Kundalini Yoga Turiya

Kruiden baden om te verbinden met de vrouwelijke energie

Kruiden worden al eeuwenlang gebruikt als magische hulpmiddelen voor genezing, meditatie en toegang tot het geestenrijk. Tegenwoordig kunnen we dankbaar gebruik van de etherische oliën maken.

Etherische oliën zijn zeer geconcentreerd en gemakkelijk toegankelijk. Er wordt gezegd dat ze zo krachtig zijn omdat ze de energie van Moeder Aarde in zich vasthouden.

Zoek naar oliën van een goede kwaliteit, let ook wel op dat ze in harmonie met Moeder aarde verkregen zijn.

Het gebruik van  oliën in je bad is een geweldige manier om zelfzorg te oefenen, vooral in de koudere maanden. Ontwaken en decomprimeren van de constante stimulatie waarmee je zintuigen in de moderne wereld worden geconfronteerd, is belangrijk om weer op jezelf af te stemmen. Kruidenbaden kunnen je humeur een boost geven en ongelooflijk ontspannend en genezend zijn. Simpel gezegd, ze zijn helend voor het lichaam en geest.

De wetenschap ondersteunt dit feitelijk. Een onderzoek uit 2002 wees uit dat een dagelijks bad de stemming en het optimisme van de deelnemers aanzienlijk verbeterde. Bovendien kunnen hete baden spierpijn verlichten en je slaap verbeteren.

Door oliën aan je bad toe te voegen wordt deze oefening van lichaam en geest naar een hoger niveau getild en worden alle aspecten van je wezen positief beïnvloed, inclusief fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Gebruik voor de recepten 3 druppels van elke olie, mits je intuïtief aanvoelt dat je van een bepaalde olie wat meer nodig heb! Etherische oliën zijn enorm gecondenseerd, dus je hebt heel weinig nodig.

KRUIDENBAD OM HET GODDELIJKE VROUWELIJKE AAN TE BOREN

Het aanboren van de vrouwelijke maan-energie in je heeft alles te maken met toegang tot de energie van het zijn, manifesteren en jezelf openen voor je waarheid, creativiteit en mededogen.

Deze oliën helpen je precies dat te doen.

 • Juniper , om verbinding te maken met je innerlijke wijsheid
 • Patchouli, om verbinding met het lichaam te maken, gronden en in het hier en nu te kunnen zijn. Spirit en Body connectie.
 • Wilde sinaasappel, om het gevoel van welvaart en vreugde te creëren, verbinding met innerlijk kind.
 • Clary Sage, opent je intuïtie en verbind de wijsheid vanuit de tweede chakra met de derde oog chakra. 

KRUIDENBAD OM OVERVLOED AAN TE TREKKEN

Je welvarend voelen is niet altijd makkelijk. Om het te kunnen voelen moeten we het gevoel van dankbaarheid, liefde, comfort, veiligheid en vertrouwen ervaren.

Al deze gevoelens kan je oproepen met deze recept:

 • Wilde sinaasappel, om het gevoel van welvaart en vreugde te creëren, verbinding met innerlijk kind.
 • Ylang Ylang, om het hart te helen en met het innerlijke kind te verbinden. Geneest trauma’s van de jeugd.
 • Pepermunt, brengt vreugde voor het hart en ziel.  Het heeft emotionele kracht en moed om angst los te laten.
 • Rozemarijn voor de wijsheid, bredere maten van begrip. Deze olie brengt je op je zielen pad. Het laat je herinneren wat je zielen missie is. Het brengt je in het hier en nu.

KRUIDENBAD OM ZELFLIEFDE TE PROMOTEN

Zelfliefde is de sleutel tot geluk. Geluk is intern. Om de liefde in ons leven aan te trekken  moeten we het kunnen geven en ontvangen. Zelfacceptatie speelt een belangrijke rol. Verbinden met ons ziel en lichaam is noodzakelijk.  Met deze oliën zorg je voor deze verbinding en liefde.

 • Roos, om met het hart en ziel te verbinden. Balans tussen geven en ontvangen. Ware medicijn voor een gebroken hart
 • Patchouli, om verbinding met het lichaam te maken, gronden en in het hier en nu te kunnen zijn. Spirit en Body connectie.
 • Jasmijn, om de sensualiteit te openen. Goed om seksuele trauma’s te helen. Ondersteunt intimiteit.
 • Grapefruit leert respect en waardering voor je lichaam. Het laat je je lichaam accepteren en respecteren. Grapefruit assisteert in het luisteren naar je lichaam en ontmoeten van haar behoeften.

KRUIDENBAD VOOR EMOTIONELE GENEZING

Met deze bad ga je je innerlijke wonden helen, los laten, vertrouwen opbouwen en vreugde hervinden.

 • Melissa maakt je innerlijke licht wakker. Herstelt de verbinding met de Ziel en innerlijke wijsheid. Het maakt je ware potentie wakker, versterkt innerlijke kracht en helpt om los te laten en laat je innerlijke stem horen.
 • Frankinsence roept de spirituele verbinding en wijsheid. Het helpt om de kwaliteiten vanuit de Ziel te belichamen. Het geeft kracht en liefde
 • Cyperse werkt op het hart en mind. Creëert energetisch flow en flexibiliteit. Lost op mentale en emotionele blokkades. Helpt om los te laten

KRUIDENBAD OM INTUÏTIE AAN TE BOREN

Intuïtie is heel belangrijk, het is je innerlijk kompas. Innerlijk weten, en tussen de lijnen kunnen lezen. Intuïtie verbind met het Ziel en is de beste raad gever.

 • Juniper brengt het derde oog chakra in evenwicht, het centrum van intuïtie, innerlijke visie, wijsheid en diepe waarneming. Bevordert het vertrouwen en verscherpt de intuïtie.
 • Rozemarijn verwijdert ongewenste gedachten en negatieve denkpatronen. Deze olie brengt je op je zielen pad. Het laat je herinneren wat je zielen missie is. Het brengt je in het hier en nu.
 • Melissa maakt je innerlijke licht wakker. Herstelt de verbinding met de Ziel en innerlijke wijsheid. Het maakt je ware potentie wakker, versterkt innerlijke kracht en helpt om los te laten en laat je innerlijke stem horen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
Scan de code
Hoi, kan ik je ergens mee helpen?