Kundalini Yoga Turiya

Bijnieren: De sleutel tot meer balans in het Waterman Tijdperk

Gebruik je cafeïne en snacks met veel suiker om de dag door te komen? Ben je altijd onderweg, maar voel je je opgebrand? Heb je veel stres en spanning in je lichaam? Als je al deze vragen met ja hebt beantwoord, heb je mogelijk last van bijnierinsufficiëntie.

Het endocriene systeem

Het endocriene systeem is een verzameling klieren die de hypothalamus, hypofyse, pijnappelklier, schildklier, bijschildklier, thymus, pancreas, bijnier en voortplantingsklieren omvatten. Deze klieren werken in harmonie om de vitale hormonen te produceren en af ​​te scheiden die bijna elke cel, weefsel, orgaan, systeem en functie in het lichaam beïnvloeden om het evenwicht te behouden dat essentieel is voor het leven en een goede gezondheid.

De endocriene klieren zijn met elkaar verbonden en werken allemaal samen om het aangeboren zelf genezende vermogen van het lichaam – het immuunsysteem – te mobiliseren. De klieren werken als buffers om de negatieve impact van fysieke, mentale en emotionele stress op het lichaam op te vangen en het te beschermen tegen disharmonie en ziekte.

In vroegere tijden, toen het leven in resonantie met de natuur werd geleefd, bereidden onze bijnieren ons lichaam voor op schrik, vechten of vluchten. In de moderne tijd, en zeker nu in de beangstig Corona tijdperk zijn we onbewust los geraakt van de natuur. Ook door het inademen van onzuivere lucht, het eten van onnatuurlijk voedsel, het drinken van met chemicaliën beladen water, het roken van sigaretten, het drinken van alcohol, blootstelling aan milieu- en elektromagnetische vervuiling, enzovoort, onze bijnieren worden constant overprikkeld door lage stress, angst en spanning.

Het niet aanpakken van spirituele, emotionele, mentale of fysieke problemen zal waarschijnlijk resulteren in de manifestatie van ongemak of ziekte in het lichaam. Er een verband tussen hoe we ons leven leiden en onze gezondheid. De overbelaste bijnieren zijn een duidelijk teken dat het lichaam en de geest niet in balans zijn. In feite is de metafysische oorzaak van bijnieruitputting, defaitisme. Niet op zichzelf vertrouwen en niet voor zichzelf zorgen.

Wat zijn de bijnieren en wat doen ze?

Tussen leven in een stressvolle omgeving, slechte voedselkeuzes maken en niet genoeg slaap krijgen, werken onze bijnieren vanuit een plaats van uitputting. Er is geen enkele functie in het lichaam die niet optreedt zonder dat de bijnieren een sleutelrol spelen.

De bijnieren zijn krachtige kleine organen aan de bovenkant van elke nier. Ze zijn ongeveer zo groot als een walnoot. Ze produceren een verscheidenheid aan hormonen en helpen bij het regelen van de bloedstroom en oxygenatie in het lichaam. Ze werken samen met het zenuwstelsel om te reageren op stress op korte of lange termijn.

Je bijnieren zijn essentieel voor het leven, omdat ze je helpen met alle soorten stress om te gaan. Als onderdeel van het endocriene systeem is het hun rol om de vecht- of vluchtreactie te sturen en je klaar te stomen voor actie. Ze doen dit door verschillende belangrijke hormonen te produceren, waaronder cortisol, epinefrine (adrenaline) en norepinefrine. Ervoor zorgen dat je bijnieren de juiste hoeveelheid hormonen produceren, is cruciaal – te veel of te weinig van een bepaald hormoon kan schade aan je lichaam veroorzaken en je vermogen beïnvloeden om niet alleen te voldoen aan de eisen van het leven, maar ook aan eenvoudige taken in het dagelijks leven!

Enorm veel mensen in onze samenleving lijdt op een bepaald moment in hun leven aan bijnierinsufficiëntie en de koude depressie, maar de meesten zijn zich niet bewust van het probleem. Ze weten gewoon dat ze zich niet lekker voelen of misschien leiden de symptomen ertoe dat ze andere aandoeningen onderzoeken; we weten wel dat symptomen vaak duiden op meerdere mogelijkheden en soms overlappende aandoeningen.

Tekenen van bijniervermoeidheid

 • Gewichtstoename, vooral in taille of buik, en het blijft hardnekkig aan je plakken
 • Vermoeidheid ~ gebrek aan energie ~ lusteloosheid
 • Slapeloosheid
 • Ochtend traagheid ~ behoefte aan stimulerende middelen om je in beweging te krijgen
 • Constipatie
 • Droge huid en haar
 • Artritis Pijn in de boven rug en nek
 • Onverklaarbare haaruitval
 • Koude handen en voeten – of gewoon koud
 • Allergieën – zowel inhalatiemiddelen als voedsel
 • Lage lichaamstemperatuur
 • Minder zin in seks

Als je op 3 of meer van de bovenstaande lijst hebt geantwoord, zou ik overwegen om samen te werken met een Holistisch Health Coach of een ervaren yoga docent om je eetgewoonten en levensstijl te reguleren!

Afhankelijk van iemands unieke fysieke lichaamsconstitutie evenals levensstijl en spirituele gewoonten kan er samen naar een oplossing gezocht worden.

Let op! Ben jij een empaat? Dan loop je een groter risico op bijniervermoeidheid.

Giftige relaties en psychisch trauma

Slechte relaties en trauma’s dragen net zo goed bij aan bijnierinsufficiëntie, zo niet meer als levensstijl en voeding.

Enkele voorbeelden van factoren die aan bijnieren uitputting bijdragen:

 • Iedereen die jou scheidt van je familie, vrienden en kinderen.
 • Iedereen die over je waakt.
 • Iedereen die je zowel privé als in het openbaar verbaal misbruikt.
 • Je verliest je eigen identiteit naarmate je meer afhankelijk bent van de giftige relatie, niet wetende hoe je zonder hem / haar kunt overleven.
 • Iedereen die jou domineert, geen ruimte laat voor jouw voorkeuren.
 • Je bent bang de waarheid te vertellen uit angst om jouw partner, familie of wie je dierbaar is, van streek te maken
 • Je gevoel van eigenwaarde is altijd laag, omdat de persoon je een waardeloos en onaantrekkelijk gevoel geeft.
 • De giftige persoon geeft jou de schuld voor het ruïneren van de relatie en probeert je te laten veranderen om dingen te laten werken.
 • Je gedachten, woorden, meningen en prestaties hebben geen waarde.
 • De giftige relatie is overdreven bezitterig en overweldigend.

Gevoelens die de kenmerken van een giftige relatie bepalen

 • Niet ondersteund
 • Ontevreden
 • Angstig
 • Geërgerd
 • Uitgeput
 • Gedraineerd
 • Ongeaccepteerd
 • Onbeloond
 • Beoordeeld
 • Schuld
 • Moe
 • Boos
 • Wantrouwend
 • Ongelijk
 • Verstikt
 • Schaamte
 • Benadrukt

Hoewel de meesten van ons liefde en intimiteit willen vinden, zijn we ook bang om gekwetst te worden, zorgen te maken over toewijding en bang te zijn voor verlating – ook wel bekend als angst . Onze comfortzone voor relaties wordt geflankeerd door gedragspatronen die niet te dichtbij zijn om fusieangst te veroorzaken, noch te ver weg om verlatingsangst op te wekken. Deze grenzen zijn gevormd in de vroege kinderjaren en veranderen zelden zonder hier aan te werken om bewust nieuwe bewustzijn te creëren.

 In een giftige relatiecyclus ontstaan ​​vaak machtsstrijd zonder oplossingen te vinden. Intimiteit verandert in conflicten, die tot angst leiden. Deze angsten leiden vervolgens tot ruzie, gekwetste gevoelens, terugtrekking en onthechting.

Onthechting en terugtrekking kunnen tijdelijke verlichting brengen, maar worden uiteindelijk gevoelens van isolatie en eenzaamheid, waardoor angst voor verlating wordt opgewekt, wat de reactie op het vechten, vluchten en bevriezen triggert, waardoor de bijnieren in overdrive gaan.

Uit een giftige relatie komen

Neem verantwoordelijkheid en wees geen slachtoffer meer.  Weet dat je bijdraagt aan het misbruik door niet weg te gaan. Vraag jezelf af waarom je bereid bent om het gedrag voort te zetten. Wat kun je hiervan leren?

Stel grenzen.  Laat de misbruiker weten dat hij / zij zijn gedrag moet veranderen. Beschrijf waar je naar op zoek bent en wat je verwachtingen zijn voor de toekomst als ze in jou leven zullen blijven. Houd er ook rekening mee dat personen die gewend zijn misbruik te maken, meestal niet willen veranderen. Houd je dus echt aan je grenzen. Het is duidelijk dat de grenzen van sommige mensen strenger moeten zijn.

Vergeven. Mensen zijn meestal niet giftig bij de geboorte. De omgeving en de omstandigheden vormen ons in de loop van de tijd tot wie we zijn. Leer het goede in een persoon te zien onder de giftigheid aan de oppervlakte. Leer liefde te vergeven en terug te geven, wat ons voornaamste doel op aarde is. Gebruik liefde om elkaar te genezen; dit betekent niet dat je in het leven van de persoon blijft. Het betekent vergeven op een gezonde afstand.

Maak een lijst van de positieve eigenschappen van de persoon.  Dit zal je helpen je focus te veranderen. Als je je voortdurend op negatieve aspecten concentreert, zal de persoon negatief zijn wanneer ze om je heen zijn.

Krijg een nieuw perspectief van een neutrale partij,  die geen voorkeur heeft voor je relatie – bijvoorbeeld een vertrouwenspersoon, coach, buurman of collega. De sleutel is niet om naar de persoon te luchten of iemand te creëren die medelijden met je heeft. Het punt is dat de andere persoon je helpt om je te concentreren op de situatie, de rol die je hebt gespeeld en wat je bereid bent te doen om vooruit te komen.

Beëindig de relatie / laat vallen wie of wat je niet langer dient of ondersteunt.  Als er niets verandert nadat je al het bovenstaande hebt geprobeerd, loop dan weg van je relatie met opgeheven hoofd.

Tenzij je de negatieve giftige relaties uit je leven verwijdert, voorkomt de constante negatieve energiestroom die nodig is om de giftigheid in stand te houden, de genezing van bijniervermoeidheid. Het kanaliseren van de giftige negatieve energie in positieve constructieve energie is de sleutel tot het genezingsproces.

Genezing van bijnierinsufficiëntie met een holistisch benadering

Ayurvedische en Chinese geneeskunde

Het fundamentele principe van gezondheid en genezing in de holistische en Chinese  geneeskunde is het concept van evenwicht. Je lichaam bevat zowel Yin als Yang Chi en in gezondheid brengt de ontspannen Yin-toestand de bijnier Yang-staat in evenwicht. Het probleem doet zich voor als je een teveel aan Yin of Yang-invloeden in je leven hebt. De bijnieren maken deel uit van het waterelement en hebben ze betrekking op nierenergie. De nieren worden gezien als het belangrijkste orgaan dat de lengte en kwaliteit van je leven beïnvloedt. Ze beheersen je interne Chi, je Yin / Yang-balans en huisvesten je levenskracht, je levendigheid, je creatieve kracht en je essentie is. Overvloedige nier-Chi correleert met een sterke fysieke gesteldheid en een sterk aangeboren gevoel van doelgerichtheid en wil. Omdat de bijnieren verband houden met nier-Chi, wordt bijniervermoeidheid beschouwd als een nier-Yang-tekort. Als de aandoening echter aanhoudt zonder behandeling, kan dit ook leiden tot een nier-yin-tekort. Nier Yang heeft betrekking op het reactieve, sympathische zenuwstelsel en de afscheiding van epinefrine en noradrenaline.

Nier Yin daarentegen is het parasympathische zenuwstelsel dat verband houdt met de afscheiding van cortisol. Net zoals het lichaam een zekere mate van Yang-adrenalinehormoon nodig heeft om de motivatie te creëren om te reageren op zowel normale als levensbedreigende prikkels, heeft het ook een voortdurende behoefte aan het Yin-hormoon, cortisol, om de effecten van stress te bufferen. In de vroege stadia van stress verhoogt het lichaam de productie van cortisol, terwijl in de latere stadia de afscheiding van cortisol ernstig wordt verminderd. Dit tekort aan cortisol wordt gediagnosticeerd als ‘nier-yin-tekort’. De klinische manifestaties van nier-Yang-deficiëntie zijn: pijn in de rug, koude knieën, gevoel van koude in de rug, afkeer van koude, zwakke benen, stralend witte huidskleur, zwakke knieën, impotentie, vroegtijdige zaadlozing, vermoeidheid, overvloedig helder plassen , schaars plassen, apathie, oedeem van de benen, onvruchtbaarheid bij vrouwen, slechte eetlust en dunne ontlasting. De tong is bleek, gezwollen en nat en de pols is diep en zwak. In CM-theorie, wanneer er een nier-Yang-tekort is, slaagt het lichaam er niet in om de essentie te transformeren, wat leidt tot een afname van endocriene en fysiologische functies.

De manier om een tekort aan nier-Yang te behandelen, is door de nier op te warmen. Dit betekent dat je minder koude (bijv. IJs en ander bevroren voedsel, ijskoude dranken), rauw voedsel en antibiotica binnenkrijgt, aangezien deze voedingsmiddelen de opwarmfunctie van je lichaam remmen en uiteindelijk Yang uitputten. Bovendien kan het gebruik van suiker de sympathische reflex over stimuleren en de nier Yang uitputten. Een tekort aan nier Yin manifesteert zich met symptomen van pijn, pijn in de lumbale regio van de rug, zwakte van de benen en knieën, oorsuizen, duizeligheid, draaiduizeligheid, constipatie, nachtelijk zweten, slapeloosheid, droge keel, koortsig gevoel in de voetzolen en handpalmen, nachtelijke emissie, en bij vrouwen, schaarse menstruatie en amenorroe, rode teint, hitte, nervositeit, angst, slapeloosheid, droogheid en chronische tekenen van ontsteking en verspilling.

Vanuit ayurvedisch standpunt komen de bijnieren niet aan bod in de klassieke teksten, noch is het testen van cortisolspiegels een onderdeel van de ashtavidha pariksha of een lijst van acht traditionele diagnostische methoden. Toch wordt een syndroom dat erg lijkt op bijnieruitputting zorgvuldig in dezelfde teksten geportretteerd. ‘Wanneer de ojas verminderd is, is de persoon angstig, zwak, altijd bezorgd, heeft stoornissen in de zintuigen, gestoorde glans en mentale vermogens, ruw en uitgemergeld.

“Ojas ondergaat een afname in hoeveelheid door woede, honger, zorgen, verdriet, inspanning. Met een dergelijke afname wordt de persoon onrustig, verzwakt, maakt zich keer op keer veel zorgen zonder duidelijke reden, voelt ongemak in de zintuigen, ontwikkelt een slechte huidskleur, slechte mentaliteit en droogheid.

‘S Nachts wakker blijven is buitengewoon belastend voor de bijnieren, die werken volgens een dagelijkse cyclus die is ontworpen voor dagen van activiteit en nachten van rust.

Ayurvedische strategieën voor stressmanagement kunnen worden gebruikt, waaronder yoga met de nadruk op shivasana, kalmerende pranayama’s zoals nadi shodhan en natuurlijk meditatie. Massage en etherische oliën.

Adaptogene kruiden met affiniteit voor de bijnieren zijn onder meer Ashwagandha, tulsi en zoethout, dat laatste is begiftigd met aldosteron-achtige eigenschappen.

Holistisch dieet:
Vermijd deze voedingsstressoren voor een goede bijniergezondheid

 • Geraffineerde suiker of kunstmatige suikervervangers die aspartaam bevatten.
 • Voedingsmiddelen die rijk zijn aan kalium zoals bananen, meloenen, gedroogde vijgen, rozijnen, dadels, druiven, sinaasappels en grapefruit, omdat ze jouw bijniervermoeidheid erger kunnen maken.
 • Eenvoudige of geraffineerde koolhydraten zoals pasta, witbrood, crackers, cakes, koekjes, etc.
 • Cafeïne, alcohol, gezoete vruchtensappen en koolzuurhoudende frisdranken.
 • Verwerkt voedsel dat natriumnitraten als conserveermiddel gebruikt, zoals hotdogs, lunchvlees en spek.
 • Tarweproducten die gluten bevatten die voorkomen in brood, crackers, pasta’s, enz.
 • Alle gefermenteerde voedingsmiddelen zoals wijn en kaas.
 • Mononatriumglutamaat (MSG) dat in veel bewerkte voedingsmiddelen wordt gebruikt.
 • Stimulerende medicijnen en nicotine

Hoe je bijnieren optimaliseren  

Maaltijden – Wanneer je eet, is net zo belangrijk als hoe je eet. Het eten van een voedzaam, eiwitrijk ontbijt binnen een uur na het ontwaken, of je liever honger hebt of niet, levert de hele dag energetische voordelen op. Eet langzaam en haast je niet door je maaltijden. Door je lichaam de tijd te geven om voedsel goed te verteren, verminder je vermoeidheid na de maaltijd,  het versterkt je  immuunsysteem en kan je endocriene systeem de voedingsinname op de juiste manier verwerken.

Oefening

Regelmatige lichaamsbeweging versterkt het immuunsysteem, verbetert de cardiovasculaire gezondheid, spiermassa en voorkomt botverlies. Stress verlagende oefeningen zoals yoga, qi gong of tai chi kunnen ook gunstig zijn voor het verminderen van stress. Genieten van een wandeling in de natuur of langs het strand helpt ons gezond en gelukkig te blijven. Zie de schoonheid van de natuur overal om je heen. Bekijk een zonsondergang, luister naar de wind, ruik de bloemen, geniet van de vogels.

Beheer je stress
Een ander belangrijk onderdeel van het handhaven van een gezond endocrien systeem is stressmanagement. Veel stress in je leven kan de overproductie van hormonen, met name cortisol, veroorzaken, wat kan leiden tot hormonale onevenwichtigheden.

Rust
Neem een dag uit de week voor rust en verjonging, zodat je lichaam en geest kunnen herstellen. Je zult de rest van de week productiever zijn. Genieten van een middagsiësta is ook een geweldige manier om de bijnieren te herstellen.

Slapen  
Het is belangrijk om voor 23.00 uur te slapen, aangezien Triple Warmer-energie op zijn hoogtepunt is tussen 21.00 en 23.00 uur. Na 23.00 uur begint het lichaam te rennen op bijnierreserves. Sta zes tot acht uur slaap per nacht toe om stress te verminderen en hormonen in balans te houden. Door de combinatie van stress en slaapgebrek kunnen sommige klieren defect raken. Als je slaapproblemen heeft, zijn aromatherapie, energiegeneeskunde en acupunctuur uitstekend geschikt voor het behandelen van verschillende slaapproblemen.

Dankbaarheid
Door dagelijks dankbaarheid, vergeving, diepe ademhaling, gebed of meditatie te oefenen, wordt stress verminderd, hormonen in balans gebracht en meer vreugde in je leven gebracht. Omring jezelf met liefdevolle en ondersteunende mensen!

Voedingsondersteuning voor bijniergezondheid

Het eten van maaltijden en snacks die zijn gemaakt van vers, volledig voedsel, bij voorkeur biologisch of lokaal geteeld, zonder kleurstoffen, chemicaliën, conserveermiddelen of toegevoegde hormonen, is het beste. Het opnemen van eiwitten in al je maaltijden en snacks is een onderdeel van elk gezond dieet. Om jouw endocriene systeem rechtstreeks te beïnvloeden, moet je ervoor zorgen dat je dieet deze voedingsmiddelen bevat.

Groenten
Eet veel groenten en groentesappen zoals spinazie, snijbiet, donkere bladgroenten, selderij, courgette, paprika, kelp, spruiten, groene en zwarte olijven

Fruit
Papaja, mango, pruimen, peren, kiwi, appels, kersen en bessen hebben de voorkeur. Als je last heb van bijnierinsufficiëntie en problemen met de bloedsuikerspiegel, kunt je het beste ’s ochtends fruit vermijden.

Gekiemde noten en zaden

Laag-glycemische koolhydraten
Zilvervliesrijst, gekiemde granen en winterpompoen.

Biologische kokosolie
Is een heilzaam verzadigd vet dat kan helpen bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel.

Zouten
Veel mensen met een onbalans in de bijnieren hunkeren vaak naar zout en hebben de neiging om een lage bloeddruk te hebben. Voor de elektrische functie van de hartslag is zout nodig om zoutzuur in de maag te maken en voor vloeistof rond de cellen. Natrium is de belangrijkste vloeistof buiten een cel en is belangrijk voor het goed functioneren van alle cellen, inclusief zenuwcellen van de hersenen, die ook al onze emoties beïnvloedt. Ontken je verlangen niet, het zal helpen om zeezout van goede kwaliteit of roze zout aan je dieet toe te voegen.

Knoflook
Verhoogt je immuniteit, waardoor je beter in staat bent om infecties te bestrijden. Het helpt ook bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Koken met een of twee teentjes knoflook per dag wordt aanbevolen.

Calcium
Houdt zenuwen gezond en zorgt ervoor dat ze effectief kunnen communiceren. biologische melk, amandelmelk, kwark, kaas, bladgroenten, gedroogde bonen en yoghurt zijn allemaal rijk aan calcium.

Vitamine B’s
Heeft een directe invloed op de goede werking en gezondheid van het zenuwstelsel en op iemands fysieke en mentale prestaties met betrekking tot het zenuwstelsel. Komt voor in kip, vis, eieren, volle granen, bonen en noten.

Vitamine C
Bijnieren hebben een zeer hoog gehalte aan ascorbinezuur (vitamine C). Deze vitamine helpt de bijnieren te stimuleren om meer van het ziekte bestrijdende hormoon cortine te produceren. Een aanhoudende stressvolle omgeving put de vitamine C-reserves uit en verhoogt de kans op infectie en ziekte. Goede bronnen van vitamine C zijn onder meer abrikozen, aardbeien, bessen, groene groenten, paprika’s en tomaten

Water
Drink minimaal 2literwater per dag. Het liefst gefilterd water van goede kwaliteit.

Oliën
Om vermoeidheid van de bijnieren te genezen Marokkaanse kamille, berken, zwarte peper, gember, mandarijn, petitgrain.
Mijn favoriete olie is de basilicum, deze dient met gefractioneerd kokos olie op de nieren aangebracht te worden, en ook de Copaiba, deze dient meerdere malen op een dag onder de tong ingenomen worden.

Kristallen om bijniervermoeidheid te genezen

 • Aventurijn – geneest bijnieren
 • Kyaniet – behandelt bijnieren
 • Rozenkwarts – geneest de bijnieren

Genezende mudra’s

Mudra’s zijn handgebaren die worden gebruikt om de vijf elementen in het lichaam in evenwicht te brengen en de natuurlijke genezingsreactie aan te moedigen. Pijnstillende mudra’s zijn onder meer:

De Rudra Mudra verhoogt het aarde-element om de bijnieren te versterken. Plaats het topje van je duim, wijsvinger en ringvinger bij elkaar. Ontspan en strek je middelvinger en pink uit. Oefen twee keer per dag tien minuten.

De Prithvi Mudra geeft energie aan het wortelchakra om het gehele endocriene systeem te versterken. Plaats het topje van je duim en het topje van je ringvinger bij elkaar. Ontspan en strek je wijsvinger, middelvinger en pink uit. Oefen twee keer per dag tien minuten.

Energy Healing Practices

Probeer deze energetische healing technieken uit om de gezondheid van de bijnieren te ondersteunen, om degene te vinden die je het leukst vindt. Concentreer je vervolgens op het twee keer per dag een paar minuten oefenen van die techniek. Na verloop van tijd zou je kunnen ontdekken dat je lichaam verandert en dat een andere techniek kalmerend, stimulerend of genezend aanvoelt.

Masseer het vlezige gebied aan de achterkant van elke knie stevig met de vingers van beide handen. Bij traditionele Indiase geneeswijzen is dit gebied de weg waarlangs de energie van de blaas stroomt, die is verbonden met de bijnieren. Het masseren van dit gebied ondersteunt de bijnieren.

Masseer de binnenkant van elk onderbeen stevig. Begin met kleine cirkelvormige bewegingen rond het binnenste enkelbeen, ga verder langs de zijkant van het scheenbeen en eindig aan de binnenkant van de knie. Bij traditionele Indiase genezing is dit gebied een pad waardoor de nierenergie stroomt. Het masseren van dit gebied ondersteunt ook de bijnieren.

Masseer de basis van de middelste teen stevig op elke voet. De hoeveelheid opgebouwde stress en spanning in lichaam en geest wordt weerspiegeld door de mate van pijn tijdens het masseren.

Masseer de webben tussen je vingers en tenen elk een paar seconden. Dit zijn acupressuurpunten die het zenuwstelsel herstellen. 

Als je een partner tot jouw beschikking heeft, zal een zachte massage aan weerszijden van de wervelkolom, beginnend bij de basis van de nek en eindigend bij de onderste wervelkolom, het lymfestelsel stimuleren om stress en pijn weg te spoelen. Gebruik de duimen in kleine cirkelvormige bewegingen.

Als je iemand bent die lijdt aan bijnierinsufficiëntie, raad ik je ten zeerste aan een levensstijl- en holistische gezondheidscoach in te huren! Doe yoga en mediteer. Gebruik etherische oliën! De resultaten bij het werken met een holistische counselor zijn verbluffend en het duurt niet lang voordat de resultaten fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel zichtbaar zijn!

1 gedachte over “Bijnieren: De sleutel tot meer balans in het Waterman Tijdperk”

 1. Lieve Beata,sinds jij op mijn pad bent gekomen, voel ik mij een heel tevreden persoon. De yoga lessen doen mij echt relaxen. Je massage is ook zeer zeker een aanrader!
  De drempel om bij jou te komen is ook zeer laag, je wordt echt warm ontvangen in jouw mooie Tempel.Het is ook altijd fijn om jouw blogs te lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
Scan de code
Hoi, kan ik je ergens mee helpen?