Kundalini Yoga Turiya

Wat is goddelijke vrouwelijke energie?

Het Goddelijke Vrouwelijke is een energie, wat betekent dat ze niet gezien of gehoord kan worden, maar wel gevoeld .

Zij is het vrouwelijke dat in alle levende wezens op aarde bestaat, inclusief de oceaan, de maan en bomen.

Ze is ook wel bekend als Yin-energie, Shakti, Kali of Gaia.

In haar ware aard is ze voedende, moederlijke energie en genegenheid. Schoonheid, sensualiteit en aantrekkingskracht. Creativiteit en inspiratie in zijn puurste vorm. Vrede en harmonie. Overvloed, en het weten dat de aarde altijd voor voldoende zal zorgen. Intuïtief en volledig open om te ontvangen. Van binnen bekrachtigd. Vereerd en gerespecteerd. En ze is goddelijk verbonden met moeder aarde.

Het goddelijke vrouwelijke in jou is wild, vrij en ongetemd. Ze negeert de ongeschreven regels en grenzen die de samenleving voor haar heeft opgesteld; stijgt boven, en baant haar eigen weg. Ze is niet bang om haar waarheid te spreken, haar seksuele aard te omarmen en volledig en authentiek te verschijnen. Ze vertrouwt op haar intuïtie en laat die haar leiden. En ze leeft in het cyclische ritme van de maan, de seizoenen en het wiel. Ze begrijpt de heiligheid van het leven en vertrouwt erop dat aan al haar behoeften zal worden voldaan.

Dit is je ware aard als vrouw. En zelfs als dit niet resoneert met de vrouw die je vandaag bent, is het Goddelijke Vrouwelijke nog steeds aanwezig in jou, geduldig wachtend om omarmd te worden.

Vrouw zijn is één ding. Je volledige potentieel als vrouw omarmen, accepteren en gebruiken is een andere.

Door de afgelopen eeuwen is vrouwelijkheid geassocieerd geraakt met zwakte, opoffering, machteloosheid, wederzijdse afhankelijkheid, overgevoeligheid en over emotionaliteit. We leven nu in een samenleving waar vrouwelijke energie niet wordt verheerlijkt maar juist onderdrukt, en dat vereist meer mannelijke energie in ons om te kunnen functioneren, erbij te horen en geaccepteerd te worden. Met andere woorden, het is een mannenwereld.

Deze mannelijke energie vertaalt zich in kwaliteiten als gedrevenheid, onafhankelijkheid, agressie, arrogantie, concurrentievermogen en  vertrouwen , die nodig zijn om te slagen in de wereld van vandaag. Dit zijn niet per se slechte eigenschappen , en het valt niet te ontkennen dat we ze nodig hebben. Inderdaad, ze hebben vrouwen mogelijk gemaakt om bedrijf- leiders te worden, maar ze hebben er ook toe geleid dat we het contact met onze echte macht hebben verloren – onze echte magie. Omdat we mannelijk boven vrouwelijke energie hebben gesteld, is de sleutel tot deze puzzel balans; het bereikt harmonie tussen deze twee soorten energieën.

Ben je je  eigenlijk bewust van de krachtige en magische energie die je, als vrouw in je draagt? Als het antwoord nee is, is het tijd dat je vanaf vandaag deze immense, creatieve, vreugdevolle, speelse, pure en open kracht activeert en ontwaakt.

Ik nodig je uit om dankbaarheid te uiten voor het feit dat je als vrouw bent geboren, om de krachten van je vrouwelijke energie te onderzoeken en te ontdekken hoe je een positieve invloed kunt uitoefenen op het hele universum door een echte vrouw te zijn.

Goddelijke Vrouwelijke energie is een universele frequentie die de hoeksteen is van ons fysieke en spirituele bestaan. Het is de vibratie van de Grote Godin: de spirituele moeder en ultieme leven gever.

Godinnenbewustzijn is een staat van bewustzijn die verbonden is met de vrouwelijke levenskracht. Dit is een container voor wijsheid van hart en ziel, voor natuurlijke en goddelijke wetten, en voor liefdevol, harmonieus en vredesbevorderend gedrag.

Goddelijke Vrouwelijke energie geeft ook aanleiding tot Goddelijke Mannelijke energie, aangezien het een ’thuis’ of ‘kosmische moeder’ is voor de hele schepping.

Vrouwelijke kwaliteiten en attributen zijn intuïtie, flexibiliteit, genezing, koestering, wijsheid, expressie, emotie, geduld en het vermogen om te ontvangen. Als we altijd geven en doen en ons dan uitgeput voelen, dan zijn we leidend in mannelijke energie. Als we assertief zijn in zaken en carrière, doorzetten met wil en kracht, zijn we leidend met mannelijke kwaliteiten. Er zijn seizoenen voor alles en we worden geroepen om diep van binnen te verbinden met de wijsheid van het vrouwelijke.

Het vrouwelijk bewustzijn is van nature meer afgestemd op het leven van het lichaam. Het symboliseert de schepping in al zijn vormen en kent dus de ritmes die tot de levenscycli behoren, in plaats van de door de wil opgelegde dominante systemen die momenteel onze wereld verstikken. Het vrouwelijke is essentieel in dit werk van ontwaken en evolutie. En ieder van ons wordt geroepen om van binnenuit toegang te krijgen tot deze prachtige, meedogende genezende energie.

Elke vrouw is een Shakti

Als je direct een idee wilt krijgen van Shakti’s aanwezigheid, probeer dan een van deze twee oefeningen:

De Shakti Rose Womb Dance:

Laat de geest van Shakti door je heen gaan in extatische trance. De dans van Shakti is de dans van de kosmos. Ze is heilige seksuele energie. Ze is een sensuele flow. Ze is oer. Zij is de frequentie van de roos. Verlies jezelf of wie je ook denkt te zijn in deze dans van de Mahadevi.

Sluit je ogen tijdens deze dans, besteed geen aandacht aan iemand anders. Geen woorden nodig, alleen de taal in je beweging. Misschien wil je je dans beginnen met hele zachte bewegingen, je verbinden met de stem van je baarmoeder, beginnend bij het wortelchakra en element van de aarde, en dan deze energie opbouwen, deze omhoog laten spiralen naar de kruin van je hoofd. Misschien wil je dan wild worden!

 Schud en open je heupen, laat alles wat je niet dient in deze gelukzaligheidsfrequentie van je heupen rollen, en geef al het weerstand-angst-oordeel terug naar de bron waar het vandaan kwam, die bagage met dood gewicht terugsturen naar de onderwereld waar hij thuishoort Kruipend op de grond als een katachtige, verbonden blijven met je ademhaling, je tong uitsteken bij elke uitademing. Soms merk je misschien dat je je soms helemaal in deze energie voelt en er helemaal uit – dat is oké!

Integreer de heilige pauze, breng gebedshanden naar het hart – diep ademend – herinnerend aan de Heilige Rode Roos. Weer zacht worden, en dan wild terwijl je die energie weer opbouwt.

Je kunt je 13 dagen lang aan deze devotionele praktijk committeren. Je ervaring opnemen in een dagboek, video of zelfs audio.

De Adi Shakti devotionele mantra:

Deze mantra roept de primaire creatieve kracht op die zich manifesteert als het vrouwelijke. Het roept de kracht van Moeder Deva aan. Het zal je helpen om vrij te zijn van de onzekerheden die de vrijheid van handelen blokkeren. Door op deze mantra te mediteren, kan men een dieper innerlijk begrip krijgen van de constante wisselwerking tussen de manifeste en de ongemanifesteerde kwaliteiten van de kosmos en het bewustzijn.

Mantra meditatie

De Kundalini  “Adi Shakti” -mantra zou je afstemmen op de frequentie van de energie van het goddelijke vrouwelijke, angst elimineren en verlangens vervullen, je in contact brengen met je eigen kracht en Shakti worden, de vrouwelijke energie van het universum.

Adi Shakti, Adi Shakti, Adi Shakti, Namo Namo

Sarab Shakti, Sarab Shakti, Sarab Shakti, Namo Namo

Pritham Bhagvati, Pritham Bhagvati, Pritham Bhagvati, Namo Namo

Kundalini Mata Shakti, Mata Shakti, Namo Namo

Vertaling:

Ik doe een beroep op de oerkracht.

Ik doe een beroep op de allesomvattende kracht en energie.

Ik roep dat aan waardoor God schept.

Ik doe een beroep op de creatieve kracht van de Kundalini , de Goddelijke Moederkracht .

Chant deze mantra zo vaak als je wilt, en zit dan een paar ogenblikken in stilte om jezelf toe te staan de verandering in je vibratie te voelen.

Wil je snel in je vrouwelijke energie komen? Oefen de panayama!

Alles begint allemaal met je ademhaling. Ook verbinden met je vrouwelijke.

Chandra Bhedana (Moon-Piercing Breath) is een versie van alternatieve neusgatademhaling die je verbindt met maanenergie door alleen in te ademen door je linker neusgat en uit te ademen door je rechter.

Zoek voor deze ademhaling een comfortabele stoel. Breng je duim en middelvinger naar het midden van het derde oog. Sluit je rechter neusgat met de duim om in te ademen door je linker neusgat, en sluit de linker neusgat met je rechter- en pinkvinger om uit te ademen door de rechter neusgat.

Blijf op deze manier ademen gedurende ten minste twintig ademhalingsrondes. Alleen inademen via je linker neusgat activeert je maan-energie (die aan de linkerkant van je lichaam loopt) en als je alleen uitademt via je rechter neusgat, komt je zonne-energie vrij (die aan de rechterkant van je lichaam loopt).

Werken met kristallen

Enkele van de beste kristallen om verbinding te maken met je goddelijke vrouwelijkheid zijn:

  • Labradoriet , voor intuïtie, zelfontdekking en universele harmonie
  • Kunziet , om je hartchakra te openen en verbinding te maken met het element water om meer stroming te creëren
  • Rozenkwarts , om je hartchakra te openen en je eraan te herinneren dat je zowel onvoorwaardelijke liefde kunt geven als ontvangen
  • Seleniet , om toegang te krijgen tot je innerlijke godin en contact te maken met Shakti
  • Peridot , om overvloed en stroming te creëren door Lakshmi’s manifesterende kracht te kanaliseren
  • Maansteen , om verbinding te maken met de energie van de maan en met je intuïtie
  • Amazoniet , om zowel de mannelijke als de vrouwelijke energieën in jou in evenwicht te brengen

Wil je in de stemming van Adi shakti komen? Hier is een leuke afspeellijst op Spotify:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
Scan de code
Hoi, kan ik je ergens mee helpen?