tijdens een klank behandeling maak ik een diepe bewustzijnsniveau voor je toegankelijk. Het is een vertrouwede en grenzeloze ruimte, waarin de totaliteit van alles wat in dit universum mogelijk is, voorhanden is. Als een oneindig, onbegrensd informatieveld heeft het alle mogelijkheden beschikbaar om ziekteprocessen te veranderen in genezingsprocessen.

Alle dingen die echt belangrijk zijn, kunnen weer vrijelijk stromen: liefde, kracht, schoonheid, creativiteit, vreugde en innerlijke vrede.

Liefde is de essentie van alle healing.

1 gedachte over “De kracht van klank”

 1. Inge ruysenberg

  Wat een mooie nieuwsbrief en prachtig blog heb je geschreven. Ben zo dankbaar dat je weer open mag en dat voor vele mensen de drempel laag is om weer van al jou diensten gebruik gaan maken.
  Liefs je trouwe Inge

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
Scan de code
Hoi, kan ik je ergens mee helpen?