Kundalini Yoga Turiya

Baarmoederalchemie

De baarmoeder ook bekend als de uterus is het meest vrouwelijke deel van de vrouw, de geboorteplaats van het leven zelf, de meest oude en heilige ruimte van de schepping.

Symbolisch gezien is de baarmoeder een microversie van het universum.

De Womb is de Gateway voor geestelijke wezens te komen in fysiek bestaan.

Ieder mens dat ooit heeft geleefd op deze aarde komt van haar, de baarmoeder van de vrouw. 

Ben jij je bewust van de creatieve kracht van de baarmoeder? Het is het centrum van de kracht van een vrouw. In de sjamanistische context en heilige tradities uit het oude India, Tibet, Egypte, het gnostische christendom en het jodendom is de baarmoeder meer dan een orgaan.

In de baarmoeder huist de magie en de kracht van creatieve energie.

Het gebruik van deze scheppingskracht kan ook helpen bij de geboorte van projecten, carrières, genezing, spiritualiteit en relaties. Het bewustzijn van deze krachtige innerlijke bron voor creativiteit, het baren van bewuste kinderen en spirituele groei kan zichzelf en hun mannelijke partners transformeren.

Door de wereldwijde onderdrukking van vrouwelijke energie hebben vrouwen de kennis en verbinding van de kracht van baarmoederwijsheid verloren.

De kracht van de Kosmische Baarmoeder die ons heeft voortgebracht, wordt vastgehouden in je Baarmoeder – een holografische blauwdruk van de energie van de schepping, die je verbindt met het Web of Life, en de diepste mysteries en betekenis van het bestaan ​​codeert. De baarmoeder is het centrum van de kracht, creativiteit en levenskracht van een vrouw. Binnenin ons hebben we een magisch Baarmoederportaal, en via dit baarmoederportaal worden we geboren en ook waar we onze eigen kinderen baren. We hebben deze ongelooflijke kracht en verbinding in ons en alles wat we hoeven te doen is onze baarmoeder en de energie die zich in haar bevindt, wakker te maken. Niet alleen creëert de baarmoeder baby’s, de baarmoeder houdt energetisch de ruimte van de levenskracht vast. De emoties, indrukken en energetische akkoorden van een vrouw worden in de baarmoeder gedragen en haar emotionele, spirituele, fysieke gezondheid is direct verbonden met hoe energetisch haar baarmoeder schoon is. Wanneer de baarmoeder gewond, afgesloten, bang en gekwetst is, magnetiseren we vaak negatieve gebeurtenissen of relaties, waarbij we ons oorspronkelijke trauma steeds weer opnieuw beleven. De baarmoederwonden van onze voorouders worden ook doorgegeven via ons epi genetische DNA, en we kunnen vaak de pijn van seksueel trauma en emotionele mishandeling en verlating die onze moeders en vaders hebben ervaren, vasthouden en verdragen.

Wanneer de baarmoeder deze negatieve indrukken en gehechtheden loslaat en opruimt, kan ze liefde, schoonheid, helderheid en positiviteit terug in je leven brengen. Je baarmoeder en vrouwelijke kroon worden veilig, gezond en open. Wonderbaarlijke verschuivingen in je leven en de wet van aantrekking kunnen plaatsvinden als de baarmoeder begint te genezen en haar vertrouwen in het leven weer terugkrijgt, en liefdevolle steun magnetiseert.

We zijn de geheimen van onze baarmoeder vergeten, en onze eigen kracht en bestemming als vrouwen. Nu is het tijd om het terug te vorderen. Onze Baarmoederkracht wordt teruggeroepen om onze lijdende aarde te helpen wedergeboorte en het losgekoppelde Mannelijke te genezen, in onszelf, in onze cultuur en in de mannen van wie we houden. Womb Health is geweldig voor het balanceren van onze baarmoeder en het creëren van een vruchtbare ruimte voor baby’s en een gezondere baarmoeder voor onze kinderen om zich te ontwikkelen, het gaat ook over het begrijpen van de magie en kracht die zich in onze baarmoeder bevindt om ons leven te voeden met voedsel, en om bekrachtig onszelf zodat we onze gaven als vrouw kunnen baren en balans, harmonie en genezing op aarde kunnen creëren. De gezondheid en het opruimen van de baarmoeder is iets dat elke vrouw zou moeten begrijpen en ervaren.

Onze baarmoeder ontwaken en voor haar zorgen helpt haar ook om de kracht en het heilige doel te “herinneren”, en verbindt haar rechtstreeks terug met de universele baarmoeder en de bron van de schepping.

Het begint en eindigt allemaal met de baarmoeder

Waarom is baarmoederbewustzijn zo’n belangrijk onderdeel van de reis terug naar huis om lief te hebben, het ware zelf en bevrijding te kennen?

Als ziel beginnen we in de kosmische baarmoeder en bereiden we ons voor op onze afdaling in de moederschoot, totdat we terugkeren naar de moederschoot.

En dan begint de cyclus opnieuw.

Alles wat we in de moederschoot ervaren, beïnvloedt ons en bereidt ons voor op de reis naar het aardse rijk.

Tijdens onze 9 maanden in de baarmoeder van onze moeder – We reizen door de elementen van onze en onze moeders psyche: lucht, water, vuur, aarde.

En hier beginnen onze afdrukken.

Afhankelijk van waar het bewustzijn van onze moeder zich bevindt, nemen we zulke afdrukken op in onze psyche. Of het nu gaat om onbalans in een van de 4 elementen.

Luchtelement gerelateerd trauma – we zijn misschien bang om te beginnen met de afdaling van het geestenrijk naar het fysieke rijk en brengen zo ons menselijk leven door met proberen aan het lichaam te ontsnappen – terug naar de bron. We kunnen spirituele bypass en fanatisme of psychische aandoeningen ervaren die verband kunnen houden met te veel luchtelement / overactieve hogere chakra’s.

Waterelement gerelateerd trauma – we kunnen losgekoppeld zijn van onze emotionele intelligentie, seksualiteit, verlangens en hebben problemen in intieme relaties. Of we worden misschien te emotioneel en verslaafd aan drama. We kunnen verslaafd raken aan seks of eten.

Vuurelement gerelateerd trauma – we ervaren een loskoppeling van ons verlangen – ons vuur! De meesten van ons ervaren dit enorm, we onderdrukken onze verlangens die misschien niet in overeenstemming zijn met wat onze ouders voor ons verlangen – dus beginnen we te leren veilig te blijven en ons vuur en verlangens uit te schakelen om ons “geliefd” te voelen.

Aardelement gerelateerd trauma – deze ontwikkelingsfase in de baarmoeder verbindt ons met ons lichaam en ons vermogen om stil te zijn en te zijn. Trauma’s hier beïnvloeden ons vermogen om te vertrouwen in het leven en overgave. Waar de baarmoeder van onze moeder ook mee gevuld was, gerelateerd aan angsten rond de aarde, overleving, financiën, seksualiteit – we zullen hoogstwaarschijnlijk adopteren als we de wereld betreden in de laatste fase van ontwikkeling.

Meestal ervaren we sommige, zo niet al deze trauma’s, die het gevolg zijn van de omstandigheden van onze moeder of van de omstandigheden waarin ze zwanger is.

Maar meestal..

We kunnen te veel waterelement ervaren ,en de emoties van onze moeder absorberen, en ons onveilig voelen om de wereld die voor ons ligt binnen te gaan, en weigeren haar baarmoeder veilig te verlaten. Hier zijn we ingesteld op een leven van intense empathie tijdens het leven en ons een slachtoffer voelen, uitgeput door ons emotionele lichaam en altijd onveilig in de wereld.

Of we ervaarden te veel vuurelement en wilden het trauma van onze moeder niet ervaren, en ons een weg naar buiten spannen, we vochten om uit die plaats van pijn te komen. Hier ervaren we een leven van drukte, geweld en agressie. Waar we voelen dat het te veel is om in het vrouwelijk voelende lichaam te vallen en daarom bezig blijven om te voorkomen dat we ooit voelen wat van binnen waar is.

We hebben allemaal dergelijke trauma’s in de baarmoeder meegemaakt.

Het maakt deel uit van deze menselijke ervaring.

Maar naarmate we generatie na generatie evolueren, doorbreken we deze patronen.

We moeten!

Dit is het punt van onze evolutie en naarmate we meer licht van bewustzijn naar het baarmoederbewustzijn brengen, letterlijk de rol van moeder en haar belangrijke rol in de samenleving als se Schepper eren. We beginnen een wereld van zielen te baren die bewust is gecreëerd door liefde en de beste omstandigheden die we kunnen bieden.

Hoe genezen we onze baarmoeder?

Wanneer we naar onze eigen relatie met ons baarmoederbewustzijn kijken, kunnen we zien waar we uit harmonie zijn en beginnen we bewuste acties te ondernemen om eenheid en balans te ontwikkelen tussen de maan- (vrouwelijk water) en zonne- (mannelijk vuur) aspecten van onze ziel .

Aanwezigheid stelt ons in staat om af te stemmen op wat onze huidige behoeften en vereisten voor interne balans zijn.

Wanneer we ons baarmoederbewustzijn bewust maken, beginnen we in feite het wonderbaarlijke vermogen te creëren om onszelf opnieuw te laten geboren worden door ons eigen baarmoederbewustzijnsportaal. 

Alles komt altijd terug op het behouden van deze innerlijke balans.

Wanneer we dit doen, beginnen we zulke vroege afdrukken van de moederschoot opnieuw te vormen en hebben we het vermogen om onszelf opnieuw tot een goddelijk bestaan ​​te brengen, door innerlijke heilige vereniging.

Magie van de menstruatie

Als vrouw vergieten we elke maand ons bloed uit de baarmoeder.

Hier creëren we ruimte voor wat losgelaten, opgeruimd, geheeld en geliefd wil worden.  

Dit is een ritueel van dood en wedergeboorte.

Dit komt omdat we ons openen voor en toegang krijgen tot de creatieve krachten van de leven gevende baarmoeder om nieuwe dimensies van geest in ons leven en psyche te laten ontstaan.

Dit magische proces schept ruimte voor helderheid in de baarmoeder om letterlijk een nieuw leven zelf of ons leven te creëren om onze creatieve bezigheden te vervullen, en om ons zelf opnieuw tot bestaan ​​te brengen.

Er is een oude Hopi-profetie die luidt: “Als de vrouwen hun bloed teruggeven aan de aarde, zullen mannen thuiskomen van oorlog en zal de aarde vrede vinden.” Veel vrouwen eisen tegenwoordig de heiligheid van hun bloed terug en kiezen ervoor om het verhaal te herschrijven dat deze keer ons is verteld dat een vloek in feite de grootste zegen is die we onze wereld kunnen bieden.

Het is mijn persoonlijke ervaring dat de fysieke pijn, emotionele turbulentie en uitdagingen waarmee veel vrouwen worden geconfronteerd tijdens hun maantijd, de baarmoeder is die via haar de voorouderlijke pijn communiceert die we hebben verzameld in een wereld die onze ware aard is vergeten. Door het opnieuw te onthouden, verlichten we niet alleen onszelf van herhaald lijden elke maand, we openen de deur naar een diepgaande verbinding met onze Moeder Aarde en met de heilige cycli van de schepping. Dit is het immense geschenk, de eer en het voorrecht dat we als vrouwen hebben geërfd op dit keerpunt in de mensheid.

Maak gebruik en geniet alsjeblieft van de heilige rituelen voor het eren van je eigen heilige maantijd, deel ze met je zussen en dochters.

Yoni Steam een paar dagen vooruit

Een van de mooiste, heilige en oudste manieren waarop we ons kunnen voorbereiden op het vrijgeven van ons maanbloed is door middel van yoni-stomen. Als je nog niet bekend bent met yoni-stomen, is dit een zelfzorgpraktijk die teruggaat tot het oude Egypte. Net zoals gezichtsstooms helpen de huid te reinigen, de poriën te openen, spanning los te laten en de huid soepel en gerevitaliseerd te laten aanvoelen, bieden yoni-stooms reiniging, genezing en revitalisering van de baarmoeder, vulva en vagina (yoni). Yoni-stoom helpt de bekkenspanning of -contractie te verminderen, emoties los te laten, hormonen in balans te brengen, schimmelinfecties te genezen en zelfs herinneringen en afdrukken van seksuele ervaringen en partners uit het verleden te wissen.

Rust en laat ruimte om naar binnen te gaan

In de moderne wereld kan het een uitdaging zijn om tijd en ruimte te creëren voor eenzaamheid, heilige pauze en innerlijke reflectie. Onze opwinding, woede en emotionele uitbarstingen die onze maantijd kunnen vergezellen, kunnen waarschijnlijk worden toegeschreven aan onze verhoogde gevoeligheid en behoefte aan meer rust, tijd voor onszelf en zelfzorg. Als vrouw is onze energie cyclisch en moet op deze manier worden gehonoreerd. Net als onze maan zijn we vrouwelijke wezens die door fasen van expansie en contractie gaan. Door ruimte en tijd te creëren voor heilige rust, pauze en introspectie tijdens de dagen voorafgaand aan onze maancyclus en de eerste dag van onze bloeding, kunnen we ons afstemmen op de magie en kracht die ons gedurende deze tijd wil worden gegeven en onze frustraties en emotionele overweldiging die onvermijdelijk zijn als we niet luisteren.

Verwen jezelf met cacao-elixers

De heilige Maya-godin Ixcacao wordt al lang gevierd vanwege haar krachten om het hart te laten smelten en de mensheid opnieuw te verbinden met de heilige dans van het leven. Ixcacao zelf is een vruchtbaarheids- en baarmoedergodin, die ons verbindt met de wortels van het leven, en door deze voeding en overvloed openen we op natuurlijke wijze onze harten. Als je je overgeeft aan cacao tijdens je maantijd, kun je de geest van Ixcacao oproepen en je lichaam voeden met magnesium en antioxidanten waar pure rauwe cacao rijk aan is.

Ontvang zachte massage en liefdevolle aanraking

Voed jezelf extra door je voeten, nek, borsten, buik, hele lichaam te masseren tijdens deze gevoelige tijd van de maand. Je kunt sesamolie opwarmen met wat essentiële oliën of rozenolie en je hele lichaam masseren voordat je ’s avonds in bad gaat. Je kan ook genieten van het ontvangen van een massage van een vertrouwde genezer, vriend, zus of geliefde, waarbij je jezelf eert als de Godin die je bent.

Huilen, voelen, emotioneel loslaten

In een collectieve cultuur waar velen van ons zijn ontmoedigd en het zwijgen opgelegd in onze diepste emotionele toestanden, is het geen wonder dat deze gevoelens tijdens onze maantijd aan de oppervlakte kunnen opborrelen en volledig kunnen uitbarsten. Emoties zijn energie in beweging. Ze hebben een enorm vermogen om te transformeren wanneer we ze toestaan ​​hun zaken te doen en ze op een gezonde, productieve manier te benutten. Reactie en onderdrukking weerhouden ons van echte transformatie, en als we de ketel van wedergeboorte binnengaan terwijl we ons bloed vergieten, kunnen we ook onze reactie- en onderdrukkingspatronen afwikkelen om deze emoties onze leraren en gidsen te laten zijn. Muziek, dans, ademwerk, yoga, op de aarde liggen, dit zijn allemaal manieren waarop we onze diepere emoties in veilige ruimtes kunnen aanboren en ze ons laten zuiveren. Vaak moeten we gewoon een omgeving voor onszelf creëren die veilig voelt.

Maak een sjamanistische baarmoederreis

Je baarmoeder is een orakel en tijdens de menstruatie zijn de karmozijnrode getijden die ons emotionele en creatieve zelf beheersen op hun hoogtepunt. Visie zoeken door je eigen baarmoederruimte is op elk moment van de maand krachtig, maar kan vooral krachtig zijn tijdens het bloeden. Je kunt jezelf door je eigen sjamanistische baarmoederreis leiden door te luisteren naar tranceachtige muziek (ik raad aan te luisteren naar Theta-hersengolven of helende frequentietracks zoals 432Hz of 528Hz), je handen op je baarmoeder te leggen, diep in de ruimte te ademen en je diepe volledige aanwezigheid in de donkere, rijke uitgestrektheid van je baarmoeder. Vraag om geleid te worden, om de diepere rijken van je baarmoeder binnen te gaan, en dan gewoon te vertrouwen en toe te staan wat je ziet. Of je kan bij een baarmoeder rite bijwonen.

Meer informatie hierover vind je hier:

Lieve vrouw, breng regelmatig je aandacht en bewustzijn naar je baarmoeder. Kom in contact met je lichaam, maak een begin aan je eigen helende reis.

1 gedachte over “Baarmoederalchemie”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
Scan de code
Hoi, kan ik je ergens mee helpen?