Kundalini Yoga Turiya

Pranayam – de kunst van zelfmanagement en een sterke immuunsysteem

De gedisciplineerde beoefening van de verschillende ademhalingstechnieken die een integraal onderdeel zijn van de beoefening van Kundalini Yoga kan je zelfvertrouwen en energie geven. Als je de filosofie van yoga omarmt, begin je te beseffen dat echt geluk, echte uitstraling en echte voldoening van binnenuit komen, vanuit het besef en de ervaring van je ware zelf, tijdloos en grenzeloos, en niet uit de uiterlijke omgeving of omstandigheden.

Pranayam, wat een ademmeditatie betekent, is de beste manier om de maand april te navigeren. Anders ben je mogelijk kwetsbaar voor angst, zwakke gezondheid of verdriet. Niemand van ons wil dat.

Kundalini Yoga ademhalingstechnieken brengen je van binnenuit in evenwicht door je fysieke lichaamschemie en de subtiele chakra’s aan te passen . In deze uitgebalanceerde staat kun je je ware zelf ervaren. Leven vanuit de kern van je ware zelf geeft je het ontspannen vertrouwen om beslissingen te nemen en comfortabel te leven in de chaos van een veranderende wereld. Kundalini Yoga is de wetenschap van zelfmanagement.

De Pranic Edge

Het doel van elke Kundalini Yoga-beoefenaar is om de kunst van pranayama onder de knie te krijgen, een pran yogi te worden , iemand die de richting van levenskracht beheerst. De pran yogi houdt een staat van zelfmanagement in stand, en richt de energiebronnen van het leven op innerlijke vrede en balans en op een uitwendige projectie van wijsheid en geest die alles verheft. Je acties – het werk dat je doet – zijn een direct resultaat van hoe je je energie stuurt. Het is niet wat je doet; het is hoe je het doet. Als je niet in je droombaan bent, is jouw energie dan laag, ingehouden en beperkt? Bespaar je jezelf voor de “leuke” tijden en de mensen die je leuk vindt, en onthoud je je glimlach van degenen die je niet mag?

Pranayam-meditaties voor zelfmanagement

Elke Kundalini Yoga-oefensessie begint met Tuning In om een ​​heilige ruimte te creëren met meer bewustzijn en aandacht voor geest en onbeperkte mogelijkheden. De eerste ademhaling die je haalt om de Adi Mantra te chanten, is het zaad van transformatie voor je yogapraktijk. Erken die eerste ademhaling en voel de krachtige en diepgaande energie van één ademhaling – zoals de energie van de zon zelf. Belichaam deze pranische energie en begin deze te richten op het doel van je beoefening.

1. Maak een Heilige Ruimte door het herhalen van de Adi Mantra 3 x

Ong Namo Guru Dev Namo

Vertaling: Ik erken One Creation; Ik erken de goddelijke wijsheid.

Laat de mantra trillen met energie en intentie. Geef je over aan het geluid door te luisteren en een moment te nemen om te reflecteren nadat je gezongen hebt.

2. Lange diepe ademhaling

Ga op je rug liggen. Adem langzaam in, zodat je onderrug en buik kunnen uitzetten. Adem uit terwijl je je buik ontspant. Leg als leerhulpmiddel een kussen op je buik en voel dat het oplicht terwijl je inademt en weer naar beneden komt terwijl je uitademt. Ga door op een soepele, moeiteloze manier gedurende 3 minuten. Zing mentaal de mantra Sat Nam terwijl je ademt (Ware Naam, Waarheid hier en nu). Terwijl je inademt, mentaal zingen Sat . Terwijl je uitademt, reciteer Nam mentaal . Het koppelen van adem en mantra helpt je diepe ontspanning te bereiken en je geest te concentreren.

3. Spinal Flex

Zit in kleermakerszit op de vloer of in een stoel met uw voeten plat op de grond. Oefen met het naar voren en naar achteren buigen van je ruggengraat. Adem kort in terwijl je naar voren buigt en adem kort uit terwijl je naar achteren buigt. Houd je kin recht en je hoofd stabiel. Ga hier 1-3 minuten mee door.

Om te eindigen, breng je rug recht, adem diep in en stop (houd) je adem kort in. Adem uit en ontspan. Deze oefening kan helpen bij het verminderen van rug spanning en kan, door de stroom van ruggenmergvocht naar de hersenen te stimuleren, je geest verscherpen en opfrissen.

4. Twee gesegmenteerde ademmeditaties

De volgende ademhalingstechnieken kunnen je helpen om het evenwicht te bewaren in het werken met anderen en om bij te blijven wanneer het werk uitdagend is en je het gevoel hebt dat je opgebrand bent. Heel handig voor nu, terwijl we veel op onze gedoeld, thuis worden aangesproken. Laat deze krachtige oefeningen je gereedschap zijn om je innerlijke omgeving te veranderen in een van licht, energie en positieve projectie, ondanks de uitdagingen van de omstandigheden. In de beroepsbevolking, als je energie hebt die sterk is, evenals het bewustzijn om die energie te sturen, kun je het negatieve doordringen en het in positief veranderen – en dan heb je de voorsprong. Geef jezelf het pranische voordeel. Word als de zon en geef iedereen bevestigende en positieve energie.

‘Het is niet het leven dat ertoe doet, het is de moed die je erin brengt.’

Beide hier vermelde meditaties gebruiken gesegmenteerde ademhaling. Gesegmenteerde ademhaling is de techniek om de inademing en / of uitademing in segmenten of sniffs te verdelen. De ademhaling kan, afhankelijk van het gewenste effect, worden onderverdeeld in slechts twee sniffen of maar liefst 22 sniffs. Het aantal segmenten kan variëren bij het in- en uitademen om verschillende ademverhoudingen te creëren. Meditaties en ademhalingsoefeningen waarbij gebruik wordt gemaakt van gesegmenteerde ademhaling, sturen de stroom van prana volgens specifieke ritmische patronen die zowel de subtiele energiekanalen als de zenuw- en klierstelsels aanpassen en balanceren om een ​​gewenst effect te bereiken. Probeer bij het oefenen van gesegmenteerde ademhaling de adem te behouden en te verfijnen, zodat elk van de segmenten gelijk is. In het algemeen, wanneer u het vereiste aantal segmenten op de inademing voltooit, heeft u een volledige inademing, en wanneer je het vereiste aantal segmenten voltooit bij het uitademen, is alle adem uit. De sniffen zijn kort, duidelijk en toch soepel en zonder kracht. Het algehele effect is een diep gevoel van ritmische patronen dat moeiteloos wordt met oefenen.

Door het gebruik van gesegmenteerde ademhaling wordt de ademhaling langzamer, maar ook zeer verfijnd en gecontroleerd. Terwijl je op deze manier leert de ademhaling te beheersen, begin je controle te krijgen over de prana zelf en ontwikkel je het vermogen om je eigen energiebronnen te beheren en te sturen.

Het is belangrijk om de instructies voor elke meditatie te volgen, niet de verhouding van inademen en uitademen, het aantal segmenten of de maximale hoeveelheid tijd die voor de beoefening wordt gegeven aan te passen of te veranderen.

Nadat je stap 1-3 hebt voltooid, kies je een van deze 2 meditaties om te oefenen:

Meditatie voor meer energie en werken in groepen – de 4/4 ademhaling

Houding: zit comfortabel met je rug rechtop. Plaats je handpalmen samen in gebedshouding in het midden van de borst met de vingers naar boven gericht.

Focus: Focus op het wenkbrauwpunt, dat is het punt tussen je wenkbrauwen en een beetje omhoog, aan de wortel van je neus. Dit is de locatie van het 6 e chakra, het commandocentrum van zowel je subtiele intuïtie als je klierstelsel.

Adem: Verdeel tijdens het inademen de adem in vier gelijke segmenten (sniff). Wacht een paar seconden. Adem uit en breek de uitgaande adem weer in vier gelijke segmenten. Wacht een paar seconden. Trek bij elk segment of snuif van de inademing en uitademing uw navelpunt (buik) lichtjes naar uw ruggengraat [2] . Een volledige ademhalingscyclus duurt ongeveer 7-8 seconden. Als je geest angstig is of als je gedachten je afleiden, voeg dan de mantra Sa Ta Na Ma toe bij zowel inademen als uitademen. Sa is oneindig, Ta is leven, Na is dood en Ma is wedergeboorte. De mantra zal je geest helpen concentreren, en de kracht van de vibratie van Sa Ta Na Ma stimuleert verbinding met het ware zelf.

Tijd: Ga krachtig door voor 3-5 minuten.

Om te eindigen: Adem diep in en druk je handpalmen samen met maximale kracht gedurende 10 seconden. Ontspan 15-30 seconden. Herhaal dit einde nog twee keer. Ontspan helemaal.

Deze meditatie kan je de energie geven om volledig mee te doen en met energie te werken. Het kan coördinatie en geest verjongen. Als je moe bent, doe dan deze meditatie en neem dan 2 minuten ontspanning op je rug en ontspan elk deel van je lichaam. Om wakker te worden, haal een paar keer diep adem, strek je lichaam en je bent klaar om te handelen!

Meditatie om burn-out te voorkomen en te herstellen

Dit is het beste wat je kunt doen als je denkt dat je opgebrand raakt. De mudra is een slapende energietoestand. We stellen ons gezaghebbende magnetische veld volledig op nul.

Houding: zit in een comfortabele houding met je ruggengraat rechtop. Hef je onderarmen evenwijdig aan de vloer en voor je borst. Buig je polsen naar beneden en breng ze naar binnen om de ruggen van je handpalmen tegen elkaar te drukken, met de ruggen van de handen ter hoogte van je borst. Je vingers wijzen naar de vloer. Vouw de toppen van je duimen over je handpalmen totdat ze op de basis van je ringvinger rusten. Houd je schouders ontspannen en je borst omhoog.

Focus: focus je ogen voorzichtig op het puntje van uw neus.

Adem in: adem in en verdeel de inademing in acht gelijke segmenten (snuift). Adem uit en verdeel de uitademing ook in acht gelijke segmenten. Richt je aandacht op het geluid van je ademhaling.

Tijd: ga door voor 11 minuten, of begin met 3 minuten en bouw op tot 11 minuten. Je mag deze meditatie opbouwen tot 22 minuten en uiteindelijk 31 minuten met oefenen.

Om te eindigen: Ontspan volledig.

De houding van deze meditatie helpt om je elektromagnetische veld in evenwicht te brengen, zodat je je eigen energie kunt bevatten en je pranische bronnen kunt beheren. De meditatie helpt bij het creëren van baseline-energie, zodat je overbelasting en de stress van burn-out kunt voorkomen, of kunt herstellen van uitputting. Doe deze meditatie als je daarna tijd hebt om te ontspannen.

Neem na het mediteren en ontspannen even de tijd om de verschuivingen in je energie te voelen. Verzamel de prana, de levenskracht die je voelt en straal een gebed uit voor vrede en genezing voor jezelf, je gemeenschap en de hele schepping.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
Scan de code
Hoi, kan ik je ergens mee helpen?