Kundalini Yoga Turiya

Crypto: When dreams come true

Het is je zeker niet ontgaan, dat we momenteel in een zeer spannend tijdperk zitten. Door de overgang naar het Aquarius tijdperk is heel veel los gekomen en zou nog veel meer zichtbaar worden. Steeds meer mensen worden wakker en gebruiken de nieuwste technologieën, zoals internet om de waarheid aan het licht te brengen. We zijn op een goede weg, maar er is nog veel werk te doen. Samen komen we er …

In deze blog wil ik het over de financiële onderdrukking, het machtsspel en een mogelijke oplossing hebben. CRYPTOCURRENCY!

Het huidige geldsysteem

Geld, in feite is geld alleen een ruilmiddel. Wij ruilen geld om in andere goederen of diensten. Het handige aan geld is, dat je het overall mee kan nemen en dat het een “vaste” waarde heeft.

We hebben al heel veel verschillende soorten ruilmiddel gehad. Denk hierbij aan schelpen, zilver of goud. Naast chartaal geld (munten en biljetten) maken wij al gebruik van giraal geld (Pinnen). En in Nederland kan je volgens mij bijna overall pinnen. Zelfs al kleine bedragen. Dus, in feite maken we al gebruik van “digitaal” geld. Op onze bankrekening zien we alleen maar cijfers en nadat wij “gepind” hebben zien wij op ons mobiel of via internet dat het bedrag aangepast is, zonder dat wij echt een munt of biljet fysiek in de hand hebben gehad. Dus, de volgende logische stap is dan toch ook cryptocurrency.

Maar wat is het probleem dan met het huidige financiële systeem?

Naast de macht en invloed die banken hebben, kent het huidige financiële systeem 2 grote problemen:

Probleem 1: Rente op de bankrekening

Ongetwijfeld heb je meegekregen, dat je bijna geen rente meer op je bankrekening krijgt. Sterker nog, je kan nog blij zijn, als je nog geen rente moet betalen. Maar wat betekend dat:

In dit voorbeeld zie je, dat je al €186.000,00 op je rekening bij de Rabobank moet hebben om in ieder geval de kosten van de bank te dekken. Heb je minder dan deze €186.000,00 op de rekening staan, dan wordt het steeds minder.

Probleem 2: Inflatie

“Inflatie (letterlijk ‘opblazen’) of geldontwaarding is een stijging van het algemene prijspeil in een economie. De inflatie wordt doorgaans berekend als de prijsstijging van een ‘mandje’ van gangbare consumptieartikelen over de periode van een jaar, uitgedrukt als een percentage.”

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Inflatie

Grote invloed op de inflatie heeft het printen van geld. De wet van vraag en aanbod is één van de belangrijkste principes in de economie.

In dit voorbeeld is te zien, dat als de “money supply” (het printen van geld) toeneemt, dat de prijs van de goederen omhoog gaat. Dus, je betaald meer geeld voor hetzelfde. Hier kom ik i.v.m. Bitcoin nog een keer terug.

En nu niet schrikken … Hieronder is de “money supply”, het printen van geld in een grafiek te zien.

De banken hebben in de laatste 10 jaar net zoveel geld geprint, dan in de hele geschiedenis ervoor. Sterker nog, sinds het jaar 2020 hebben banken ca 5.000 biljoen dollars geprint. 5.000 biljoen dollars van de totale supply van ca 21.000 billion dollars. Dat is bijna één kwart van de totale supply !!!!

Bron: https://fred.stlouisfed.org/series/M2SL

Er wordt dus steeds meer geprint en volgens de economische wet van vraag en omhoog betekend dit, dat de prijzen omhoog zullen gaan. Of anders gezegd, de waarde van het geld neemt drastisch af.

Samenvatting:

Het geld op je bankrekening wordt steeds minder en in samenhang met de inflatie wordt het geld ook nog steeds minder waard. Wij zijn in feite afhankelijk van de banken. Onze eigen huisbank, de ECB (Europese Centrale Bank), de FED (Federal Reserve Bank) etc

Het geld, waarmee wij betalen is overigens overheidsgeld. De gebruikelijke naam hiervoor is  fiatgeld, van het Latijnse woord voor besluit, bevel of machtiging.

Bron: The Bitcoin Standard van Saifedean Ammous

Een mogelijke oplossing kan Cryptocurrency zijn.

Cryptocurrency: Wat is het eigenlijk

In 2009 publiceerde de anonieme softwareontwikkelaar Satoshi Nakamoto negen pagina’s op een forum waarop de code van Bitcoin stond. Met deze code zou een elektronisch betaalsysteem gebaseerd op wiskunde kunnen ontstaan die onafhankelijk is van welke instantie dan ook.

In principe zijn er twee soorten cryptomunten, de Bitcoin en de altcoins.

Bitcoin is de allereerste munt, de oermunt, die gekoppeld is aan blockchain.

Na het succes van Bitcoin zijn er een hoop nieuwe cryptomunten bij gekomen. Deze worden altcoins genoemd, oftewel alternatieven voor Bitcoin.

Altcoin is eigenlijk een beetje een denigrerende naam, alsof ze niets waard zijn. Toch zijn er genoeg altcoins met een gigantische marketcap en waar zeker voldoende in te handelen is. Ethereum, Polygon, Cardano en Polkadot zijn namelijk allemaal top 10 munten die stuk voor stuk een hoog niveau nastreven.

Bitcoin in 6 punten:

  • Het is een vorm van digitaal geld dat je ook digitaal bewaart. Je slaat het op en betaalt ook vanuit een digitale portemonnee, ook wel een wallet genoemd.
  • Niemand controleert Bitcoin. Ze worden niet gedrukt, zoals dollars en euro’s. Ze worden ‘gevonden’ in de code door mensen die computers moeilijke wiskundige problemen laten oplossen. Dit proces wordt mining* genoemd. Je kan dit zien als digitaal goudzoeken.
  • Gebruikers kunnen bijna geheel anoniem transacties doen.
  • Alle transacties worden opgeslagen in één online en openbare grootboekrekening en zijn onomkeerbaar. Eenmaal een transactie gedaan, betekent dat hij niet geannuleerd of geretourneerd kan worden.
  • Bitcoin is het eerste voorbeeld van een groeiende categorie van geld, beter bekend als cryptocurrency.
  • De code is open-source en geschreven in de programmeertaal C++. Open-source betekent dat iedereen de code kan bekijken en aanpassen. Het is zelfs mogelijk een eigen afsplitsing te creëren. Hiermee creëer je je eigen versie van Bitcoin. Dit wordt een fork genoemd.

*mining: Tegenwoordig wordt steeds milieuvriendelijker gemined. De nieuwste trend is zelf geothermisch minen.

Misverstanden over Bitcoin en Cryptocurrency

Bitcoin is een bubbel!

Dit is een vaak gehoorde term. Meestal van de tegenstaanders van Bitcoin. Maar kijken we maar objectief na: Bitcoin en cryptocurrency bestaat al vanaf 2009 en steeds meer grote bedrijven investeren in Bitcoin of gebruiken Bitcoin, zoals Paypal. Er komen ook steeds meer landen bij, die Cryptocurrency als wettelijk betaalmiddel gebruiken.

Ik moet dagelijks de koers(en) in de gaten houden

Dat hoeft helemaal niet, tenzij je een (Day-)Trader bent. Als je gewoon in cryptocurrency investeert is het zelfs beter om niet dagelijks naar de koersen te kijken, gezien de markt nog erg volatiel is.

We zijn nog aan het begin van de cryptotijdperk en als men nu voor jaren investeert maak je enorme kans dat je veel winst maakt.

Het is te risicovol

Dat klopt! Beleggen en investeren is risicovol. Op de Stock-Market en op de Crypto-Market. MAAR: Tot nu toe was het zo: Als je Bitcoin tenminste 3 jaar vast houd, heb je altijd winst gemaakt.

Het is al te laat, de prijzen staan al veel te hoog

In december 2020 heb cursisten geadviseerd om Bitcoin te kopen. Ook heeft Bitcoin toen de tijd de ATH (All Time High) behaald met ca €19.500. Nu hebben deze cursisten hun inzet verdubbeld.

We staan ook nog aan het begin van de acceptatie van Cryptocurrency. We zijn nu nog de “early Investers”. Denk aan het begin van Internet. Had je toen maar in Facebook, Google of Amazon geïnvesteerd ….

Alleen de rijken verdienen eraan

Bij Cryptocurrency hoef je geen volledige aandelen te kopen. Je kan al voor €1,00 aan Crypto kopen. Dit kan Bitcoin of een andere altcoin zijn. Gezien de prijs van Bitcoin (nu tijdens het schrijven) ca €39.000,00 is, hoef je niet gelijk zo een grote bedrag te investeren. Als ik nu voor €10,00 aan Bitcoin zou kopen, dan zou ik 0,000256 BTC ontvangen.

Je moet hoogopgeleid of intelligent zijn om hiervan te profiteren

Ik heb net al uitgelegd, dat je niet rijk hoeft te zijn, maar je hoeft ook niet erg intelligent of hoog opgeleid te zijn. Je kan binnen enkele stappen via mobiel of online crypto kopen. Je zou verbaasd zijn, hoe makkelijk het is.

Hoe werkt een Bitcoin of crypto transactie dan?

Voorbeeld:

Andy maakt €10,00 over op de bankrekening van Beata.

Deze Transactie wordt door de bank gecontroleerd en in het grootboek van Andy en van Beata bijgehouden. Dit gebeurd in een Centrale database bij de bank.

Wij moeten er maar op vertrouwen, dat de banken het goed doen en betalen hiervoor een hoop geld en ‘inlevering van macht’ voor.

Met Crypto kan ik op dezelfde manier het geld overmaken, alleen zonder de bank als (controlerende) tussenpersoon.

Met Bitcoin beheert namelijk iedereen (het grootboek) de database. Dus, i.p.v. naar alleen één instantie te hoeven vertrouwen, beheren we met z’n allen de database waar alle transactie en saldo’s in staan. Daarom noemen we dit ook Decentrale database

Andy heeft alleen de wallet adres (zoiets dan IBAN nummer) van Beata nodig om het geld/crypto over te maken. De transactie is binnen enkele minuten afgerond, onafhankelijk van waar de wallet van Beata zich bevind (of in Nederland of ergens in Zuid Afrika) en kan ook via mobiel of via internet uitgevoerd worden.
Eigenlijk zoals wij het al gewend zijn om digitaal te betalen.

Is Bitcoin dan een goede investering?

Hier wil ik graag terug komen op het economische wet van vraag en aanbod.

Ik heb hierboven uitgelegd, dat je (spaar-)geld op de bakrekening minder wordt en dat de waarde hiervan ook nog daalt.

Bitcoin heeft een vaste “money supply”. Er worden alleen 21 miljoen Bitcoin gemaakt. That’s it. Er komen nooit meer bij. Er kan geen Bitcoin “bijgeprint” worden.

Om de vraag of Bitcoin een goede investering is met de wet van vraag en aanbod te beantwoorden: Gezien er een maximale “money supply” van 21 miljoen Bitcoin is en de vraag erna waarschijnlijk alleen maar groter zou worden, zou betekenen, dat de prijs van Bitcoin nog enorm zou stijgen.

Zo, en wie ben jij? Waarom moet ik jou geloven?

Ten eerste, je hoeft mij niet te geloven. Ik ben ook geen financieel adviseur. Hierboven heb ik alleen beschreven hoe ik erna kijk en waar mogelijk heb ik ook de bronnen vermeld, waar ik de informatie tijdens mijn eigen research gevonden heb.

Ik ben nu wel een aantal jaren dagelijks bezig met Cryptocurrency en dankzij mijn economische opleiding en analytische kennis zie ik hier enorme kansen liggen om financieel onafhankelijk te worden en “lifechanging money” te genereren. Mijn kennis en ervaring geef ik graag aan andere door.

Warren Buffet zei eens:
“Het is goed om van je fouten te leren, maar het is nog beter om van andermans fouten te leren!”

Dus, voel je uitgenodigd om van mijn fouten te profiteren en misschien ook jouw dromen waar te laten worden.

Enkele cursisten van mij hebben hun droom (of één droom) al gerealiseerd. Dankzij cryptocurrency.

Een gerealiseerde droom, dankzij cryptocurrency

Denk je nu ook:

I would rather die trying,

than die, wondering what if

Wil je ook van deze mogelijkheid gebruiken maken om je dromen waar te laten worden?

Ik bied hierbij twee opties aan om je hierbij te ondersteunen:

Optie 1:

Workshops voor tenminste 4 personen á €50,00 p.p.

Basis Workshop

Na de basis workshop heb je achtergrondkennis over crypto en kan je crypto ‘s kopen en verkopen.

Deze workshop is voor personen die nog niet in aanraking met crypto zijn geweest.

Advanced Workshop

Na de advanced workshop ken je nog andere exchanges en de mogelijkheden voor passief inkomen.

Deze workshop is voor personen die de eerste workshop gevolgd hebben of voor mensen die al crypto’s gekocht hebben en ook al verstuurd hebben.

Optie 2:

Een individuele sessie á €100,00 per sessie.

Deze sessie is alleen voor jou. Ik ga op jouw wensen in en wij bepalen samen het tempo.

De bedoeling is, dat ja na de eerste sessie in staat bent om crypto ’s te kopen of wij doen het gewoon samen. Vervolg sessies zijn naar jou wensen en behoeftes.

Eén sessie duurt ca 2 uur.

De prijsontwikkeling van Bitcoin vanaf het begin.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
Scan de code
Hoi, kan ik je ergens mee helpen?