Kundalini Yoga Turiya

Sonische Healing, hoe doe je dat?

Wist je dat je een gemeenschap van 50 biljoen cellen bent?. Bovendien verlies je elke minuut ongeveer 300 miljoen cellen, dat zijn 50-70 miljard cellen per dag. Het geweldige nieuws is echter dat je ze constant vernieuwt. Je bent een levende supergenerator.

Je cellen hebben hun eigen ingebouwde instructies van je DNA, maar ze luisteren ook 24/7 naar jou en de wereld om je heen. Als we zijn wat we eten, is het ook waar om te zeggen dat we zijn wat we horen. De trillingen en geluiden die we binnenkrijgen, hebben een enorm potentieel om onze vernieuwingsprocessen te bevorderen of negatief te beïnvloeden. In de moderne tijd zijn we zeer bekend met het concept van voedingsvitaminen om onze gezondheid te verbeteren, aan te passen en te vergroten. Die boodschap is overal in de media en in de drogisterij:

“Gebrek aan zonneschijn? Nou, neem vitamine D.”

“Versterk je immuunsysteem met vitamine C met toegevoegd zink.”

“Energieniveau laag? Controleer je vitamine B12-consumptie.”

Ter vergelijking: wanneer heb je de volgende commercials voor het laatst gezien?

“Breng je sonische vitamine B een boost door dieper in te ademen. 30.000 ademhalingen per dag om je welzijn te optimaliseren.”

“Verhoog je leven en humeur met verbeterde sonische vitamine L. Lachen is echt het beste medicijn.”

“Stem je lichaam en emoties opnieuw af met voedende sonische vitamine F. Een multivitamine van frequenties voor elk orgaan van het lichaam.”

Als mensen hebben we de kracht en het bewustzijn om de leiding te nemen over onze sonische opname en deze in ons voordeel te maximaliseren. Laten we beginnen met iets eenvoudigs en toch alomtegenwoordig, je gedachten.

Je gedachten zijn geluidstrillingen van je eigen creatie en kunnen niet door je lichaam worden genegeerd. Hoe praat je tegen jezelf en je lichaam? Prijs je je lichaam voor het wonder dat het is terwijl het zich een weg baant door een nieuwe dag? Of pik je er de fouten en pijnen uit en beklaag je je over je tekortkomingen? Als je dat zou doen bij een kind of een andere beschermeling onder jouw hoede, zou je dan verwachten dat ze goed zouden presteren? Als ze onwel waren, zou je ze dan uitschelden of hun ongemak negeren? Nee, je zou proberen een manier te vinden om hen te helpen zich beter te voelen. Je kunt ze ook troosten of aanmoedigen om te rusten of herstellende medicijnen aan te bieden. Doe dat alsjeblieft voor jezelf.

Een zeer effectieve remedie wanneer je lichaamssystemen niet synchroon of in harmonie zijn, is het toedienen van grote hoeveelheden sonische vitamine A, affirmaties. Zie je lichaam als een orkest. Als alle instrumenten hun rol spelen en gestemd zijn, is het resultaat glorieus. Maar als de snaren ontstemd zijn, of de drums niet goed getimed zijn, zal het verontrustend klinken. Nood is een schreeuw om hulp. Het is dus jouw plicht om jezelf weer in harmonie te brengen. Neem in ieder geval wat allopathische medicijnen om onmiddellijke symptomen en ongemak te verlichten, maar ga dan verder om op de bron te reageren en deze te verhelpen.

Mensen zeggen vaak: “Ik heb affirmaties geprobeerd, maar ze werkten niet voor mij.” Waarop ik zou antwoorden: “Hoe heb je ze beheerd?” De sleutel tot effectieve geluidsgenezing is intentie. In feite ligt de formule: “geluid + intentie = holistische resonantie of harmonie” ten grondslag aan de meeste sonische vitamines. Als je de affirmaties in je hoofd zegt terwijl je er diep van overtuigd bent dat ze niet werken, dan hebben je affirmaties misschien een klein effect, maar het is onwaarschijnlijk dat ze veel verbetering zullen opleveren. Als je echter de kracht van je hart en liefde gebruikt (wat de krachtigste kracht in het universum is), kunnen er grote dingen worden bereikt. Er is gemeten dat de elektromagnetische kracht van het hart 5000 keer die van de hersenen is. Het is een goed idee. Gebruik je hart om de bevestiging te sturen. Voel het.

“Genezing vereist gevoel.”

Zelfs als je je goed voelt, bevestig elke dag:

“Elke cel in mijn lichaam doet zijn best om op dit moment zo goed mogelijk te zijn. Ik ben diep dankbaar.”

Dr. Masaru Emoto’s beroemde werk met water toont ruimschoots het effect van woorden en intentie aan. Hij onderwierp water aan woorden als “goed gedaan!” en “jij dwaas!” Het water werd vervolgens bevroren en er werd een plakje genomen om onder een microscoop te onderzoeken. De positieve woorden leverden zonder uitzondering spectaculair mooie kristallen op, terwijl de negatieve vermaning resulteerde in vervormde en misvormde creaties. Toen hij verder ging met het werk, kon hij aantonen dat het proces kan worden omgekeerd. Monsters van giftig water en water dat was blootgesteld aan hard geluid of gewelddadige taal werden gebeden en toegesproken met aanmoediging en liefde. Toen ze opnieuw werden onderzocht, waren de kristallen veranderd in coherente en aangename kristallijne vormen.

Het menselijk lichaam bestaat voor ongeveer 60-70% uit water, dus stel je de kracht voor van sonische vitamine A, affirmaties!

Nu we de kracht van gedachtevibratie hebben onderzocht, laten we fysiek worden!

Wanneer de meeste mensen denken aan klankhealing, denken ze aan gongs, klankschalen, stemvorken, trommels of didgeridoo’s.

Het is een geweldige ervaring om een behandeling te ondergaan met de instrumenten van klankhealing, hetzij door een beoefenaar, hetzij door jezelf toegediend. Ze kunnen nauwkeurig afgestemde frequenties projecteren om te werken op botten, spieren, het endocriene systeem en het auraveld en energiesystemen van het lichaam. De ouden zeiden altijd, dat als je tien opeenvolgende dagen gegonged was, je van alles kon worden genezen!

Maar die hoef je niet te bezitten, je hebt je eigen instrument en je speelt het al sinds je voor het eerst ademhaalde: je stem, je machtigste bondgenoot. Je kunt niet alleen affirmaties uiten, maar je hebt ook toegang tot de wijsheid en kracht van chant en mantra. Dat is een geweldige manier om sonische vitamine C in te nemen, zingend.

Elke vorm van zingen is opbeurend, zowel solo als in koor in een koor. Veel mensen voelen zich echter beschaamd over hun stem en zouden terugdeinzen om deel te nemen, door uitdrukkingen te gebruiken als “alleen geschikt voor de douche” of “Ik ben toondoof”. Als er enige schaamte is, dan is het wel dat zovelen zich zo voelen over hun stem.

Bij klankhealing is de stem voor verbinden en meeslepen – dat wil zeggen, onsamenhangende systemen in samenhang en harmonie brengen. Geluidsgenezing is meeslepen, geen amusement. Wees dus nooit beschaamd of terughoudend om je eigen stem te gebruiken. Als je nog steeds niet zeker bent, kies dan een noot die voor jou comfortabel lijkt en chant een mantra op die ene noot. In feite is dit een uitstekende manier om een mantra te leren, omdat je je niet hoeft te concentreren op toonhoogte en deuntjes.

Mantra’s, een van de sonische M-vitamines, werken samen met neuriën en muziek als geluid genezende hulpmiddelen vanwege de vorming van de woorden, die vaak in oude taal zoals het Sanskriet zijn. De reden waarom oude taal de voorkeur heeft, is het effect van de vorm van de mond en de actie van de tong die nodig is om deze woorden te spreken. Er zijn 84 meridianen in het gehemelte. Dit zijn prikkelpunten die kunnen worden gestimuleerd door te zingen of heilige woorden te zeggen, een vorm van orale reflexologie. Deze gevoelige punten vertalen zich in instructies aan de hypothalamus om chemicaliën (neurotransmitters) te produceren die slaap, honger, dorst en lichaamstemperatuur beïnvloeden.

Een mantra is een veel complexer concept dan alleen maar zingen, omdat het een hulpmiddel is om geluid, lichaam, geest en ziel te verenigen in een diep filosofische of spirituele ervaring.

Een mooie mantra die prachtig werkt op één noot is de Sanskriet mantra OM MANI PADME HUM .

Als een oneindige spiegel zijn er vele diepten van vertaling hiervoor, maar het eenvoudigst te begrijpen is: het juweel van de lotus woont in mijn hart. Om roept de maker aan. Mani, het juweel, is het goddelijke dat in Padme, het hart, woont. Hum vertegenwoordigt onze individuele vonk van goddelijk bewustzijn. Het biedt een manier om verbinding te maken met je goddelijkheid en te begrijpen dat je een stralende vonk van het goddelijke bent.

Als je deze sonische vitamine M wilt proberen, zoek dan een rustige plek op en zet alle elektronische apparaten uit zodat je niet gestoord wordt.

Ga zo zitten dat je ruggengraat recht is, zodat je volledig in je buik kan ademen om de maximale sonische vitamine A-ademhaling op te nemen. Observeer een tijdje je ademhaling totdat je je kalm en gecentreerd voelt.

Bedenk wat je met deze sessie wilt bereiken. Je verbindt je met je goddelijkheid. Wil je sonische intentie en genezing naar iemand sturen?

Voordat je begint met zingen, concentreer je je op de woorden en experimenteer je misschien met een enkele noot om de noot te vinden die voor jou comfortabel is in je vocale bereik.

Begin de mantra in stilte te herhalen. Geef in het geval van OM MANI PADME HUM twee beats aan OM, één beat aan MAH/NI, PAD/ME en vier beats aan HUM. Voel je comfortabel met het ritme.

Breng je mantra in een vocale herhaling en ga zo lang door als je wilt. Ik zou niet meer dan vijf minuten aanraden als je nieuw bent in de praktijk. Verlaag aan het einde langzaam je volume totdat de mantra weer intern wordt. Laat het los wanneer je ervoor kiest en ga in stilte zitten. Hoe voel je je?

Stilte, sonische vitamine S, brengt zijn eigen zegen. Het belang van stilte in onze kakofonie wereld kan niet worden onderschat.

Stilte is Gods eerste taal. Al het andere is een slechte vertaling.

In stilte vinden we onze dankbaarheid. In dankbaarheid vinden we onze genade.

Jezelf trakteren op een dagelijkse sonische vitamine is een oefening die je leven enorm kan verrijken, vrede kan brengen waar er stress is, en je kan helpen los te komen van de drama’s van het leven. Wanneer je je eigen noot vindt, je plaats in de symfonie van het leven, kom je in holistische resonantie en word je je eigen genezer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
Scan de code
Hoi, kan ik je ergens mee helpen?