fbpx
Kundalini Yoga Turiya

Kundalini yoga is een praktijk die goed bekend staat om zijn intentie en vermogen om energie in de wervelkolom te stimuleren. Deze energie, de Kundalini, is de krachtige levenskracht, waarvan een groot deel sluimerend ligt aan de basis van de wervelkolom, wachtend om te worden geactiveerd om ons te wekken voor de enorme kracht van de energetische potentie en mogelijkheden in ons.

Triljoenen cellen zijn constant aan het werken en vibreren, waardoor we onze unieke menselijke vorm en ervaring mogen hebben. Elk van deze cellen beweegt en ademt energie- de prana, houdt wijsheid, herinneringen, patronen en mogelijkheden vast. Onze lichaam heeft zijn eigen bewustzijn. De technologie van Kundalini yoga is ontworpen om ons mee te nemen in de cellulaire ervaring van dit geweldige netwerk van creatie. Het doet dit door verschillende zenuwen, klieren en energiecentra van het lichaam te stimuleren om de vrije stroom van levensbewustzijn in ons los te laten. Deze stroom maakt op natuurlijke wijze fysieke en energetische vernauwingen in het lichaam en de geest vrij, waardoor de ruimte binnenin wordt vrijgemaakt om vollediger in onze ware aard te stappen, niet die van een mens met een spirituele ervaring, maar die van een spiritueel wezen met een menselijke ervaring.

De kriya’s en meditaties van Kundalini yoga zijn zodanig ontworpen, dat ze ons onvermijdelijk meenemen naar de gebieden die onze geest en onze zelf beperkende geloofspatronen uitdagen. En BAM:  juist op deze momenten van uitdaging ligt de ruimte voor transformatie. De uitnodiging is om onszelf te sensibiliseren voor de subtiele energieën. Zo kunnen we van de trauma’s los komen, patronen los laten en onze bewustzijn verruimen. We ervaren de patronen van ons verstand en lichaam van hoe ze reageren op uitdagingen, en hoe we, wanneer we toegewijd blijven om onze geest bij te houden in plaats van ten prooi te vallen aan de gedachten van de geest, zelf beperkende gedachten en overtuigingen kunnen overstijgen en ontdekken nieuwe gebieden en mogelijkheden van vrijheid en uitgestrektheid. Het klinkt goed, toch?

Veel van de meest gedenkwaardige Kundalini Yoga ervaringen kunnen de kriya’s zijn die verheffing en expansie creëren. Er zijn kriya’s ontworpen om ook geaard te blijven. Aarding is een ander belangrijk en soms over het hoofd gezien aspect van de oefening, omdat het je in staat stelt in je lichaam aanwezig te zijn.

Vanuit het aspect van genezing zijn er twee primaire uitgangspunten in het lichaam. Er is het vrouwelijke aspect, via het keelchakra, dat werkt als een brandend vuur waarbij de houten boomstammen in rook veranderen en in de lucht verdampen terwijl het omhoog beweegt. De wortelchakra is het mannelijke aspect, dat meer werkt als een reinigend systeem dat alles de grond in en uit spoelt.

Afhankelijk van waar men aan werkt, kan elk punt op bepaalde momenten aandacht nodig hebben. Voor elk probleem dat men geneest, heeft het een vrouwelijk en mannelijk aspect. Beide aspecten zijn belangrijk in een bepaalde situatie en moeten worden verkend voor zowel uitbreiding als integratie.

Er is niets gemakkelijks in de helende wandeling, vooral wanneer je te maken hebt met trauma’s uit het verleden, diepe emoties, familiebagage, enz. Velen kunnen meer aangetrokken worden tot het aspect van verheffing en expansie, omdat het iemand in staat stelt voorbij een gebeurtenis te kijken. Daar zit veel waarde in, maar we moeten ook verankerd en aanwezig blijven in het lichaam om te voelen wat er van binnen gebeurt.

Volledig aanwezig zijn bij jezelf kan moeilijk zijn. Als je in het lichaam aanwezig bent, voel je meteen de onaangename pijn die erin kan zitten. We kunnen grote inspanningen leveren om onszelf dagelijks te verdoven van dit gevoel door onze voedselkeuzes, levensstijl en gedachten…..

Alleen focussen op de hogere bewustzijnsgebieden kan ook worden gebruikt als ontsnapping. Je vindt het bijvoorbeeld vaak bij kinderen die misbruik hebben ervaren. Sommige van de slimste geesten kunnen een product zijn van een gewelddadige opvoeding. Om aan hun huidige realiteit te ontsnappen, kunnen ze ontsnappen naar de hogere energiecentra, vooral in het 6e en 7e chakra, terwijl ze de lagere centra vermijden. Zoals het in mijn geval was. Hierdoor kan iemand een wilde, niet-geaarde verbeelding hebben en een te ontwikkeld intellect. Een ongegronde verbeelding kan ervoor zorgen dat iemand de werkelijkheid niet kan zien en een te ontwikkeld intellect kan iemand in zijn hoofd laten leven.

Het kan veel kosten om geaard te worden in je wortelchakra, vooral als je gewend bent om erbuiten te leven. Geaard zijn in het wortelchakra betekent dat je alles moet voelen. Voelen en ervaren wat er momenteel aan de hand is, is de eerste stap om daadwerkelijk te ontdekken waaraan men moet werken en te genezen. Soms kan het lijken dat er niets leuks en spannends aan is om hier nu te zijn, maar daar moeten we beginnen.

Om een huisbewoner op deze wereld zijn, moeten we met ​​beide voeten op de grond staan, terwijl we de menselijke ervaring hebben. Door geaard te zijn, zet je jezelf ook in jouw pad .Helt helpt je om in actie te komen en vanuit hogere centra te kunnen zien.

Als je mediteert op de hogere centra, kan je diepgaande ervaringen hebben die paranormaal kunnen zijn: vorig leven, etc. Dit zijn verbazingwekkende ervaringen die je echt kunnen laten zien dat we nog niet eens de oppervlakte van ons menselijk potentieel hebben bekrast. Hoewel aardingsmeditaties misschien niet zo diep lijken omdat ze je doen beseffen dat je hier bent en je je ervan bewust bent dat je hier mediteert. Het kan een beetje saai lijken, maar het is essentieel om de hoger bewuste ervaringen daadwerkelijk te kunnen integreren, zodat ze een deel van je kunnen zijn in de toekomst. Anders kan men als een ballon zonder anker worden en wegdrijven.

We moeten ook het vermogen hebben om onze aardingsspieren op commando te buigen, omdat er ervaringen zijn die ons van streek kunnen maken. Zoals nu in deze tijd, waar alles onstabiel en onzeker lijkt te zijn. Zodra we goed geaard zijn, kan genezing sneller gaan. Je kunt uzelf sneller lokaliseren. Aarding sluit niet alleen elkaar wederzijds uit voor de wortelchakra. Het kan ook worden gebruikt met andere organen en energiecentra. Als je je bijvoorbeeld angstig voelt, kun je je hand over je hart leggen en op je wortelchakra mediteren om tot de wortel te komen van wat er achter de angst zit. Met algemene aarding kun je door chaos in het dagelijks leven naar het grotere geheel kijken zonder jouw houvast te verliezen.

Om jezelf te helpen gronden, zijn hier een paar handige hulpmiddelen:

  • 1. Eet zout voedsel of neem zelfs direct wat roze Himalayazout. Vermijd snoepjes, want ze zijn meer yin en helpen je niet om geaard te blijven.
  • 2. Eet voedsel zoals bieten . Ze zijn erg aardend.
  • 3. Trek je anus aan of wees je bewust van dit punt. Dit is waar de Wortelchakra zich bevindt. Het kan ook handig zijn om een ​​vierkant en de kleur rood te visualiseren.
  • 4. Mediteer met de tongpunt aan de achterkant van de ondertanden en duw de hele tong lichtjes naar de mondbodem. Dit zal je aarden.
  • 5. Voel bewust je voeten op de grond terwijl je loopt of staat. Probeer niet met je voeten van de vloer te zitten. Ga in het gras op je buik liggen en door de navel stem je jezelf snel op de magnetische veld van de Aarde.
  • 6. Aardse geuren zijn erg aardend. Maak een wandeling in de natuur en let op de geur van aarde, mos, bladeren en hout. Zet thuis een diffuser aan met oliën uit de boom.
  • 7. Doe meditaties en kriya’s voor het wortelchakra.

We willen geaard in onze toewijding aan onszelf blijven. We willen aanwezig blijven met onze adem, geaard in onze focus, en in lijn met de innerlijke vibratie van onze hoogste intentie door mantra. Deze hulpmiddelen ondersteunen ons om verder te gaan dan de patronen van de reactieve geest en het kleine zelf, en in de bredere wijsheid en realiteit van het grote Zelf.

Het aanboren van een rijk of veld dat ons misschien niet zo vertrouwd is op ons dagelijkse waakvlak, kan emoties of gevoelens opwekken die een beetje buiten onze comfortzone kunnen voelen, of die een beetje verwerking kunnen kosten om te begrijpen, maar door te blijven aanwezig zijn met het Zelf op deze momenten, versterken we ons zenuwstelsel om de ruimte te behouden van grotere mogelijkheden die inherent zijn aan ons. We bouwen onze comfortzone om onszelf volledig te ontvangen en te accepteren, zodat we ons grotere authentieke vermogen kunnen gebruiken in ons leven en in de wereld.

Onze creatieve capaciteit wordt in Waarheid gebruikt wanneer we het op de wereld brengen. De wereld heeft ons bewustzijn nodig voor dit gezamenlijke evolutionaire pad waarop we ons bevinden (Nu meer dan ooit). En we hebben ons bewustzijn nodig om gelukkiger, gezonder en vervuld te zijn. Ook om de juiste keuzes te kunnen maken. De waarheid wordt verteld, de echte test hoe we onszelf gegrondvest houden in ons hoogste bewustzijn. Neem elke dag tijd om naar binnen te keren en te gronden. De beoefening van Kundalini-yoga – het verhogen, circuleren, ervaren en aarden van onze energetische frequentie en capaciteit – voedt ons vermogen om de ruimte van bewustzijn vast te houden en door deze spannende tijd te navigeren.

Ons werd dit lichaam gegeven om bewustzijn in deze vorm te ervaren. Daarom is echt gegrond zijn in dit lichaam en in volledige uitgestrektheid van ons bewustzijn! Verbind je met Moeder Aarde en laat de angsten en onzekerheid los, grond jezelf en expandeer. De tijd is nu. Kies om te leven vanuit de liefde en niet de angst.

1 gedachte over “Tijd om goed te aarden”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *