Kundalini Yoga Turiya

Wat is innerlijke kracht en hoe deze te vergroten

Het is gezond om een gevoel van macht te hebben. Het voelt heerlijk, alsof je overal bovenop zit en een meester in je leven bent geworden. Ware macht wordt echter niet verkregen door alles en iedereen in je leven met wilskracht te domineren. Zelfs dictators en imperia verzwakken en vallen uiteindelijk. In plaats daarvan komt de ontzagwekkende ervaring van ware innerlijke kracht voort uit de wetenschap dat het leven, zoals het is, en hoe erg het ook wordt, het sterke en solide zelf dat je hebt opgebouwd niet kan breken.

Als je een drive, drang, wens of ambitie ervaart, waar denk je dan dat dit gevoel vandaan komt? Je zou gewoon kunnen zeggen dat het uit je persoonlijkheid of ego komt. Maar dit is niet de oorspronkelijke bron. Je individuele wil is slechts één uitdrukking van de levenswil die voortkomt uit de eeuwige bron van de levensdrift om tevoorschijn te komen, te worden en uit te breiden. Dus je wil gedreven zelf is niet alleen een stel egoïstische wensen. Je wil is alleen egoïstisch zoals bomen en bijen en rivieren en winden egoïstisch zijn – individuele delen van een groter levend geheel. Als je het leven als een holistische beweging beschouwt, kun je zien dat de drive van elk individu in feite de drive van het leven is om zichzelf te overwinnen en te ontgroeien.

De wil van het leven is niet goed of slecht, maar je kunt hem zeker gebruiken voor destructieve of constructieve doeleinden.

Het ontwaken van de innerlijke kracht gaat niet alleen over het vergroten van die energie, maar het gaat ook over het in evenwicht brengen van de verschillende typen of elementen.

Wat is innerlijke kracht en hoe deze te vergroten

Er is een bron van energie aanwezig in elk levend wezen, die de hoofdrol speelt in een natuurlijke dimensie van zijn bestaan ​n die werkt als voeding, die onmisbaarder is dan voedsel, maar die er ook in zit. Dit soort energie dat in ons en overal wordt gevonden, heeft verschillende namen uit verschillende culturen, zoals: Prana, Chi, Qi, Ki nam en Ruhag. Helaas hecht het in de moderne cultuur gepromote concept over de mens en hoe het leven werkt nog steeds niet genoeg belang aan deze dimensie van onze gezondheid, door meer aandacht te besteden aan de middelen en de kennis om externe macht of materiële voordelen te verkrijgen.

Het oogsten van je innerlijke kracht vereist dat we je bewust zijn van deze energiebron die gezondheid voor ons fysieke lichaam, kracht en rust voor onze geest en transparantie voor ons hart brengt, aangezien de stroom van deze prana, wanneer deze in balans is, ons in staat stelt om onszelf gesynchroniseerd te zijn. Met de stroom van het leven om onze mogelijkheden in harmonie uit te breiden. Je zult ook de echte moed vinden om je bestemming onder ogen te zien, niet door ego maar door het vertrouwen dat het Universum je ondersteunt.

Er zijn veel methoden om deze energie opnieuw te ontdekken en uit te breiden. Als je eenmaal begint, groeit je zelfvertrouwen spontaan en neemt je uithoudingsvermogen toe. Maar het ontwaken van de innerlijke kracht gaat niet alleen over het vergroten van die energie, maar het gaat ook over het in evenwicht brengen van de verschillende typen of elementen. Nu zal ik uitleggen hoe dit mogelijk is.

Bewuste ademhaling

De belangrijkste symbolische associatie van Prana of vitale energie die in de geschiedenis is gevonden, houdt verband met de ademhaling. Het belang dat in yoga of tai chi aan bewust ademen wordt gehecht, komt voort uit dezelfde wortels als de oeradem van het leven in verband met de Bijbel. Ons eerste teken van leven als we eenmaal geboren zijn, is de ademhaling, en dat is ook het laatste wat we doen voor onze dood.

In de yoga-filosofie wordt gezegd dat ons leven niet wordt geteld door de hoeveelheid tijd die we leven, maar door het aantal ademhalingen dat we zullen ademen. Het hangt van onszelf af om dat ‘geld’ verstandig te besteden door correct te ademen of het gewoon te verspillen. Op dezelfde manier maakt de simpele handeling van één keer diep en langzaam ademhalen je geest leeg, verbindt je met het heden en dus met wat je echt voelt of nodig hebt.

Het belang van ademhalen om je uithoudingsvermogen te vergroten wordt ook wetenschappelijk uitgelegd. Onze cellen hebben zuurstof nodig om goed te kunnen werken, verbruiken minder ATP (energie) en voorkomen ziektes. Als je niet met je volledige capaciteit ademt (dit betekent inclusief diafragmatische ademhaling) of als je ademhaling onregelmatig is, ben je dichter bij het ontwikkelen van gezondheidsproblemen van welke aard dan ook.

Gezond en biologisch voedsel

Zoals ik al zei, is deze vitale energie aanwezig in de hele schepping, en dat kan elk voedsel omvatten. Hoe dichterbij je voeding bij de oorspronkelijke bron komt, hoe beter je hun voordelen en deze vitale energie zou verkrijgen. Wanneer voedsel wordt verwerkt, veranderen hun eigenschappen en door voedingsstoffen voor voedsel of medicijnen te synthetiseren wordt de biologische beschikbaarheid van de vitamines en mineralen verminderd en kan het lichaam er bijna geen winst van maken.

Als het om eten gaat, is het ook belangrijk om het aspect van het in evenwicht brengen van deze energie te onthouden, omdat er een indeling van is, meestal in 3 hoofdtypen:

  • Tamas,
  • Rajas en
  • Sattva.

De ideale strategie volgens de ayurvedische geneeskunde is om de inname van tamasisch voedsel (de meeste bewerkte voedingsmiddelen, dranken en meelsoorten, evenals de meeste dierlijke eiwitten) te verminderen en dit in evenwicht te brengen met de inname van de Rajasic (ui, gember , zout, citrusvruchten en gekruid voedsel) en sattvisch voedsel (groenten, zaden en noten). Door deze veranderingen in je levensstijl ontdek je dat de belangrijkste kracht die iedereen nodig heeft om echte veranderingen in zijn leven te bewerkstelligen niet fysiek is en dat zware voedingsmiddelen niet zo nodig zijn als je dacht.

Yoga en lichaamsbeweging

Net zoals bloed door ons fysieke lichaam stroomt, moet deze innerlijke kracht harmonisch stromen, omdat we slechts een kanaal zijn van die energie, die constant wordt gedeeld met het hele universum. We zijn er niet alleen containers van. Een van de belangrijkste verschillen tussen yoga of Qi Gong en sport is dat ze naast het trainen en versterken van het lichaam en geest ook werken aan de uitlijning van de nadi’s of ‘aders’ waardoor deze energie stroomt.

Toch is fysieke training ook noodzakelijk, speciaal voor mannen, omdat de spiersamentrekkingen die worden toegepast bij anaerobe oefeningen het vermogen van de nieuwe cellen om de zuurstof en voedingsstoffen optimaal te gebruiken, verbeteren door de cancer / TCA-cyclus te activeren. Met andere woorden, met yoga krijg je de afstemming en leer (of onthoud) hoe je moet ademen en met de fysieke training laat je je lichaam profiteren van die nieuwe zuurstof en biologische voeding die je binnenkrijgt om sneller te genezen.

Bezoek vaker natuurlijke plaatsen

De beschaving waarin we werkelijk leven, is gebaseerd op een dichtere of materialistische opvatting van de mens. Daarom is het nodig om af en toe uit deze omgevingen te ontsnappen om ons te verbinden met onze oorsprong en onze holistische realiteit, waar we in wezen verbonden zijn met de natuur, omdat we slechts één cel zijn van deze levende planeet.

Een van de sleutels om op een gezonde manier bekrachtigd en vol energie te zijn, is het stabiliseren van ons immuunsysteem, want wanneer het constant onder stress werkt (technisch allostatische overbelasting genoemd), verbruikt het veel energie en verlicht het chronische ziekten, depressie en mentale aandoeningen. Maar als je dicht bij de natuur komt, zal het immuunsysteem het evenwicht gemakkelijker vinden en zal het organisme de energie terugkrijgen om overvloedig te leven, omdat het door middel van zintuigen detecteert dat je ’thuis’ bent, zodat het efficiënter kan werken en kan rusten. Dat is de reden waarom yoga retraites en de gemakkelijkste momenten om rust te vinden en naar ons hart te luisteren dicht bij natuurlijke omgevingen liggen, omdat je je oorspronkelijke huis bezoekt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
Scan de code
Hoi, kan ik je ergens mee helpen?